Actualitate AZI

A treia seară de proteste anti-PSD în ţară

13 august 2018  15:30| Actualitate | Echipa de serviciu
A treia seară de proteste anti-PSD în ţară

Mii de persoane au participat la protestele antiguvernamentale organizate duminică seara în marile oraşe din ţară.

Peste 2.000 de protestatari au mărşăluit, la Sibiu, timp de aproape patru ore pe un traseu de 14 kilometri, ocolind Piaţa Mare din centrul istoric, în drum spre sediul Organizaţiei Judeţene a PSD, la recomandarea jandarmilor, pentru a nu deranja un concert al Feliciei Filip.

Potrivit tribuna.ro, protestul s-a încheiat cu un incident, la Sibiu, Un tânăr a intrat în conflict cu organizatorii, dar şi cu forţele de ordine a fost ridicat de jandarmi Tânărul recalcitrant a refuzat să se legitimize, s-a zbătut şi a urlat. Într-un final, jandarmii au reuşit să îl bage în dubă şi l-au dus la audieri. Oamenii care au participat la protest spun că tânărul a create probleme pe tot parcursul protestului de duminică seara, încercând chiar să schimbe traseul fixat de organizatori.

Protestele au fost autorizate de Primăriei, însă s-au prelungit pe un traseu care nu a fost aprobat, până la sediul PSD.

Peste 2.000 de persoane au luat parte duminică seara la mitingul de protest „Nu cedăm” în municipiul Iaşi. Protestul a fost paşnic, lipsit de incidente.

După aproape două ore de proteste, manifestanţii au părăsit Piaţa Unirii pentru a pleca în marş pe arterele principale ale oraşului. Înfăşuraţi în drapelul naţional, fluturând steaguri tricolore sau ale UE ori SUA, manifestanţii au suflat în vuvuzele şi fluiere şi au scandat lozinci antiguvernamentale şi împotriva coaliţiei de guvernare, cerând şi demisia guvernului. După ce au străbătut mai bine de o oră străzile principale din Iaşi, manifestanţii au revenit în Piaţa Unirii.

Aproximativ 2.000 de persoane au mărşăluit duminică seara pe străzile din Cluj-Napoca, protestând împotriva guvernului şi cerând alegeri anticipate. Manifestanţii au blocat, iniţial, intersecţia din faţa Prefecturii Cluj, însă după o vreme s-au retras si au permis autobuzelor şi maşinilor să circule.

În timpul protestului, oamenii au cântat Imnul Golanilor, Imnul României şi s-au prins într-o horă pe melodia lui Victor Socaciu, „Mama lor de hoţi”. Ulterior, unul dintre protestatari a montat pe carosabil un cort, iar cele aproximativ 200 de persoane rămase în stradă la ora 22.00 s-au aşezat pe asfalt, strigând „Nu plecăm!”, „Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta!”, „Hoţii, hoţii!”.

Grupul de manifestanţi a fost, pentru mai mult de o oră, păzit de un cordon de jandarmi, plasat pe linia mediană a bulevardului, pentru ca pe o bandă să poată circula maşinile şi transportul în comun.

Câteva zeci de persoane au rămas în zonă şi după miezul nopţii.

Aproximativ 500 de braşoveni au protestat duminică seara pentru a treia zi consecutiv împotriva Coaliţiei PSD-ALDE şi a Guvernului. Numărul protestatarilor a fost mult mai mic faţă de serile precedente, când în stradă s-au aflat peste 4.000 de oameni.

Duminică seara s-au adunat, începând cu ora 18.00, în faţa Prefecturii, apoi, în jurul orei 20.00, s-au deplasat pe strada Republicii, în Piaţa Sfatului, unde au rămas aproximativ două ore.

Aproape 150 de orădeni s-au adunat după ora 20.00 în Piaţa Unirii şi au parcurs un marş prin oraş, pe un traseu scurt, pentru a trece prin faţa sediului PSD Bihor.

Având pancarte, tricouri inscripţionate şi drapele româneşti, oamenii din piaţă au discutat între ei, apoi au scandat lozinci anti PSD – „Jos, Guvernul”, „PSD, ciuma roşie”. Mulţimea s-a deplasat apoi în marş pe străzile General Moşoiu, Parcul 1 Decembrie, strada Independenţei, unde s-au oprit circa cinci minute în faţa clădirii sediului PSD Bihor şi au revenit în Piaţa Unirii. La ora 22.00, manifestaţia s-a încheiat fără incidente.

Doar aproximativ 50 de persoane au mai ieşit să protesteze, duminică seara, în faţa Palatului Administrativ din municipiul Bistriţa, în marea majoritate fiind vorba de tineri, unii venind însoţiţi de copii.

Protestatarii au început să se adune în piaţă începând cu ora 19,00 şi au adus cu ei steaguri, vuvuzele şi fluiere.

Abia după aproximativ două ore au început şi scandările împotriva guvernului şi PSD: „Hoţii”, „Jos PSD”, „PSD, ciuma roşie”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „Demisia”.

După ora 21.00, oamenii au început să plece, gradual, din faţa Palatului Administrativ.

Nu au fost înregistrate incidente.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric
  • intro2

16 noiembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

SÂMBĂTĂ ŞI DUMINICĂ, ÎNTRE ORELE 12.00-18.00. Comercianţii din raionul Hînceşti, dar şi ansambluri folclorice din România şi Republica Moldova vor participa, sâmbătă şi duminică, între orele 12.00-18.00, în Parcul Crângaşi la Festivalul Marii Uniri, potrivit Primăriei Sectorului 6. [ Citeste mai departe ]

16 noiembrie 2018

AZI Prin Lume

PREŞEDINTELE ÎL SUSŢINE ŞI ÎN EVENTUALITATEA UNEI MOŢIUNI DE CENZURĂ. Premierul ceh Andrej Babis a subliniat, astăzi, că nu va demisiona niciodată, în condiţiile în care mii de cehi au ieşit în stradă, la Praga, pentru a-l contesta, pe fondul acuzaţiilor de răpire şi fraudă ce i-au fost aduse relatează Reuters. [ Citeste mai departe ]

16 noiembrie 2018

AZI Stat de drept

MAJORITATEA, CU SUSPENDARE. 12 indivizi au fost condamnaţi, astăzi, în primă instanţă, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii publice la mitingul anti-ordonanţa 13, din februarie anul trecut care a scos în stradă peste 150.000 de oameni, potrivit Digi24. [ Citeste mai departe ]

16 noiembrie 2018

AZI În cultură

UN SECOL DE UNITATE ROMÂNEASCĂ ŞI 140 DE ANI DE RELAŢII DIPLOMATICE ÎNTRE ROMÂNIA ŞI TURCIA. Violonistul Alexandru Tomescu este invitatul special al Orchestrei Prezidenţiale Ankara, sub bagheta dirijorului Bujor Hoinic, într-un concert extraordinar susţinut astăzi, de la ora 20.00, în sala de concerte a Orchestrei Simfonice Prezidenţiale Ankara. [ Citeste mai departe ]

16 noiembrie 2018

AZI Prin ţară

INVESTIŢIE DE SUTE DE MII DE EURO ÎN CULTURI DE CANNABIS ŞI RIG-URI DE MINAT CRIPTOMONEDE. Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de procurorii DIICOT iar alţi patru au fost puşi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile în urma unor percheziţii în judeţul Dâmboviţa pentru destructurarea unei grupări care, în ultimii trei ani, ar fi produs şi distribuit în Capitală şi în judeţele limitrofe peste două tone de produse cannabice. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Clasamentului realizat anual de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom pune Bucureştiul... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Black Friday pentru contribuabili: obligaţiile fiscale achitate până la 15 decembrie se reduc cu 10% sau 5%

Black Friday pentru contribuabili: obligaţiile fiscale achitate până la 15 decembrie se reduc cu 10% sau 5%

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că persoanele fizice care au depus Declaraţia Unică până... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Terminatorul Toader: I'm back!

Terminatorul Toader: I'm back!

Dacă, să zicem, Lazăr era judecat pentru niște fapte care ar fi prevăzut pedeapsa cu (Doamne... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Ultimul poliţist - Ben H. Winters

Ce rost mai are să rezolvi crime când oricum toată lumea va muri? Detectivul Hank Palace se confruntă cu această întrebare din momentul în care ciocnirea Pământului cu un asteroid devine iminentă.

[ Vezi toate ]

Magazin

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Zece bijuterii care i-au aparţinut Mariei Antoaneta a Franţei, soţia regelui Ludovic al XVI-lea,... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în făină, pentru a evita naşterea copiilor cu... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress