Actualitate AZI

A treia seară de proteste anti-PSD în ţară

13 august 2018  15:30| Actualitate | Echipa de serviciu
A treia seară de proteste anti-PSD în ţară

Mii de persoane au participat la protestele antiguvernamentale organizate duminică seara în marile oraşe din ţară.

Peste 2.000 de protestatari au mărşăluit, la Sibiu, timp de aproape patru ore pe un traseu de 14 kilometri, ocolind Piaţa Mare din centrul istoric, în drum spre sediul Organizaţiei Judeţene a PSD, la recomandarea jandarmilor, pentru a nu deranja un concert al Feliciei Filip.

Potrivit tribuna.ro, protestul s-a încheiat cu un incident, la Sibiu, Un tânăr a intrat în conflict cu organizatorii, dar şi cu forţele de ordine a fost ridicat de jandarmi Tânărul recalcitrant a refuzat să se legitimize, s-a zbătut şi a urlat. Într-un final, jandarmii au reuşit să îl bage în dubă şi l-au dus la audieri. Oamenii care au participat la protest spun că tânărul a create probleme pe tot parcursul protestului de duminică seara, încercând chiar să schimbe traseul fixat de organizatori.

Protestele au fost autorizate de Primăriei, însă s-au prelungit pe un traseu care nu a fost aprobat, până la sediul PSD.

Peste 2.000 de persoane au luat parte duminică seara la mitingul de protest „Nu cedăm” în municipiul Iaşi. Protestul a fost paşnic, lipsit de incidente.

După aproape două ore de proteste, manifestanţii au părăsit Piaţa Unirii pentru a pleca în marş pe arterele principale ale oraşului. Înfăşuraţi în drapelul naţional, fluturând steaguri tricolore sau ale UE ori SUA, manifestanţii au suflat în vuvuzele şi fluiere şi au scandat lozinci antiguvernamentale şi împotriva coaliţiei de guvernare, cerând şi demisia guvernului. După ce au străbătut mai bine de o oră străzile principale din Iaşi, manifestanţii au revenit în Piaţa Unirii.

Aproximativ 2.000 de persoane au mărşăluit duminică seara pe străzile din Cluj-Napoca, protestând împotriva guvernului şi cerând alegeri anticipate. Manifestanţii au blocat, iniţial, intersecţia din faţa Prefecturii Cluj, însă după o vreme s-au retras si au permis autobuzelor şi maşinilor să circule.

În timpul protestului, oamenii au cântat Imnul Golanilor, Imnul României şi s-au prins într-o horă pe melodia lui Victor Socaciu, „Mama lor de hoţi”. Ulterior, unul dintre protestatari a montat pe carosabil un cort, iar cele aproximativ 200 de persoane rămase în stradă la ora 22.00 s-au aşezat pe asfalt, strigând „Nu plecăm!”, „Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta!”, „Hoţii, hoţii!”.

Grupul de manifestanţi a fost, pentru mai mult de o oră, păzit de un cordon de jandarmi, plasat pe linia mediană a bulevardului, pentru ca pe o bandă să poată circula maşinile şi transportul în comun.

Câteva zeci de persoane au rămas în zonă şi după miezul nopţii.

Aproximativ 500 de braşoveni au protestat duminică seara pentru a treia zi consecutiv împotriva Coaliţiei PSD-ALDE şi a Guvernului. Numărul protestatarilor a fost mult mai mic faţă de serile precedente, când în stradă s-au aflat peste 4.000 de oameni.

Duminică seara s-au adunat, începând cu ora 18.00, în faţa Prefecturii, apoi, în jurul orei 20.00, s-au deplasat pe strada Republicii, în Piaţa Sfatului, unde au rămas aproximativ două ore.

Aproape 150 de orădeni s-au adunat după ora 20.00 în Piaţa Unirii şi au parcurs un marş prin oraş, pe un traseu scurt, pentru a trece prin faţa sediului PSD Bihor.

Având pancarte, tricouri inscripţionate şi drapele româneşti, oamenii din piaţă au discutat între ei, apoi au scandat lozinci anti PSD – „Jos, Guvernul”, „PSD, ciuma roşie”. Mulţimea s-a deplasat apoi în marş pe străzile General Moşoiu, Parcul 1 Decembrie, strada Independenţei, unde s-au oprit circa cinci minute în faţa clădirii sediului PSD Bihor şi au revenit în Piaţa Unirii. La ora 22.00, manifestaţia s-a încheiat fără incidente.

Doar aproximativ 50 de persoane au mai ieşit să protesteze, duminică seara, în faţa Palatului Administrativ din municipiul Bistriţa, în marea majoritate fiind vorba de tineri, unii venind însoţiţi de copii.

Protestatarii au început să se adune în piaţă începând cu ora 19,00 şi au adus cu ei steaguri, vuvuzele şi fluiere.

Abia după aproximativ două ore au început şi scandările împotriva guvernului şi PSD: „Hoţii”, „Jos PSD”, „PSD, ciuma roşie”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „Demisia”.

După ora 21.00, oamenii au început să plece, gradual, din faţa Palatului Administrativ.

Nu au fost înregistrate incidente.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

21 septembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

TRAFIC RESTRICŢIONAT. Traficul rutier este restricţionat în aceste zile în centrul Capitalei pentru desfăşurarea manifestărilor dedicate Zilelor Bucureştiului. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Prin Lume

PESTE 60 DE OAMENI SUNT ÎNCĂ DAŢI DISPĂRUŢI. Cel puţin 29 de oameni au murit şi alţi cel puţin 60 sunt încă daţi dispăruţi în urma unei alunecări de teren masive care a avut loc ieri în satul Tinaan, din provincia Cebu în centrul Filipine, au anunţat, astăzi, oficiali locali, citaţi de DPA. Nouă persoane au fost salvate în urma alunecării de teren. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Stat de drept

DOSARUL VIOLENŢELOR DIN 10 AUGUST. Procurorii de la Parchetul General au anunţat, oficial, învinuirea şefilor Jandarmeriei Române şi a secretarului de stat Mihai Chirică, în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august. Procurorii spun că ordinul de intervenţie nu a fost legal, precizând că cel care a coordonat intervenţia a intervenit pentru falsificarea orei la care s-a semnat actul. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI În cultură

PERETE PENTRU IMPRESII. Strada Sforii din Braşov a fost redeschisă, astăzi, cu o nouă înfăţişare după o lună şi jumătate de reamenajări. Ca noutate absolută, pe unul dintre pereţi vizitatorii îşi pot scrie impresiile. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Prin ţară

PATRU PERSOANE RĂNITE. Un microbuz în care se aflau 8 persoane s-a răsturnat, vineri dimineaţă, pe DN6, în zona localităţii Bujoreni din judeţul Teleorman. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Un bărbatul, care venea din Guineea cu o aeronavă Turkish Airlines preluată din Istanbul, a fost... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Al treilea manual cu probleme

Al treilea manual cu probleme

După greşelile semnalate în presă din manualele de geografie şi biologie pentru clasa a VI-a, un... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Maiorul George încearcă să ne convingă că faţă de mesajul răposatului McCain, scrisoarea lui... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Şase poveşti cu draci - Igor Bergler

Nemulţumiţi de mediocritatea creatorului lor, şase draci evadează din tot atâtea tablouri.

[ Vezi toate ]

Magazin

Take That, turneu la 30 de ani de la înfiinţare

Take That, turneu la 30 de ani de la înfiinţare

Formaţia Take That a anunţat că va susţine un turneu de amploare în Marea Britanie anul viitor şi... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Statele membre ale ONU au convenit, vineri, asupra unui plan global destinat să intensifice lupta... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress