Actualitate AZI

Colegiul Medicilor face propria investigaţie

14 decembrie 2016  10:30| Actualitate | Echipa de serviciu
Colegiul Medicilor face propria investigaţie

Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi a demarat propria investigaţie în cazul medicului ortoped Gheorghe Burnei, a anunţat, ieri, la rfi, preşedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean (foto).

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, medicul ortoped ar fi mascat mita primită în contracte de donaţii, ar fi primit bonusuri precum vacanţe plătite de la o firmă care îi furniza proteze neomologate şi ar fi operat pacienţi pentru afecţiuni închipuite. În referatul procurorilor se menţionează „experimente eşuate” şi operaţii făcute doar de dragul de a experimenta.

Potrivit Colegiului Medicilor pe partea de practică medicală doctorul Burnei ar fi un pionier care a apelat la metode neconvenţionale, în vremuri în care nu existau materialele de astăzi, arată Romaniatv..

Rugat să explice dacă este o practică obişnuită să se ţină oase în frigider, Gheorghe Borcean a spus că nu ştie despre aşa ceva.

„Îi las pe cei care fac această acuzaţie să spună pentru ce s-au ţinut acele oase. Sunt doar afirmaţii într-un dosar. Eu nu am cunoştinţă efectivă despre aceste lucruri”, a precizat preşedintele Colegiului Medicilor.

El a mai explicat că dacă medicul Burnei a fost inventiv, în condiţiile în care nu existau acele dispozitive de implantat, este lăudabil pentru că s-a gândit să le producă într-un atelier oarecare.

„Acest lucru face un medic pionier, un medic care gândeşte şi care doreşte să rezolve cu orice preţ acel pacient. A făcut acel lucru pentru a face un bine acelui om. Nimeni nu a făcut încă dovada că acel implant, produs sui generis, pentru acel pacient, pentru acea patologie a prejudiciat în vreun fel acel pacient. Modul în care aceste obiecte s-au folosit, în afara indicaţiilor, este o chestiune pe care doctorul şi-o asumă şi va răspunde pentru ea. Dar nu este a priori vinovat pentru că a făcut acest lucru”, a precizat Borcean.

Potrivit lui Borcean, procurorii nu au solicitat, până acum, niciun punct de vedere din partea Colegiului.

„După cum aţi văzut din materialele care au apărut în presă, procurorii sunt foarte pricepuţi. Ei ştiu că a fost medicină experimentală. Procurorii ştiu toate lucrurile acestea. Dumnealor o să îşi urmeze calea. Când intimatul Burnei va ajunge în faţa unui judecător şi va fi judecat în faţa rechizitoriului procurorilor, acel judecător, de bună seamă va cere o expertiză medico-legală de specialitate”, a punctat Borcean.

În ce priveşte ancheta demarată de către Colegiul Medicilor, Borcean a explicat că aceasta va dura. 

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

15 februarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

A FOST ELIMINATĂ ŞI VACANŢA INTERSEMESTRIALĂ DIN FEBRUARIE. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au acceptat propunerea Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), ca anul şcolar 2019-2020 să înceapă pe 9 septembrie şi să se încheie pe 12 iunie, potrivit premedintelui AEC, Andrei Mihai Tănase. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Prin Lume

PREŞEDINTELE NICOLAS MADURO ÎL VEDE DREPT UN PRETEXT PENTRU PREGĂTIREA UNEI INTERVENŢII MILITARE A SUA. Douăzeci şi cinci de ţări au promis să acorde un ajutor în valoare de 100 de milioane de dolari Venezuelei, care se confruntă cu lipsuri severe şi subnutriţie, a anunţat John Bolton, consilierul pentru securitatea naţională al preşedintelui american, Donald Trump, după conferinţa Organizaţiei Statelor Americane (OSA) desfăşurată la Washington, informează France Presse. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Stat de drept

A PLECAT LA BRUXELLES. Procurorul-şef al Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Gheorghe Stan, a respins cererea formulată de Laura Codruţa Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI În cultură

CU PARTICIPAREA REGIZORILOR PAUL NEGOESCU ŞI ADRIAN SILIŞTEANU. Lungmetrajul „Povestea unui pierde-vară” participă la cea de a 34-a ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului de Dragoste/Festival International du Film d'Amour (FIFA) Mons, Belgia, care are loc în perioada 15-22 februarie. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Prin ţară

„DIN CAUZA SALARIZĂRII NECORESPUNZĂTOARE ŞI LIPSEI PERSONALULUI”. Medicul pneumolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu acuzat că a refuzat să consulte o pacientă, invocând salarizarea „necorespunzătoare”, a fost sancţionat, astăzi, de conducerea spitalului, cu... reducerea salariului de bază cu 10%, timp de 3 luni. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

10 milioane de euro de la Petrom pentru primul spital specializat de oncologie pediatrică

10 milioane de euro de la Petrom pentru primul spital specializat de oncologie pediatrică

OMV Petrom sponsorizează cu 10 milioane de euro proiectul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă pentru... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

33.514 de proiecte de afaceri înscrise în Start-up Nation 2018

33.514 de proiecte de afaceri înscrise în Start-up Nation 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) a finalizat analiza... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Spunea Guvernatorul Isărescu la audierile de la Parlament (sau în marja acestora, când îl făcea... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Posibilitatea unei insule - Michel Houellebecq

Daniel1, umorist de succes şi observator acid al realităţii contemporane, povesteşte despre sfârşitul societăţii în care trăieşte, o societate a simulacrului, victima propriei frivolităţi şi a delirului tehnologic în care se complace.

[ Vezi toate ]

Magazin

Premiile BAFTA 2019: „Favorita” a plecat cu 7 trofee

Premiile BAFTA 2019: „Favorita” a plecat cu 7 trofee

Duminică seară, la Londra, a avut loc ediţia cu numărul 72 a galei de decernare a premiilor... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Cum ne protejăm de gripă

Cum ne protejăm de gripă

Autorităţile au declarat epidemie de gripă. În aceste condiţii, nu doar igiena strictă e... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress