Actualitate AZI

Colegiul Medicilor face propria investigaţie

14 decembrie 2016  10:30| Actualitate | Echipa de serviciu
Colegiul Medicilor face propria investigaţie

Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi a demarat propria investigaţie în cazul medicului ortoped Gheorghe Burnei, a anunţat, ieri, la rfi, preşedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean (foto).

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, medicul ortoped ar fi mascat mita primită în contracte de donaţii, ar fi primit bonusuri precum vacanţe plătite de la o firmă care îi furniza proteze neomologate şi ar fi operat pacienţi pentru afecţiuni închipuite. În referatul procurorilor se menţionează „experimente eşuate” şi operaţii făcute doar de dragul de a experimenta.

Potrivit Colegiului Medicilor pe partea de practică medicală doctorul Burnei ar fi un pionier care a apelat la metode neconvenţionale, în vremuri în care nu existau materialele de astăzi, arată Romaniatv..

Rugat să explice dacă este o practică obişnuită să se ţină oase în frigider, Gheorghe Borcean a spus că nu ştie despre aşa ceva.

„Îi las pe cei care fac această acuzaţie să spună pentru ce s-au ţinut acele oase. Sunt doar afirmaţii într-un dosar. Eu nu am cunoştinţă efectivă despre aceste lucruri”, a precizat preşedintele Colegiului Medicilor.

El a mai explicat că dacă medicul Burnei a fost inventiv, în condiţiile în care nu existau acele dispozitive de implantat, este lăudabil pentru că s-a gândit să le producă într-un atelier oarecare.

„Acest lucru face un medic pionier, un medic care gândeşte şi care doreşte să rezolve cu orice preţ acel pacient. A făcut acel lucru pentru a face un bine acelui om. Nimeni nu a făcut încă dovada că acel implant, produs sui generis, pentru acel pacient, pentru acea patologie a prejudiciat în vreun fel acel pacient. Modul în care aceste obiecte s-au folosit, în afara indicaţiilor, este o chestiune pe care doctorul şi-o asumă şi va răspunde pentru ea. Dar nu este a priori vinovat pentru că a făcut acest lucru”, a precizat Borcean.

Potrivit lui Borcean, procurorii nu au solicitat, până acum, niciun punct de vedere din partea Colegiului.

„După cum aţi văzut din materialele care au apărut în presă, procurorii sunt foarte pricepuţi. Ei ştiu că a fost medicină experimentală. Procurorii ştiu toate lucrurile acestea. Dumnealor o să îşi urmeze calea. Când intimatul Burnei va ajunge în faţa unui judecător şi va fi judecat în faţa rechizitoriului procurorilor, acel judecător, de bună seamă va cere o expertiză medico-legală de specialitate”, a punctat Borcean.

În ce priveşte ancheta demarată de către Colegiul Medicilor, Borcean a explicat că aceasta va dura. 

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric
  • intro2

21 noiembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

SUPLIMENT NUTRITIV. Preşcolarii şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional vor primi miere de albine ca supliment nutritiv. Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.509/2006, în sensul modificării sursei de finanţare, precum şi al stabilirii unor reguli privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional. Banii vor proveni din bugetul Ministerului Agriculturii. [ Citeste mai departe ]

21 noiembrie 2018

AZI Prin Lume

SUSŢINUT DE SUA. Sud-coreeanul Kim Jong-yang a fost ales miercuri preşedinte al Interpol pentru un mandat de doi ani, învingându-l la vot pe candidatul din Rusia, Aleksandr Prokopciuk, în cadrul celei de-a 87-a Adunări Generale a Interpol, care se desfăşoară în Dubai, a anunţat organizaţia pe Twitter, potrivit AFP. [ Citeste mai departe ]

21 noiembrie 2018

AZI Stat de drept

PE 26 VA FI AFIŞATĂ LISTA FINALĂ A CANDIDAŢILOR. Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, şi-a depus candidatura pentru postul de şef al Secţiei de anchetare a infracţiunilor din justiţie, potrivit Mediafax. [ Citeste mai departe ]

22 noiembrie 2018

AZI În cultură

ACTEON şi DON JUAN. Pe 22 şi 23 noiembrie 2018, Filarmonica „George Enescu”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, a programat un nou eveniment, în seria „Concertele Centenarului la Ateneu”. Dirijor este Christian Badea, iar solistul invitat este violonistul ucrainean Valeriy Sokolov, care a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti, la ediţia din anul 2005. [ Citeste mai departe ]

22 noiembrie 2018

AZI Prin ţară

TIRURILE VENEAU DIN POLONIA. Aproximativ un milion de pachete de ţigări, pe care trei cetăţeni polonezi au vrut să le introducă ilegal în ţară, au fost descoperite de poliţişti la vama Siret. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pompierul maratonist va arbora steagul României în Antarctica pe 1 Decembrie

Pompierul maratonist va arbora steagul României în Antarctica pe 1 Decembrie

Ultramaratonistul botoşănean Iulian Rotariu va arbora, pe 1 Decembrie, drapelul tricolor în... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Plus 20,1% pentru piaţa auto din România în primele 10 luni din 2018

Plus 20,1% pentru piaţa auto din România în primele 10 luni din 2018

Pe piaţa auto din România, luna octombrie a acestui an a consemnat un volum al livrărilor de... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Terminatorul Toader: I'm back!

Terminatorul Toader: I'm back!

Dacă, să zicem, Lazăr era judecat pentru niște fapte care ar fi prevăzut pedeapsa cu (Doamne... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Bufonul - James Patterson, Andrew Cross

Acţiunea acestui roman îl poartă pe cititor cu o mie de ani în urmă, în vremuri în care lumea era dominată nu de forţă legii, ci de legea forţei. Dar oameni înzestraţi cu inteligenţă, dublată de tenacitate, au existat întotdeauna, ei fiind în măsură să se opună şi chiar să înfrângă prin abilitate forţa brutală.

[ Vezi toate ]

Magazin

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Zece bijuterii care i-au aparţinut Mariei Antoaneta a Franţei, soţia regelui Ludovic al XVI-lea,... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în făină, pentru a evita naşterea copiilor cu... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress