Actualitate AZI

DNA s.r.l.

21 noiembrie 2014  00:00| Actualitate | Echipa de serviciu
DNA s.r.l.

DNA a indisponibilizat bunuri şi valori în valoare de peste 140 de milioane de euro în primele zece luni, ale acestui an, sumă pe care Kovesi o vrea direct la dispoziţia sa şi nu virată la bugetul de stat.

„Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe următorii 10 ani, cel puţin. De aceea, sper să nu fie discuţii (!) pentru că am solicitat o mică suplimentare, până la 25 de milioane de euro“, a spus Kovesi. Într-un amplu interviu acordat pentru Ziare.com.

Şefa DNA spune că, urmare a dosarelor instrumentate în acest an, s-a dispus confiscarea a 30 de milioane de euro, bani care urmează să fie recuperaţi prin confiscări executate de ANAF.

„Suntem foarte atenţi la felul în care se execută măsurile asiguratorii. DNA este un contributor (!!) serios la bugetul de stat. Toţi vrem bani mai mulţi şi, în fiecare an, când se face bugetul, sunt discuţii: unde tăiem şi unde mai punem. Sper ca, anul acesta, să nu existe această discuţie în cazul DNA“, a avertizat public Kovesi.

În plus, DNA are nevoie de mai mulţi procurori. „În 4.800 de dosare lucrează aproximativ 90 de procurori. Tot ce se vede se face cu 90 de procurori! O activitate complexă cu număr redus de procurori. În ultimul an şi jumătate, în DNA au venit 30 de noi procurori, o parte de la alte structuri de Parchet; ştiam că sunt foarte buni şi i-am contactat.

Sunt şi procurori care au plecat de la DNA la alte structuri.

Am majorat schema cu 50 de poliţişti, anul acesta. Dar, din perspectiva ultimelor modificări legislative şi a recentelor decizii CCR, cred că se impune majorarea numărului de procurori. Avem nevoie să fim sprijiniţi cu un buget corespunzator, să extindem resursa umană“, a mai spus procurorul şef al DNA.

După completarea schemei de procurori şi angajarea a 50 de noi poliţişti, DNA are nevoie şi de un sediu nou! Kovesi îşi doreşte, de fapt, o autonomie în folosirea efectelor materiale ale sentinţelor, invocând incapacitatea MF de a vinde la un preţ bun imobilele confiscate.

„Nu trebuie să le vinzi! Multe instituţii se plâng că nu au sedii. Şi DNA are nevoie de un sediu mai mare! De ce să plătim chirie sau să cumpărăm un sediu? O să verific toate imobilele confiscate în baza dosarelor DNA, pentru că avem nevoie de un nou sediu şi am să fac demersuri să îl primim“, şi-a dezvăluit intenţiile Kovesi.

Întrebată dacă ar fi interesată de clădirea Intact, confiscată odată cu condamnarea lui Dan Voiculescu, în dosarul ICA, şefa DNA a răspuns că „vom fi atenţi cum vor fi gestionate“!

Cu alte cuvinte, Kovesi ne spune cum DNA a devenit DNA un fel de vătaf care face naţionalizări în folos propriu prin mecanismul pui ochii pe cine vrei, faci ceva interceptări, că tehnica necesară o ai în curte, trimiţi dosarul spre judecată la nişte foşti procurori vopsiţi judecători, care ştiu bine ce au de făcut, bagi omul la puşcărie pe ani de zile, îi confişti averea şi beneficiezi de ea.

Bravos, naţiune!

Statul poliţienesc să rămână!

Procurorul şef al DNA se opune vehement iniţiativei legislative a senatorului PSD Şerban Nicolae privind pedepsirea cu închisoare a celor care dezvăluie informaţii din dosare penale nepublice.

„Nu se impune o asemenea reglementare. Există prevederi legale pentru situaţiile în care informaţii nedestinate publicităţii ajung în posesia publicului, indiferent cum. Nu e nevoie de o incriminare specială doar pentru dosarele penale“, spune Kovesi, fără a da, însă, un singur exemplu despre cum şi cine a fost pedepsit pentru sutele de interceptări care au apărut prin presa prietenă a DNA şi a lui Kovesi. Inclusiv şefa DNA a trimis, de pe mail-ul propriu, către un anume ziar, informaţii dintr-un anume dosar.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

EFEMERIDE

EFEMERIDE

Adimentus, un învățat al vremurilor mele, care făcea cam pe deșteptul, l-a întrebat pe... [ Citeste mai departe ]

21 octombrie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

TOT EA AR FI AVUT DE SUFERIT. Premierul demis Viorica Dăncilă a afirmat că aşteaptă rezultatele verificărilor făcute de Corpul de control la TAROM şi la Ministerul Transporturilor, precizând că a discutat cu Răzvan Cuc şi acesta a negat acuzaţiile privind o presupusă intervenţie pentru rămânerea la sol a unor avioane în „ziua moţiunii”. [ Citeste mai departe ]

21 octombrie 2019

AZI Prin Lume

AU MAI RĂMAS ZECE ZILE. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat că a primit din partea Londrei o cerere de amânare a Brexitului, în mod normal prevăzut pentru 31 octombrie, ceea ce este consecinţa votului deputaţilor britanici de sâmbătă. [ Citeste mai departe ]

21 octombrie 2019

AZI Stat de drept

CSM CERE GRĂBIREA DECLASIFICĂRII. Ministrul Afacerilor Externe a precizat că proiectul de raport privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare se clasifică pentru a respecta cerinţele Comisiei Europene şi nu au existat abateri în anii anteriori în privinţa procedurii urmate sau a termenului de răspuns al autorităţilor române. [ Citeste mai departe ]

18 octombrie 2019

AZI În cultură

La Teatrul „Davila”. Într-o altă-ntâlnire tradițională cu montările de studio și cu formele noi de exprimare a lor. A douăzeci și treia, în cronologie. La Pitești și Curtea de Argeș. [ Citeste mai departe ]

18 octombrie 2019

AZI Prin ţară

VA FI DISTRUS ÎNTR-UN POLIGON SPECIALIZAT. Un proiectil din al Doilea Război Mondial a fost descoperit în comuna Aninoasa, în timpul lucrărilor de asfaltare a unei străzi, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pentru totdeauna alături de fiul ei

Pentru totdeauna alături de fiul ei

Regina-Mamă Elena a fost reînhumată, sâmbătă, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Activele fondurilor de investiţii au crescut la 46,5 miliarde de lei

Activele fondurilor de investiţii au crescut la 46,5 miliarde de lei

Activele nete ale celor 207 fonduri deschise şi închise, locale şi străine, au crescut, în... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

„Testamentul” media al lui Daea

„Testamentul” media al lui Daea

Un veritabil maraton a susținut Petre Daea la final de mandat la cârma Ministerului... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Zbor de 19 ore cu avionul

Zbor de 19 ore cu avionul

Compania australiană Qantas a realizat cel mai lung zbor fără escală din lume cu un avion... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Pintea s-a răzgândit: sunt vaccinuri, dar pe drum

Pintea s-a răzgândit: sunt vaccinuri, dar pe drum

Ministerul Sănătăţii precizează că nu toate vaccinurile antigripale au fost aduse, fiind vorba de... [ Citeste mai departe ]
jos-jos
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress