Actualitate AZI

Rovana Plumb a primit lista cu însărcinări

11 septembrie 2019  11:00| Actualitate | Echipa de serviciu
Rovana Plumb a primit lista cu însărcinări

Preşedintele ales al CE Ursula von der Leyen i-a transmis o scrisoare comisarului european propus pentru portofoliul transporturi Rovana Plumb, precizând că sarcina acesteia în următorii cinci ani va fi să se asigure că transportul european este sustenabil, rezonabil ca preţ şi accesibil.

Redăm integral scrisoarea transmisă de Ursula von der Leyen: „Transportul ajută oamenii, serviciile şi bunurile să circule liber în Uniune. Conectează oameni din diferite regiuni şi ţări şi ne apropie. Cererea pentru transport continuă să crească pe măsură ce economiile şi societăţile noastre devin mai integrate. Acest lucru creează noi inovaţii şi oportunităţi de investiţii, dar declanşează şi noi provocări.

Sectorul transporturilor va avea o contribuţie importantă la canalizarea potenţialului tranziţiei digitale şi climatice. Pentru a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic, Europa trebuie să-şi reducă şi mai mult şi mai rapid emisiile. Transportul va fi un element central al Acordului Verde European.

Sarcina dumneavoastră în următorii cinci ani este să vă asiguraţi că transportul european este sustenabil, sigur, rezonabil ca preţ şi accesibil.

* Pentru a ne asigura că avem un sector al transporturilor adecvat pentru o economie modernă, digitală şi curată, ar trebui să propuneţi o strategie cuprinzătoare pentru o mobilitate sustenabilă şi inteligentă. Ca parte a acestui lucru, ar trebui să vă concentraţi pe creşterea adoptării combustibililor sustenabili şi alternativi pentru transportul rutier, maritim şi aerian.

* Veţi coordona activitatea privind extinderea Sistemului de Tranzacţionare a Emisiilor pentru sectorul maritim şi reducerea subsidiilor pentru companiile aeriene.

* Vă voi ruga să jucaţi rol de lider la forumurile internaţionale, în mod notabil în negocierile pe tema reducerii emisiilor globale de la Autoritatea Internaţională de Aviaţie Civilă şi la Organizaţia Maritimă Internaţională.

* Veţi contribui la ambiţiile de reducere a poluării la zero, focusându-vă pe diminuarea impactului transportului asupra climatului şi mediului natural.

* Vreau să contribuiţi la revizuirea Directivei privind Impozitarea Energiei în sensul alinierii cu ambiţiile noastre în plan climatic şi încetarea subsidiilor pentru combustibili fosili.

* Vreau să concentraţi asupra unei pieţe corecte şi funcţionale pentru transport.

* Pe măsură ce transportul evoluează şi se modernizează, ar trebui să va asiguraţi că rămâne rezonabil ca preţ, fiabil şi accesibil, iar drepturile pasagerilor sunt respectate.

* În mod particular prioritară este necesitatea pentru standarde ridicate de siguranţă

* Ar trebui să asiguraţi implementarea proiectelor duale de infrastrastructura pentru a îmbunătăţii mobilitatea militară”, arată documentul.

Ursula von der Leyen a anunţat, marţi, portofoliile pentru comisarii europeni propuşi de statele membre ale UE.

În următoarea etapă, Parlamentul European va trebui să aprobe întregul colegiu al comisarilor, inclusiv Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate/vicepreşedintele Comisiei Europene. Acest lucru va fi precedat de audierile comisarilor desemnaţi în faţa comisiilor parlamentare relevante, în conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului. Pe baza aprobării date de către Parlamentul European, Consiliul European numeşte în mod oficial Comisia Europeană, în conformitate cu articolul 17 alineatul (7) din Tratatul Uniunii Europene. Comisarii europeni nominalizaţi de Ursula von de Leyen urmează să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, potrivit publicaţiei Le Monde.
  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

EFEMERIDE

EFEMERIDE

Adimentus, un învățat al vremurilor mele, care făcea cam pe deșteptul, l-a întrebat pe... [ Citeste mai departe ]

21 octombrie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

TOT EA AR FI AVUT DE SUFERIT. Premierul demis Viorica Dăncilă a afirmat că aşteaptă rezultatele verificărilor făcute de Corpul de control la TAROM şi la Ministerul Transporturilor, precizând că a discutat cu Răzvan Cuc şi acesta a negat acuzaţiile privind o presupusă intervenţie pentru rămânerea la sol a unor avioane în „ziua moţiunii”. [ Citeste mai departe ]

21 octombrie 2019

AZI Prin Lume

DORIN CHIRTOACĂ ESTE PE LOCUL 3. Candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, şi cel al Blocului electoral ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase, vor intra în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. [ Citeste mai departe ]

21 octombrie 2019

AZI Stat de drept

CSM CERE GRĂBIREA DECLASIFICĂRII. Ministrul Afacerilor Externe a precizat că proiectul de raport privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare se clasifică pentru a respecta cerinţele Comisiei Europene şi nu au existat abateri în anii anteriori în privinţa procedurii urmate sau a termenului de răspuns al autorităţilor române. [ Citeste mai departe ]

18 octombrie 2019

AZI În cultură

La Teatrul „Davila”. Într-o altă-ntâlnire tradițională cu montările de studio și cu formele noi de exprimare a lor. A douăzeci și treia, în cronologie. La Pitești și Curtea de Argeș. [ Citeste mai departe ]

18 octombrie 2019

AZI Prin ţară

VA FI DISTRUS ÎNTR-UN POLIGON SPECIALIZAT. Un proiectil din al Doilea Război Mondial a fost descoperit în comuna Aninoasa, în timpul lucrărilor de asfaltare a unei străzi, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pentru totdeauna alături de fiul ei

Pentru totdeauna alături de fiul ei

Regina-Mamă Elena a fost reînhumată, sâmbătă, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Monede din aur şi alamă cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Regina Maria

Monede din aur şi alamă cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Regina Maria

Pe 28 octombrie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, monede din aur... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

„Testamentul” media al lui Daea

„Testamentul” media al lui Daea

Un veritabil maraton a susținut Petre Daea la final de mandat la cârma Ministerului... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Zbor de 19 ore cu avionul

Zbor de 19 ore cu avionul

Compania australiană Qantas a realizat cel mai lung zbor fără escală din lume cu un avion... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Pintea s-a răzgândit: sunt vaccinuri, dar pe drum

Pintea s-a răzgândit: sunt vaccinuri, dar pe drum

Ministerul Sănătăţii precizează că nu toate vaccinurile antigripale au fost aduse, fiind vorba de... [ Citeste mai departe ]
jos-jos
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress