Editoriale AZI

Viorico, fii bărbată!

14 noiembrie 2019  14:45| Editoriale | Octavian Ştireanu
Viorico, fii bărbată!

Despre prestația lui Werner la conferința de presă de miercuri seara sunt  de spus doar câteva cuvinte: „Nii-noo, nii-noo!...”. Este singura soluție terapeutică pentru un președinte care afirmă că cea mai mare realizare a sa în cei 5 ani de mandat este eliminarea unui guvern legitim, ales prin votul cetățenilor!

Noi, ca niște ignoranți în ale Constituției, știam că un guvern poate fi demis doar de Parlament, nu de președinte!  Dar când președintele afirmă că asta este cea mai mare realizare a mandatului său, atunci nu mai e nevoie de  niciun alt comentariu despre ce a făcut și n-a făcut timp de cinci acest președinte Zero.

El este incapabil de la natură să înțeleagă ce-nseamnă să fii președinte al tuturor românilor - de la vlădică la opincă; de la  academicieni la pușcăriași; de la nereformați la reformați; sau evanghelici. A ignorat această obligație de temelie a funcției de președinte din simplul motiv că-i detestă pe români, neinteresându-l decât propria putere. 

Werner afirmă despre candidata Dăncilă că este antieuropeană și din acest motiv nu vrea o dezbatere deschisă cu ea. Adică, după mintea lui,  lidera unui partid care tocmai a încheiat cu mare succes președinția UE este antieuropeană! Primeau timermanșii de la Bruxelles, la masa lor, lidera unui Guvern antieuropean, cum afirmă acest individ?!? 

Werner mai afirmă că guvernarea Dăncilă a avut rezultate „catastrofale”. Pentru un președinte zero, o țară care are cea mai mare creștere economică din UE înseamnă nimic. Pentru acest habarnist, estimările în creștere ale FMI, BERD și CE privind performanța economică a României înseamnă nimic.

Grobianismul manipulărilor cu „antieuropenii” și „catastrofa economică”, valul de lături și ură pe care-l varsă în capul a milioane de români și gândirea de inspirație nazistă ale acestui personaj periculos pentru democrație sunt motive suficiente pentru ca respectivul cetățean nici n-ar mai trebui să fie pomenit în legătură cu funcția de președinte de țară, darmite să mai fie și votat.

În ultimele 2 zile, președinta PSD a arătat o ușoară schimbare de macaz în strategia sa electorală: în loc să mai vorbească despre ce a făcut Guvernul pe care l-a condus (lucruri care nu mai interesează pe nimeni), Dăncilă începe să-i ceară lui Iohannis să arate el ce a făcut; în loc să mai pună placa despre pensii și salarii, Dăncilă îi cere lui Iohannis să explice mai pe îndelete de unde a avut bani pentru cele 6 case și dacă acei bani au fost impozitați, dacă a  returnat statului chiria de 300.000 euro încasați necuvenit, dacă sentința Curții de Apel din Brașov care constată că unele dintre acele case au fost obținute prin „fals și uz de fals” nu înseamnă caz penal ș.a.m.d.

PSD promisese cândva că va face un bilanț al celor 5 ani de mandat eșuat al lui Werner, dar, se vede treaba, acum este mai greu de găsit cineva prin Kiseleff care să pună pe hârtie o listă cu principalele tiribombe ale acestui președinte Zero.

 Începutul timid de miercuri seara, făcut de dna Dăncilă în conferința de presă, pare să arate că în PSD acoperiții sunt într-o ușoară repliere și că partidul va intra, în sfârșit, într-o ofensivă agresivă, care să-l oblige pe Werner  să vorbească, să explice și să răspundă la întrebări neprefabricate.

Dna Dăncilă n-are de ce să mai fie elegantă. Când ești cu lupii, trebuie să urli ca lupii. Ea trebuie să sune adunarea la luptă, nu la alegeri. Reacția de ieri a Olguței Vasilescu la diatribele ministrului Selfi Cîțu sunt încurajatoare.

Dna Dăncilă trebuie să ia voturi de la cei care poate nu iubesc PSD, dar  care – foarte important - urăsc securitatea, statul paralel, republica procurorilor și care sunt oripilați de  ura și aroganța afișate de Werner împotriva românilor.

Dna Dăncilă are marea obligație să dea susținătorilor PSD o mult așteptată satisfacție, obținându-le revanșa după un deceniu de umilințe.

Poporul pesedist a fost batjocorit mult în ultimii 10 ani:

-în 2009, lui Geoană i-a fost furată președinția cu voturi din diaspora, cu ajutorul ambasadelor și al acoperiților care făceau pe agitatorii în cozile de pe trotuare;

-în 2012, i-au fost aruncate la gunoi peste 7,5 milioane de voturi care-l trimiteau pe turnătorul Băsescu-Petrov acasă;

-în 2014, sistemul securist l-a scos din căciulă pe Iohannis, în schimbul unor obligații și angajamente pe care acesta le-a îndeplinit întocmai și la timp;

-în 2015, după diversiunea tragică pusă cu mâna în beciurile de la Colectiv, acoperitul Ponta a primit ordin de retragere rapidă în garnizoană, abandonând peste noapte și partidul, și guvernul, lăsând milioane de susținători pesediști cu ochii-n soare și buza umflată,  dar și cale liberă unui guvern amestecat de rezerviști și activi parașutați de la Bruxelles.

După atâtea lovituri în plex, poporul pesedist așteaptă revanșa. Iar Dăncilă are obligația s-o obțină. Aș îndrăzni să spun că o prestație bătăioasă în campanie, care să-i „răcorească” pe pesediști,  este mai importantă decât victoria în alegeri. Și asta pentru că ar da semnalul deparazitării PSD de securiștii care au infestat acest partid de la Geoană și Ponta încoace.

Națiunea are nevoie de un lider, poporul are nevoie de o voce.

Dna Dăncilă are șansa istorică să fie așa ceva.

Pentru a reuși, ea trebuie înainte de toate să fie foarte atentă la cei care-i sunt în staff-ul de foarte aproape în această campanie. Și apoi să-i pună „în parcare” pe acoperiții care sunt infiltrați în partid până la nivelul cel mai înalt. O parte au plecat la ordin sub comanda lui Ponta. Dar au mai rămas destui în interior. Cei care au votat împotriva excluderii lui Gușă sunt un exemplu. Reprimirea lui Gușă în partid a fost un afront pe față  la adresa oamenilor de bună credință din partid. Ar trebui dați afară și cei care au comis acest gest. Gușă a fost parașutat direct în funcția de secretar general al PSD „la rugămintea lui Iulian Vlad”, afirma peste ani, un important fost lider al PSD. Nu mai avea partidul oameni pentru această funcție? Și tot același Gușă a fost singurul (prietenii știu de ce!) care a rostit necrologul evocator la înmormântarea aceluiași Iulian Vlad,  în prezența îndoliatei asistențe care colcăia de securiști, în frunte cu Coldea et Co. Dar și cu Ioan Rus, alt mare fost lider pesedist de tristă amintire.

Dar, despre manevrele pe care Gușă & Ponta le fac de pe acum pentru a înhăța un PSD pe care-l cred muribund vom mai avea timp să vorbim. Ei fac parte din acea specie de carieriști politici întorși cu cheița, goli pe dinăuntru, dar cu trombon de adormit fraierii, iar când scopurile lor sunt dejucate, trădează fără ezitare și lovesc cum pot pe la spate.

Iar excluderea celeilalte pușlamale politice, Ana Birchall, parașutată în PSD de pe aripile partenerului strategic, se poate spune că a venit cu o întârzâiere de vreo zece ani. Birchall trebuia dată afară în min.1 după ce a apărut filmulețul care imortaliza gestul prin care-i dădea lui Geoană 5.000 de euro ca s-o treacă pe un loc eligibil de deputat. Deci nu numai că-și cumpăra locul  cu șpagă, dar mai și filma gestul cu o cameră montată la decolteu! Ce să caute o astfel de ființă, cu un asemenea caracter infect, într-un partid cu pretenții?! Nu cumva oamenii de valoare s-au îndepărtat PSD și din cauza unor astfel de specimene?

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

Pixelul albastru vs intelectualul fonf

Pixelul albastru vs intelectualul fonf

Cel mai savuros spectacol de caractere este atunci când corb la corb încep să-și scoată ochii.... [ Citeste mai departe ]

05 decembrie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

VALOAREA LUCRĂRII ESTE DE 400 MILIOANE LEI. Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că va discuta cu ministrul Transporturilor şi managementul Companiei CFR SA, astfel încât să fie stabilit un calendar cât mai rapid de modernizare a tronsonului de cale ferată Bucureşti-Giurgiu. [ Citeste mai departe ]

06 decembrie 2019

AZI Prin Lume

„RAPORT” DAT CU 5 ZILE ÎNAINTE. China a anunţat, azi, măsuri de „retorsiune” împotriva diplomaţilor americani prezenţi pe teritoriul ei, între care faptul de a anunţa autorităţile înainte de a se întâlni cu oficiali sau experţi. [ Citeste mai departe ]

06 decembrie 2019

AZI Stat de drept

METODE DE INTIMIDARE A POLIŢIŞTILOR. Numele fostului ministru de Interne Mihai Fifor apare în ancheta DIICOT privind permisele de port-armă eliberate ilegal în judeţul Caraş-Severin, dosar în care prefectul de Caraş-Severin, Matei Lupu, este cercetat sub control judiciar. [ Citeste mai departe ]

06 decembrie 2019

AZI În cultură

CEA MAI MARE SALĂ DE SPECTACOLE DIN MOLDOVA. Cinematograful Victoria este inaugurat, la o lună de când municipalitatea ieşeană a demarat lucrările de reparare şi reabilitare a clădirii. [ Citeste mai departe ]

06 decembrie 2019

AZI Prin ţară

Sute de oameni au fost mobilizaţi în zona viticolă de pe Valea Târnavelor, lângă Tăuni, la ultimul cules din acest an, pentru a aduna, de pe zece hectare, struguri special păstraţi pentru producerea vinului de gheaţă. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Temperaturi mai mici faţă de anii precedenţi

Temperaturi mai mici faţă de anii precedenţi

Luna decembrie se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteo, respectiv ninsoare,... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

UE ia atitudine faţă de monedele virtuale private

UE ia atitudine faţă de monedele virtuale private

Miniştrii de Finanţe ai statelor membre ale UE au anunţat că monedele digitale, cum ar fi Libra,... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Post-băsismul: Deceniul iohannist consolidat

Post-băsismul: Deceniul iohannist consolidat

Un veritabil paradox politic este acela că după ce a câștigat alegerile parlamentare cu cel mai... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Nu-i mai face ziua de naştere

Nu-i mai face ziua de naştere

În urma implicării prinţului Andrew în scandalul Epstein, care a determinat renunţarea la... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Trei sferturi din necesar

Trei sferturi din necesar

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi seara că medicii de familie au estimat un... [ Citeste mai departe ]
jos-jos
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress