Efemeride AZI

Audieri ca o distracţie de vară

06 iunie 2017  17:30| Efemeride | Xantipa
Audieri ca o distracţie de vară

Fostul lider PDL Radu Berceanu s-a prezentat astăzi la audieri în comisia parlamentară ce anchetează alegerile din 2009, deşi, iniţial, a anunţat că nu vrea să vină, pentru că nu-i plăteşte nimeni drumul până la Bucureşti şi pentru că „nu i se pare normal să dea explicaţii electricianului Eugen Nicolicea (PSD) şi bibliotecarului Mihai Fifor (PSD), deveniţi brusc mari specialişti în Drept“.

În opinia sa, această comisie a fost creată doar de distracţie, pentru că unii politicieni vor să-şi facă publicitate şi pentru că vara nu prea sunt subiecte de dat la televizor: „dacă nu se fac lucruri importante, se rămâne la o distracţie, rămâne ideea că a lansat cineva un subiect. (...) Facem comisie ca să avem ce da pe la TV, că vara nu prea sunt subiecte“.

Berceanu a luat în derâdere dezvăluirile pe care le-a făcut Dan Andronic în legătură cu întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, la care ar fi participat, printre alţii, Florian Coldea, George Maior, Laura Kovesi şi Vasile Dîncu.

„Subiectul, n-am înţeles, a fost lansat de un ziarist sau de un specialist în campanie electorală? Că eu am înţeles că e un specialist în campanii electorale, dar el nu a avut niciun habar. Nu poţi să fii specialist în campanii electorale, dar să nu fi participat la nicio campanie, să nu fi organizat nicio campanie, să spui că eşti specialist aşa, de chichi. Dar tu când te-ai dus la întâlnire, ce erai? În calitate de ce te-ai dus? Ţi-a plăcut? Dacă ai primit bani pentru consultanţă, ai plătit impozit? Acolo erai jurnalist sau consultant în campania electorală? Erai consultant pentru că ţineai cu ei sau erai plătit? Deci te-ai dus şi tu ca ei să vezi cine a ieşit?“.

Radu Berceanu a insistat că nu a fost absolut deloc implicat în acea campanie electorală, ba chiar nu mai candidase de ceva vreme la o funcţie centrală. Totuşi, el le-a povestit jurnaliştilor nişte amănunte din campania lui Băsescu din 2009:

„A fost o comisie de campanie la care eu nu am fost. Domnul Băsescu ne-a spus «care sunteţi miniştri, vedeţi-vă de ministere, că nu vreau să se spună apoi că în loc să vă faceţi treaba, veniţi la campanie şi cu maşinile de la Ministere». Eu aşa am făcut. Eu nu am fost implicat nici în campania de la Dolj, în vreme ce Geoană era implicat rău, adânc.

Când a venit Domnul Băsescu la Dolj... Mai sunt şi alte lucruri anterioare: nu am putut pune afişe şi outdoor, că au fost date pentru Geoană, pentru că, fiind din Dolj, Geoană trebuia să fie pentru el un rezultat colosal acolo. Tot oraşul era Geoană de la un capăt la altul.

Când noi am vrut să facem întâlnire, ni s-a spus că să facem pe un hipodrom sau velodrom, unde n-a venit nimeni. Noi am spus că facem unde a făcut PSD-ul, care nici nu a avut aprobare. Oamenilor veniţi din judeţ nu li s-a dat voie să parcheze decât la marginea oraşului, să vină pe jos până la locul întâlnirii.

Domnul Băsescu a avut întâlnirea în Dolj, în comuna Cetatea, la 80 de kilometri. Era o ceaţă groaznică. Eu i-am spus să nu se ducă, pentru că acolo Duţă ia peste 90% din orice partid ar face parte, că toată comuna e cu el. Domnul Băsescu mi-a spus că i-a zis Oprea să meargă acolo. Au mers şi a fost vestita altercaţie cu Dinescu. Eu nu am fost“, a relatat Berceanu.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

15 februarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

A FOST ELIMINATĂ ŞI VACANŢA INTERSEMESTRIALĂ DIN FEBRUARIE. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au acceptat propunerea Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), ca anul şcolar 2019-2020 să înceapă pe 9 septembrie şi să se încheie pe 12 iunie, potrivit premedintelui AEC, Andrei Mihai Tănase. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Prin Lume

PREŞEDINTELE NICOLAS MADURO ÎL VEDE DREPT UN PRETEXT PENTRU PREGĂTIREA UNEI INTERVENŢII MILITARE A SUA. Douăzeci şi cinci de ţări au promis să acorde un ajutor în valoare de 100 de milioane de dolari Venezuelei, care se confruntă cu lipsuri severe şi subnutriţie, a anunţat John Bolton, consilierul pentru securitatea naţională al preşedintelui american, Donald Trump, după conferinţa Organizaţiei Statelor Americane (OSA) desfăşurată la Washington, informează France Presse. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Stat de drept

A PLECAT LA BRUXELLES. Procurorul-şef al Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Gheorghe Stan, a respins cererea formulată de Laura Codruţa Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI În cultură

CU PARTICIPAREA REGIZORILOR PAUL NEGOESCU ŞI ADRIAN SILIŞTEANU. Lungmetrajul „Povestea unui pierde-vară” participă la cea de a 34-a ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului de Dragoste/Festival International du Film d'Amour (FIFA) Mons, Belgia, care are loc în perioada 15-22 februarie. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Prin ţară

„DIN CAUZA SALARIZĂRII NECORESPUNZĂTOARE ŞI LIPSEI PERSONALULUI”. Medicul pneumolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu acuzat că a refuzat să consulte o pacientă, invocând salarizarea „necorespunzătoare”, a fost sancţionat, astăzi, de conducerea spitalului, cu... reducerea salariului de bază cu 10%, timp de 3 luni. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

10 milioane de euro de la Petrom pentru primul spital specializat de oncologie pediatrică

10 milioane de euro de la Petrom pentru primul spital specializat de oncologie pediatrică

OMV Petrom sponsorizează cu 10 milioane de euro proiectul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă pentru... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

33.514 de proiecte de afaceri înscrise în Start-up Nation 2018

33.514 de proiecte de afaceri înscrise în Start-up Nation 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) a finalizat analiza... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Spunea Guvernatorul Isărescu la audierile de la Parlament (sau în marja acestora, când îl făcea... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Posibilitatea unei insule - Michel Houellebecq

Daniel1, umorist de succes şi observator acid al realităţii contemporane, povesteşte despre sfârşitul societăţii în care trăieşte, o societate a simulacrului, victima propriei frivolităţi şi a delirului tehnologic în care se complace.

[ Vezi toate ]

Magazin

Premiile BAFTA 2019: „Favorita” a plecat cu 7 trofee

Premiile BAFTA 2019: „Favorita” a plecat cu 7 trofee

Duminică seară, la Londra, a avut loc ediţia cu numărul 72 a galei de decernare a premiilor... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Cum ne protejăm de gripă

Cum ne protejăm de gripă

Autorităţile au declarat epidemie de gripă. În aceste condiţii, nu doar igiena strictă e... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress