Efemeride AZI

Audieri ca o distracţie de vară

06 iunie 2017  17:30| Efemeride | Xantipa
Audieri ca o distracţie de vară

Fostul lider PDL Radu Berceanu s-a prezentat astăzi la audieri în comisia parlamentară ce anchetează alegerile din 2009, deşi, iniţial, a anunţat că nu vrea să vină, pentru că nu-i plăteşte nimeni drumul până la Bucureşti şi pentru că „nu i se pare normal să dea explicaţii electricianului Eugen Nicolicea (PSD) şi bibliotecarului Mihai Fifor (PSD), deveniţi brusc mari specialişti în Drept“.

În opinia sa, această comisie a fost creată doar de distracţie, pentru că unii politicieni vor să-şi facă publicitate şi pentru că vara nu prea sunt subiecte de dat la televizor: „dacă nu se fac lucruri importante, se rămâne la o distracţie, rămâne ideea că a lansat cineva un subiect. (...) Facem comisie ca să avem ce da pe la TV, că vara nu prea sunt subiecte“.

Berceanu a luat în derâdere dezvăluirile pe care le-a făcut Dan Andronic în legătură cu întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, la care ar fi participat, printre alţii, Florian Coldea, George Maior, Laura Kovesi şi Vasile Dîncu.

„Subiectul, n-am înţeles, a fost lansat de un ziarist sau de un specialist în campanie electorală? Că eu am înţeles că e un specialist în campanii electorale, dar el nu a avut niciun habar. Nu poţi să fii specialist în campanii electorale, dar să nu fi participat la nicio campanie, să nu fi organizat nicio campanie, să spui că eşti specialist aşa, de chichi. Dar tu când te-ai dus la întâlnire, ce erai? În calitate de ce te-ai dus? Ţi-a plăcut? Dacă ai primit bani pentru consultanţă, ai plătit impozit? Acolo erai jurnalist sau consultant în campania electorală? Erai consultant pentru că ţineai cu ei sau erai plătit? Deci te-ai dus şi tu ca ei să vezi cine a ieşit?“.

Radu Berceanu a insistat că nu a fost absolut deloc implicat în acea campanie electorală, ba chiar nu mai candidase de ceva vreme la o funcţie centrală. Totuşi, el le-a povestit jurnaliştilor nişte amănunte din campania lui Băsescu din 2009:

„A fost o comisie de campanie la care eu nu am fost. Domnul Băsescu ne-a spus «care sunteţi miniştri, vedeţi-vă de ministere, că nu vreau să se spună apoi că în loc să vă faceţi treaba, veniţi la campanie şi cu maşinile de la Ministere». Eu aşa am făcut. Eu nu am fost implicat nici în campania de la Dolj, în vreme ce Geoană era implicat rău, adânc.

Când a venit Domnul Băsescu la Dolj... Mai sunt şi alte lucruri anterioare: nu am putut pune afişe şi outdoor, că au fost date pentru Geoană, pentru că, fiind din Dolj, Geoană trebuia să fie pentru el un rezultat colosal acolo. Tot oraşul era Geoană de la un capăt la altul.

Când noi am vrut să facem întâlnire, ni s-a spus că să facem pe un hipodrom sau velodrom, unde n-a venit nimeni. Noi am spus că facem unde a făcut PSD-ul, care nici nu a avut aprobare. Oamenilor veniţi din judeţ nu li s-a dat voie să parcheze decât la marginea oraşului, să vină pe jos până la locul întâlnirii.

Domnul Băsescu a avut întâlnirea în Dolj, în comuna Cetatea, la 80 de kilometri. Era o ceaţă groaznică. Eu i-am spus să nu se ducă, pentru că acolo Duţă ia peste 90% din orice partid ar face parte, că toată comuna e cu el. Domnul Băsescu mi-a spus că i-a zis Oprea să meargă acolo. Au mers şi a fost vestita altercaţie cu Dinescu. Eu nu am fost“, a relatat Berceanu.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric
  • intro2

21 noiembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

SUPLIMENT NUTRITIV. Preşcolarii şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional vor primi miere de albine ca supliment nutritiv. Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.509/2006, în sensul modificării sursei de finanţare, precum şi al stabilirii unor reguli privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional. Banii vor proveni din bugetul Ministerului Agriculturii. [ Citeste mai departe ]

21 noiembrie 2018

AZI Prin Lume

SUSŢINUT DE SUA. Sud-coreeanul Kim Jong-yang a fost ales miercuri preşedinte al Interpol pentru un mandat de doi ani, învingându-l la vot pe candidatul din Rusia, Aleksandr Prokopciuk, în cadrul celei de-a 87-a Adunări Generale a Interpol, care se desfăşoară în Dubai, a anunţat organizaţia pe Twitter, potrivit AFP. [ Citeste mai departe ]

21 noiembrie 2018

AZI Stat de drept

PE 26 VA FI AFIŞATĂ LISTA FINALĂ A CANDIDAŢILOR. Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, şi-a depus candidatura pentru postul de şef al Secţiei de anchetare a infracţiunilor din justiţie, potrivit Mediafax. [ Citeste mai departe ]

22 noiembrie 2018

AZI În cultură

ACTEON şi DON JUAN. Pe 22 şi 23 noiembrie 2018, Filarmonica „George Enescu”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, a programat un nou eveniment, în seria „Concertele Centenarului la Ateneu”. Dirijor este Christian Badea, iar solistul invitat este violonistul ucrainean Valeriy Sokolov, care a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti, la ediţia din anul 2005. [ Citeste mai departe ]

22 noiembrie 2018

AZI Prin ţară

TIRURILE VENEAU DIN POLONIA. Aproximativ un milion de pachete de ţigări, pe care trei cetăţeni polonezi au vrut să le introducă ilegal în ţară, au fost descoperite de poliţişti la vama Siret. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pompierul maratonist va arbora steagul României în Antarctica pe 1 Decembrie

Pompierul maratonist va arbora steagul României în Antarctica pe 1 Decembrie

Ultramaratonistul botoşănean Iulian Rotariu va arbora, pe 1 Decembrie, drapelul tricolor în... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Plus 20,1% pentru piaţa auto din România în primele 10 luni din 2018

Plus 20,1% pentru piaţa auto din România în primele 10 luni din 2018

Pe piaţa auto din România, luna octombrie a acestui an a consemnat un volum al livrărilor de... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Terminatorul Toader: I'm back!

Terminatorul Toader: I'm back!

Dacă, să zicem, Lazăr era judecat pentru niște fapte care ar fi prevăzut pedeapsa cu (Doamne... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Bufonul - James Patterson, Andrew Cross

Acţiunea acestui roman îl poartă pe cititor cu o mie de ani în urmă, în vremuri în care lumea era dominată nu de forţă legii, ci de legea forţei. Dar oameni înzestraţi cu inteligenţă, dublată de tenacitate, au existat întotdeauna, ei fiind în măsură să se opună şi chiar să înfrângă prin abilitate forţa brutală.

[ Vezi toate ]

Magazin

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Zece bijuterii care i-au aparţinut Mariei Antoaneta a Franţei, soţia regelui Ludovic al XVI-lea,... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în făină, pentru a evita naşterea copiilor cu... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress