Efemeride AZI

Spovedania unor „profesionişti“

03 aprilie 2017  18:15| Efemeride | Xantipa
Spovedania unor „profesionişti“

Jurnalista Emilia Şercan a plecat în lacrimi din platoul emisiunii „Profesioniştii“, realizată de Eugenia Vodă la TVR 1 şi difuzată sâmbătă seară.

Totul a pornit după ce Şercan a fost întrebată de ce a acceptat să lucreze la Realitatea TV, televiziune condusă la acea vreme de Sorin Ovidiu Vântu, unde i s-a oferit un salariu de 8.500 de euro. În acel moment, Emilia Şercan lucra la Evenimentul Zilei şi realiza anchete despre omul de afaceri.

„Cum să mă pretind eu o profesionistă a presei de vreme ce am făcut marele compromis cu Vîntu pe care eu l-am investigat?, a spus în lacrimi Emilia Şercan, refuzând să revină în emisiune.

Invitat în emisiune a fost şi jurnalistul Cătălin Tolontan. El a afirmat că nu se simte deloc rău pentru că lucrează în trustul lui Dan Voiculescu.

„Cred că Vîntu s-ar amuza teribil. Mă simt un nesimţit dacă nu mă simt deloc rău că lucrez la Voiculescu. Pe bune... Ar trebui să iau un Xanax“, a spus Tolontan.

„Fiul meu mă critică de câte ori are ocazia, m-a criticat pentru seria de articole după #Colectiv“, a mai spus Tolontan.

„Am avut mai mult decât 8500 de euro cât a câştigat Emilia pe lună de la Vîntu“, a mărturisit Tolontan. El nu a precizat sumele, dar în presă s-a speculat că ar fi ajuns la 30.000 de euro pe lună ca şef al Gazetei Sporturilor.

„Domiciliez în mulţi metri pătraţi, cam 250, a mai spus Tolontan, care a adăugat că nu are datorii la bănci, iar soţia sa este corporatistă.

La observaţia Eugeniei Vodă că este un bogătaş al tranziţiei, Tolontan a replicat: „Da, sunt un profitor... Sunt de stânga“.

Realizatoarea emisiunii a comentat că Tolontan s-ar potrivi într-o aripă a SRI-ului autohton. „Tolantan e un scriitor refulat“, a mai spus Vodă.

Emisiunea „Profesioniştii“ este una înregistrată, iar Eugenia Vodă nu a tăiat la montaj momentul în care Emilia Şercan a plecat din platou hohotind de plâns.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

15 februarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

A FOST ELIMINATĂ ŞI VACANŢA INTERSEMESTRIALĂ DIN FEBRUARIE. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au acceptat propunerea Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), ca anul şcolar 2019-2020 să înceapă pe 9 septembrie şi să se încheie pe 12 iunie, potrivit premedintelui AEC, Andrei Mihai Tănase. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Prin Lume

PREŞEDINTELE NICOLAS MADURO ÎL VEDE DREPT UN PRETEXT PENTRU PREGĂTIREA UNEI INTERVENŢII MILITARE A SUA. Douăzeci şi cinci de ţări au promis să acorde un ajutor în valoare de 100 de milioane de dolari Venezuelei, care se confruntă cu lipsuri severe şi subnutriţie, a anunţat John Bolton, consilierul pentru securitatea naţională al preşedintelui american, Donald Trump, după conferinţa Organizaţiei Statelor Americane (OSA) desfăşurată la Washington, informează France Presse. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Stat de drept

A PLECAT LA BRUXELLES. Procurorul-şef al Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Gheorghe Stan, a respins cererea formulată de Laura Codruţa Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI În cultură

CU PARTICIPAREA REGIZORILOR PAUL NEGOESCU ŞI ADRIAN SILIŞTEANU. Lungmetrajul „Povestea unui pierde-vară” participă la cea de a 34-a ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului de Dragoste/Festival International du Film d'Amour (FIFA) Mons, Belgia, care are loc în perioada 15-22 februarie. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Prin ţară

„DIN CAUZA SALARIZĂRII NECORESPUNZĂTOARE ŞI LIPSEI PERSONALULUI”. Medicul pneumolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu acuzat că a refuzat să consulte o pacientă, invocând salarizarea „necorespunzătoare”, a fost sancţionat, astăzi, de conducerea spitalului, cu... reducerea salariului de bază cu 10%, timp de 3 luni. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

10 milioane de euro de la Petrom pentru primul spital specializat de oncologie pediatrică

10 milioane de euro de la Petrom pentru primul spital specializat de oncologie pediatrică

OMV Petrom sponsorizează cu 10 milioane de euro proiectul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă pentru... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

33.514 de proiecte de afaceri înscrise în Start-up Nation 2018

33.514 de proiecte de afaceri înscrise în Start-up Nation 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) a finalizat analiza... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Spunea Guvernatorul Isărescu la audierile de la Parlament (sau în marja acestora, când îl făcea... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Posibilitatea unei insule - Michel Houellebecq

Daniel1, umorist de succes şi observator acid al realităţii contemporane, povesteşte despre sfârşitul societăţii în care trăieşte, o societate a simulacrului, victima propriei frivolităţi şi a delirului tehnologic în care se complace.

[ Vezi toate ]

Magazin

Premiile BAFTA 2019: „Favorita” a plecat cu 7 trofee

Premiile BAFTA 2019: „Favorita” a plecat cu 7 trofee

Duminică seară, la Londra, a avut loc ediţia cu numărul 72 a galei de decernare a premiilor... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Cum ne protejăm de gripă

Cum ne protejăm de gripă

Autorităţile au declarat epidemie de gripă. În aceste condiţii, nu doar igiena strictă e... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress