În ediția Festivalului acesta, instrumentiști și orchestre de talie mondială au abordat la București numeroase capodopere enesciene, contribuind la una dintre liniile de forță ale Festivalului și readucând în atenția publică personalitatea artistică a marelui compozitor român.
În secțiunea de Recitaluri și concerte camerale, marea scenă a Ateneului Român a găzduit pentru - 11 septembrie –concertul Orchestrei Filarmonice din Monte-Carlo, în care i-am putut asculta pe Maxim Vengerov - în dublu rol, de dirijor și de violonist și pe francezul Gautier Capuçon, la violoncel. Artistul francez a oferit melomanilor Balada pentru vioară și orchestra de George Enescu, Andante Cantabile și Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestra –și, în final, Simfonia a VI-a în si minor, „Patetica” - de P.I. Ceaikovski.
A fost un prilej rar evoluția pe aceeași scenă a doi virtuozi ai momentului: Maxim Vengerov și Gautier Capuçon. Programul după-amiezii de 11 septembrie, de la Ateneul Român a pus cu prisosință în evidență măiestria acestora.
Apreciat aproape unanim de critică drept unul dintre cei mai înzestrați muzicieni, atât în calitate de dirijor, cât și de violonist - căci cântă la o vioară legendară, Stradivarius - Maxim Vengerov este o prezență constantă pe scenele de pe toate meridianele globului, iar violoncelistul Gautier Capuçon, este aclamat la nivel internațional pentru muzicalitatea sa expresivă, virtuozitatea exuberantă și sonoritatea deosebită a violoncelului său, marca Matteo Goffriller, din 1701.
05 decembrie 2019
06 decembrie 2019
06 decembrie 2019
06 decembrie 2019
06 decembrie 2019
Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.
[ Vezi toate ]