În Cultură AZI

Se pot cumpăra bilete la Festivalul „Enescu”

05 martie 2019  16:30| În Cultură | Cultură
Se pot cumpăra bilete la Festivalul „Enescu”

Biletele individuale pentru concertele din cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, ediţia 2019, vor fi puse în vânzare mâine, de la ora 12.00, anunţă organizatorii.

Vânzarea biletelor se va face online, prin intermediul www.eventim.ro, dar şi în reţeaua de magazine Eventim (Telekom, Orange, Vodafone, Diverta, librăriile Humanitas şi Cărtureşti, Carrefour şi staţiile OMV) şi la punctele de lucru Eventim din Bucureşti (bdul I. C. Brătianu, nr.6 din Cinema PRO) şi Cluj-Napoca (str. Alexandru Vaida-Voevod, nr.53 B din Iulius Mall), casieriile UPC din Bucureşti şi Cluj-Napoca, precizează sursa citată.

Pe parcursul festivalului, melomanii vor putea urmări 84 de concerte în patru săli, 2.500 de artişti internaţionali, peste 50 de solişti de mare calibru, artişti lirici, violonişti, pianişti, peste 170 de ore de muzică de cea mai înaltă calitate, repertoriu divers care acoperă de la lucrări monumentale, compoziţii de mare popularitate, până la recitaluri restrânse, muzică actuală şi chiar prime audiţii.

Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional „George Enescu” vine cu multe noutăţi, peste 40 de mari artişti, orchestre în premieră în România şi abordări noi, pe de-o parte, şi continuă linia marilor spectacole şi prezenţe scenice, pe de alta.

* Seria Mari Orchestre include prezenţa unor orchestre de calibru internaţional, mari ca renume şi mari din perspectiva numărului de muzicieni, sub bagheta unor dirijori cunoscuţi şi apreciaţi, precum Berliner Philharmonic, Concergebouw, London Symphony, Statskapeele Dreseden, St. Petersburg Orchestra, care se alătură extraordinarelor Berlin Radiofunk, Orchestra Naţională a Franţei, Maggiore Fiorentino, Orchestra Filarmonicii din Oslo, Orchestra de Stat a Rusiei şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu”.

„Fiecare dintre acestea va colabora în spectacol cu solişti, în cazul concertelor de pian, de vioară şi respectiv operă în concert. Pianiştii Yuja Wang, Denis Matsuev, Evgheny Kissin, Alexandra Dariescu, violoniştii Patricia Kopacinskaia, Ray Chen, Serghei Krylov sunt câţiva dintre soliştii de reputaţie mondială care vor concerta la Sala Palatului”, se precizează în comunicat.

* Seria Recitaluri şi Orchestre Camerale include mari artişti şi orchestre consacrate internaţional care propun, însă, formule de scenă de dimensiuni mai mici. În această serie se vor regăsi recitaluri ale unor solişti care vor concerta cu ansambluri de cameră sau individual.

„Cameristi della Scala, Filarmonica Regală din Liege, Camerata Salzburg, Orchestra de cameră Mahler, Camerata Baltică, Orchestra Naţională din Lille sunt câteva dintre orchestrele care vor fi prezente în această serie. Elisabeth Leonskaja, Mitsuko Uchida, Charles Richard Hamelin, Julia Fischer, David Grimal, artiştii lirici Rolando Villazon, Sir Bryn Terfel, Joyce DiDonato, Diana Damrau se numără printre artiştii de talie mondială care pot fi urmăriţi în această serie. Ca menţiune excepţională, actriţa Marion Cotillard va fi prezentă în concert, alături de Orchestra Naţională din Lille, în rolul Jeanne d'Arc”, informează sursa citată.

* În Seria Concertelor de la Miezul Nopţii vor evolua orchestre de cameră, cu abordări speciale, fie prin poziţionarea repertoriului, fie prin formula de concert. La Cetra D'Orfeo, Europa Galante, cei 12 violoncelişti ai Berliner Philharmonic, Orchestra of The Age of Enlightment, Corul şi orchestra barocă din Freiburg sunt doar câteva dintre numele care vor putea fi ascultate în seria nocturnelor de la Ateneu.

* Seria Muzica secolului XXI va prezenta concerte care includ compoziţii ale unor autori contemporani, lucrări consacrate şi prime audiţii.

„Orchestre rafinate - cum sunt Ensemble Linea, Britten Sinfonia, New European Ensable alături de experimentata Orchestră Filarmonică 'George Enescu', de Camerata Regală sau orchestrele Filarmonicilor din Sibiu, Bacău, Târgu Mureş - abordează piese cu sonorităţi actuale în interpretări valoroase, pline de maturitate. În această serie sunt cuprinşi şi solişti tineri excepţionali, cum sunt câştigătorul secţiunii de vioară a Concursului Internaţional 'George Enescu', ediţia 2018, Vikram Sedona, Ybai Chen, laureat al secţiunii violoncel al Concursului Enescu, din acelaşi an, Ziyu He câştigător al secţiunii vioară a Concursului Internaţional „Menuhin” în 2017”, se precizează în comunicat.

Ediţia 2019 a Festivalului 'Enescu' se va derula în mai multe oraşe din ţară - Sibiu, Cluj, Timişoara, Iaşi, Bacău, Târgu Mureş, Târgovişte fiind centrele în care publicul va avea ocazia să întâlnească, sub egida festivalului, artişti internaţionali concertând împreună cu ansambluri şi orchestre locale.

Achiziţionarea biletelor pentru aceste spectacole se va face local sau, aşa cum este cazul evenimentelor din Cluj şi Sibiu, prin intermediul www.eventim.ro şi al altor parteneri. Anunţurile de punere în vânzare se vor face în perioada următoare.

În festival vor avea loc evenimente speciale, cum este MozartWeek in Residence, o serie de spectacole adusă de la Salzburg, care propune o incursiune inedită în opera lui Mozart, o excepţională combinaţie de mijloace artistice, care menţine contemporană opera marelui compozitor. Biletele pentru această serie de spectacole vor putea fi achiziţionate individual, prin Eventim.
  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

EFEMERIDE

EFEMERIDE

Adimentus, un învățat al vremurilor mele, care făcea cam pe deșteptul, l-a întrebat pe... [ Citeste mai departe ]

21 octombrie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

TOT EA AR FI AVUT DE SUFERIT. Premierul demis Viorica Dăncilă a afirmat că aşteaptă rezultatele verificărilor făcute de Corpul de control la TAROM şi la Ministerul Transporturilor, precizând că a discutat cu Răzvan Cuc şi acesta a negat acuzaţiile privind o presupusă intervenţie pentru rămânerea la sol a unor avioane în „ziua moţiunii”. [ Citeste mai departe ]

21 octombrie 2019

AZI Prin Lume

DORIN CHIRTOACĂ ESTE PE LOCUL 3. Candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, şi cel al Blocului electoral ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase, vor intra în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. [ Citeste mai departe ]

21 octombrie 2019

AZI Stat de drept

CSM CERE GRĂBIREA DECLASIFICĂRII. Ministrul Afacerilor Externe a precizat că proiectul de raport privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare se clasifică pentru a respecta cerinţele Comisiei Europene şi nu au existat abateri în anii anteriori în privinţa procedurii urmate sau a termenului de răspuns al autorităţilor române. [ Citeste mai departe ]

18 octombrie 2019

AZI În cultură

La Teatrul „Davila”. Într-o altă-ntâlnire tradițională cu montările de studio și cu formele noi de exprimare a lor. A douăzeci și treia, în cronologie. La Pitești și Curtea de Argeș. [ Citeste mai departe ]

18 octombrie 2019

AZI Prin ţară

VA FI DISTRUS ÎNTR-UN POLIGON SPECIALIZAT. Un proiectil din al Doilea Război Mondial a fost descoperit în comuna Aninoasa, în timpul lucrărilor de asfaltare a unei străzi, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pentru totdeauna alături de fiul ei

Pentru totdeauna alături de fiul ei

Regina-Mamă Elena a fost reînhumată, sâmbătă, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Monede din aur şi alamă cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Regina Maria

Monede din aur şi alamă cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Regina Maria

Pe 28 octombrie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, monede din aur... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

„Testamentul” media al lui Daea

„Testamentul” media al lui Daea

Un veritabil maraton a susținut Petre Daea la final de mandat la cârma Ministerului... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Zbor de 19 ore cu avionul

Zbor de 19 ore cu avionul

Compania australiană Qantas a realizat cel mai lung zbor fără escală din lume cu un avion... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Pintea s-a răzgândit: sunt vaccinuri, dar pe drum

Pintea s-a răzgândit: sunt vaccinuri, dar pe drum

Ministerul Sănătăţii precizează că nu toate vaccinurile antigripale au fost aduse, fiind vorba de... [ Citeste mai departe ]
jos-jos
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress