Consumul de energie tradiţională şi cel de energie regenerabilă vor ajunge la egalitate în Europa, cu douăzeci de ani înaintea SUA.
Potrivit unui studiul EY, până în 2022, în Europa, şi 2021, în Oceania, costurile de generare şi stocare autonomă a energiei vor fi similare cu costul de achiziţie a energiei de la un furnizor, relatează Agerpres. Studiului arată că pieţele americane vor atinge paritatea off-grid în 2042, în regiunea de sud-est, unde sectorul energetic este complex şi foarte regionalizat.
De asemenea, în toate pieţele, până în 2025, vehiculele electrice vor ajunge la paritate cu cele tradiţionale, cu combustie internă, în ceea ce priveşte costurile şi performanţele.
Cercetarea analizează rata de adopţie aşteptată şi impactul acesteia asupra cererii şi costurilor energetice în rândul a 10 producători şi distribuitori importanţi de energie din Europa, Oceania şi SUA.
Studiul evidenţiază doi factori care ar putea accelera atingerea punctelor cheie de transformare: schimbarea preferinţelor consumatorilor în favoarea energiei regenerabile şi adopţia accelerată de tehnologii care permit integrarea uşoară în reţelele de distribuţie de energie şi reduc costurile de generare de energie solară şi eoliană, precum şi cele de stocare de energie în baterii.
Estimările privind creşterea adopţiei energiilor regenerabile până în 2050 reflectă această tendinţă. În Europa şi Oceania, energiile regenerabile vor reprezenta 50%, respectiv 49% din cererea de energie. În SUA, unde politicile privind energiile regenerabile sunt în plină evoluţie şi diferă de la o regiune la alta, gradul de absorbţie variază de la 18%, în nord-est, până la 49%, pe Coasta de Vest.
În schimb, cel de-al treilea moment esenţial de transformare, atunci când costul de furnizare a energiei depăşeşte costul energiei auto-generate şi stocate, este aşteptat să devină realitate în regiunea de nord-est a SUA până în 2039, înainte de Europa şi Oceania (2040). Acest moment va marca scăderea drastică a costurilor de producţie şi de stocare a energiei regenerabile, evoluţia comportamentului consumatorilor din diverse pieţe şi emergenţa „prosumatorilor”, consumatori care îşi generează şi furnizează singuri energia.
Multe ţări europene au început deja să-şi schimbe modelele de afaceri din energie ca răspuns la presiunile legislative şi de reglementare, la creşterea absorbţiei de resurse regenerabile şi la ţintele ambiţioase de reducere a amprentei de carbon.
Rezultatele studiului indică faptul că venituri anuale de 67 de miliarde dolari ale companiilor tradiţionale de utilităţi vor risca să scadă până în 2050, urmare a distribuţiei de energie solară generată în regiune.
15 februarie 2019
15 februarie 2019
15 februarie 2019
15 februarie 2019
15 februarie 2019
Daniel1, umorist de succes şi observator acid al realităţii contemporane, povesteşte despre sfârşitul societăţii în care trăieşte, o societate a simulacrului, victima propriei frivolităţi şi a delirului tehnologic în care se complace.
[ Vezi toate ]