În Politică AZI

13% realizări în 6 luni de guvernare

14 iunie 2017  18:15| În Politică | Politică
13% realizări în 6 luni de guvernare

Reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD a început în această după-amiază, la Palatul Parlamentului, în prezenţa premierului Sorin Grindeanu şi a preşedintelui partidului, Liviu Dragnea.

Principalul punct pe ordinea de zi este raportul de evaluare a Cabinetului Grindeanu, existând posibilitatea ca premierul să rămână fără sprijin politic din partea partidului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, înaintea reuniunii CExN, că nu a cerut demisia premierului sau a vreunui ministru.

„Eu nu am cerut demisia nimănui, nici premierului, nici vreunui ministru. Este un act de voinţă al fiecăruia, dar asta spune ceva. O să discutăm şi despre aceste demisii în CExN, suntem într-o situaţie nu foarte confortabilă, dar în acelaşi timp nici nu putem lăsa ca lucrurile să evolueze exact ca până acum. Să vedem la ce decizie ajungem, este un CEx, chiar dacă unii colegi, în nişte scrisori deschise, spun că această structură nu este legitimă, este structura care a generat acest guvern şi care are nu numai dreptul de a face această analiză. Noi avem obligaţia de a face această analiză. Aici nu ne jucăm că avem noi drepturi şi putem să facem ce vrem. Suntem obligaţi să facem această analiză“, a declarat Dragnea.

Înainte de şedinţa CEX, premierul Sorin Grindeanu a afirmat că unii miniştrii se simt „jenaţi“ de situaţia actuală şi că se aşteaptă ca unii dintre membrii Executivului să demisioneze dacă li se cere acest lucru, dar că va găsi „imediat înlocuitori pentru aceştia“.

Totodată, premierul a afirmat că nu a văzut până acum evaluarea pe care conducerea PSD a făcut-o în ceea ce priveşte membrii Guvernului şi punctat că „Guvernul nu este al CEX, ci al României“.

El a adăugat că nu îşi doreşte ca PSD să plece de la guveranre şi că va avea o poziţie publică după terminarea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Evaluarea guvernării făcută de Dragnea&Co

Liviu Dragnea a prezentat înainte de şedinţa CEx evaluarea activităţii membrilor cabinetului Grindeanu, realizată de PSD. Conform acestei evaluări, din totalul de 393 de măsuri ce trebuia implementate, doar 50 dintre acestea au fost îndeplinite (reprezentând 13%), 107 măsuri au fost realizate parţial (27%) şi 236 de măsuri sunt neîndeplinite (reprezentând 60%).

Întrebat dacă Sorin Grindeanu mai poate conduce un Guvern PSD, în condiţiile în care 60% din măsuri sunt neîndeplinite, Dragnea a răspuns: „Asta trebuie să decidă tot CExN. Din păcate trebuie să ne asumăm tot“.

„Nu e vorba numai de 60% măsuri neîndeplinte, e şi un procent serios de măsuri îndeplinite parţial pe care nu le putem bifa la cele îndeplinite. Asta este situaţia, mie cel puţin nu mi-a fost uşor să iau decizia de a discuta public despre aceste lucruri, dar nu e Guvernul nostru, este Guvernul României“, a adăugat liderul PSD.

De exemplu, la capitolul Economie, nicio măsură nu a fost îndeplinită, două au fost realizate parţial şi 17 sunt neîndeplinite.

La capitolul Politici macroeconomice, fiscalitate şi buget, sunt 17 măsuri îndeplinite, 4 realizate parţial şi 40 neîndeplinite.

La Fonduri europene, o măsură este îndeplinită şi şapte măsuri sunt neîndeplinite.

La capitolul Turism, o măsură este îndeplinită, adică înfiinţarea ministerului Turismului, trei sunt realizate parţial şi 9 sunt neîndeplinite.

În pivinţa Politicilor pentru IMM-uri, două măsuri au fost îndeplinite, 3 sunt realizate parţial, iar 5 sunt neîndeplinite.

La cererea conducerii PSD, miniştrii social-democraţi şi-au prezentat demisiile . Cinci miniştri au refuzat, însă, să-şi dea demisia, respectiv ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, ministrul Societăţii Informaţionale, Augustin Jianu şi Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Evaluarea miniştrilor în CEx este făcută de către Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanţelor din Guvernul Ponta, cel care a participat efectiv la realizarea programului de guvernare al PSD.

Demisiile vor fi activate după votul liderilor PSD din Comitetul Executiv, acestea urmând să fie trimise şi înregistrate la Secretariatul General al Guvernului.

Aşa cum susţinut în tot acest timp de la izbucnirea scandalului în PSD, Sorin Grindeanu nu şi-a înaintat demisia în şedinţa CEx.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

18 septembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

CONCERT ŞI SPECTACOL MULTIMEDIA. Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid joi, cu un spectacol multimedia şi un concert al Orchestrei Simfonice Bucureşti, anunţă Primăria Generală. Accesul este gratuit. În perimetrul Pieţei Unirii şi a Parcului Unirii vor fi restricţii de circulaţie în intervalul orar 18.00 – 23.00. [ Citeste mai departe ]

18 septembrie 2018

AZI Prin Lume

TABĂRĂ SUPRAPOPULATĂ. 2.000 de solicitanţi de azil vor fi transferaţi de pe insula Lesbos în partea continentală a Greciei până la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat, astăzi, guvernul elen, citat de Reuters. [ Citeste mai departe ]

18 septembrie 2018

AZI Stat de drept

„A FOST AGRESAT ŞI S-A APĂRAT CUM A PUTUT”. Daniel Gabriel Husein, poreclit „Dasaev”, principalul suspect în cazul atacului asupra celor doi baschetbalişti americani de la ACS Cuza Sport, la o terasă din centrul Brăilei, a primit, astăzi, mandat de arestare pentru 29 de zile. [ Citeste mai departe ]

18 septembrie 2018

AZI În cultură

DOI VIOLONIŞTI ITALIENI PE LOCURILE II ŞI III. Preşedintele juriului secţiunii Vioară a Concursului Internaţional „George Enescu”, Pierre Amoyal, a premiat doar locurile doi şi trei, premiul I neacordându-se la această ediţie. [ Citeste mai departe ]

18 septembrie 2018

AZI Prin ţară

STARE GRAVĂ. Un copil se află în stare gravă după ce a căzut, astăzi, de la etajul al doilea al unei şcoli din municipiul Constanţa. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Avram Iancu, înot de la Sulina la Istanbul

Avram Iancu, înot de la Sulina la Istanbul

Avram Iancu, bărbatul care a traversat înot Canalul Mânecii acum doi ani, şi-a propus un nou... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

UniCredit nu fuzionează cu Société Générale

UniCredit nu fuzionează cu Société Générale

Jean-Pierre Mustier, directorul general al băncii italiene UniCredit, a dezminţit speculaţiile... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Al treilea manual cu probleme

Al treilea manual cu probleme

După greşelile semnalate în presă din manualele de geografie şi biologie pentru clasa a VI-a, un... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Maiorul George încearcă să ne convingă că faţă de mesajul răposatului McCain, scrisoarea lui... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Maimuţa şi esenţa - Aldous Huxley

Au trecut mulţi ani de la al Treilea Război Mondial. Elegantul şi candidul doctor Poole debarcă, alături de o echipă de exploratori, într-o Californie fantomatică, răvăşită de suflul deflagraţiei nucleare.

[ Vezi toate ]

Magazin

Cadou de lux pentru preşedintele Turciei

Cadou de lux pentru preşedintele Turciei

Emirul Qatarului, şeicul Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, i-a oferit în dar preşedintelui... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Statele membre ale ONU au convenit, vineri, asupra unui plan global destinat să intensifice lupta... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress