În Politică AZI

Civili şi acoperiţi în PSD

04 decembrie 2017  12:00| În Politică | Politică
Civili şi acoperiţi în PSD

Pe 30 noiembrie, în ziua de Sf. Andrei, Gabriela Firea şi Mihai Tudose au avut un schimb de replici extrem de tăioase, imediat după ce premierul a criticat public decizia Primăriei Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei.

Firea a făcut o scurtă recapitulare a atitudinii premierului, de a lua  distanţă faţă de politica de partid a PSD. „Dvs sunteţi de la Brăila, şi nu de la Craiova, dvs nu stiţi ce este statul paralel, deşi nu aţi avut curajul să spuneţi asta în Cex, dvs numiţi penale două colege, dvs nu vă coborâţi să citiţi scrisoarea preşedinţilor Parlamentului (către Departamentul de Stat al SUA – n.n.), pe dvs nu vă îngrijorează situaţia ministrului de Interne care nu v-a sunat şi, deci, subiectul nu există, dvs aveţi agendă şi program paralele faţă de din ce în ce mai mulţi dintre noi”, au fost reproşurile lui Firea.

Mihai Tudose: Verticalitatea voastră stă în târgul din pţa Victoriei ?!?

Gabriela Firea: Verticalitatea noastră stă în faptul că am susţinut un coleg să conducă Guvernul astfel încât România să fie o ţară liberă, suverană, cu oameni mulţumiţi de viaţa lor, cu un climat de pace şi bună-înţelegere, cu mai puţine sau deloc abuzuri, cu respectarea drepturilor omului!

Dacă imaginea dvs este mai importantă decât această ţară, atunci nu vă doresc succes, domnule Prim-Ministru!

Aveţi o misiune dificilă la guvernare şi dvs vă coboraţi de la înălţimea funcţiei printre bieţii aleşi locali - cei care se ocupă de festivaluri, târguri... Sau aţi uitat când mă întrebaţi de ce nu montăm o statuie în Piaţa Victoriei, să avem un proiect de regenerare urbană, că v-aţi săturat de gălăgia #rezist în piaţă? Sau când m-aţi certat pentru ca nu care cumva să aprob mitingurile sindicaliştilor în faţa guvernului, pentru ca nu se mai poate lucra?

Eu nu am uitat! E bine, totuşi, să nu ne credem invincibili şi să nu călcăm totul în picioare, la umbră unei poziţii efemere în stat... 

 Succes mâine la paradă, în tribuna oficială! Nu uitaţi umbrela! Va ploua!

 Mihai Tudose: V-am rugat /sugerat, dnă Primar General, să încercaţi să implementaţi soluţia de sistematizare a intersecţiei aşa cum a fost ea trimisă la dvs de către MAI/poliţia rutieră din primăvară .... Atât. Soluţie de uşurat traficul. Nu v-am solicitat niciodată să refuzaţi mitinguri .... Continui să cred că nu e cea mai fericită idee cu târgul în unul din cele mai aglomerate locuri din Bucureşti, fără locuri/ spaţii de parcare. Atât.

 Gabriela Firea: Dl Prim ministru, am memorie bună şi au fost şi martori la discuţiile noastre... nu e de mirare că nu le mai recunoaşteţi. Vă descrie întregul caracter şi comportament.

 Primăria Generală nu este în subordinea Guvernului, ca de altfel nicio primărie din ţară. Nu aveţi de ce să-mi faceţi mie sugestii/recomandări nici în privat şi nici prin presă. Eu răspund în faţă legii şi a bucureştenilor. Dvs răspundeţi în faţă legii şi a Parlamentului. Dacă îngrijorarea dvs era una sinceră şi onestă privind organizarea festivalului pentru copii şi a târgului din Piaţa Victoriei, m-aţi fi sunat să vorbim colegial, şi nu mi-aţi fi dat indicaţii preţioase prin presă. 

 Nu uitaţi că dvs aţi deschis acest conflict. Am tăcut jumătate de an. Jumătate de an în care aţi consumat energie şi timp pentru a mă bloca, pentru a stopa toate proiectele comune Guvern-Primăria Capitalei. V-aţi încălcat propriile promisiuni că veţi sprijini proiectele Capitalei României. Noi nu vă cerem bani. Va solicităm parteneriate legitime.

 Dl. Iohannis este în campanie electorală pt prezidenţiale, iar dvs sunteţi în campanie electorală pentru preluarea PSD. Nu negaţi, este inutil, o ştiu şi o simt din ce în ce mai mulţi  colegi. Dvs sunteţi de la Brăila,  nu de la Craiova, dvs. nu  ştiţi ce este statul paralel,  nu aţi avut curajul să spuneţi asta în Cex, dvs numiţi penale două colege, dvs nu vă coborâşi să citiţi scrisoarea preşedinţilor Parlamentului, pe Dvs nu vă îngrijorează situaţia ministrului de Interne care nu v-a sunat şi, deci, subiectul nu există, dvs aveţi agendă şi program paralele faţă de din ce în ce mai mulţi dintre noi... Dumnezeu este mare şi ne ştie sufletul tuturor...”,  fost schimbul de replici dintre cei doi.

Premierul Mihai Tudose încearcă să atenueze tensiunea cu o glumă şi face apel la unire (discuţia avea loc înainte de 1 Decembrie), dar replica Gabrielei Firea este tranşantă:

- Nu putem fi uniţi cu cei care au ordin pe unitate, suntem civili. Şi nu ne amuză cumpenele prin care trece echipa noastră.

În dispută a intervenit şi Liviu Pleşoianu, care susţine fără rezerve poziţia primarului general:

- Domnule Tudose, nu cred că vreţi să vă spun chiar aici ce convingeri am în ceea ce vă priveşte. Am o singură mare satisfacţie: nu v-am votat premier în Parlament. Bine am făcut, îmi vine să mă felicit.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • actualitate
  • intro2
DIN CAUZA NINSORILOR ŞI INTENSIFICĂRII VÂNTULUI. Vineri, 23 martie, grădiniţele, şcolile şi liceele din Capitală vor fi închise, având în vedere ninsorile şi intensificarea vântului, a informat PMB. [ Citeste mai departe ]

20 martie 2018

AZI Prin Lume

POLONIA AFIRMĂ CĂ NU RETRAGE LEGILE CONTESTATE. Comisia Europeană a amintit Poloniei că mai are timp doar până la sfârşitul zilei de azi pentru a răspunde preocupărilor executivului comunitar privind reforma sistemului judiciar şi statul de drept. Guvernul de la Varşovia a transmis că nu intenţionează să schimbe ceva în această reformă, informează agenţiile AFP şi Reuters. [ Citeste mai departe ]

20 martie 2018

AZI Stat de drept

POT FI URMĂRIŢI PENAL, ÎNSĂ VOR FI REŢINUŢI MAI GREU. Curtea Constituţională a României a admis, astăzi, parţial, sesizarea PNL şi USR privind imunitatea judecătorilor constituţionali, în sensul că nu vor beneficia de imunitate în ceea ce priveşte urmărirea penală, însă este nevoie de votul a două treimi dintre membrii instituţiei în cazul reţinerii, arestării sau percheziţiei judecătorilor. [ Citeste mai departe ]

20 martie 2018

AZI În cultură

„RELAŢIA PERSONALĂ ŞI PERSONALIZATĂ A OMULUI DIN SECOLELE TRECUTE CU CĂRŢILE SALE”. Expoziţia „Ex libris meis” – „Din cărţile mele”, care cuprinde volume cu însemne de proprietate din Biblioteca Muzeului Municipiului Bucureşti, va fi vernisată astăzi, la Palatul Suţu. [ Citeste mai departe ]

20 martie 2018

AZI Prin ţară

CEI CARE L-AU ÎMPINS AU FOST PRINŞI. Un bărbat care a fost aruncat luni seara în râul Săsar, în Baia Mare, de un bărbat şi o femeie a fost salvat de pompierii din cadrul ISU Maramureş, la aproape 1.000 de metri în aval de locul unde căzuse, fiind angrenat de apa învolburată a râului, potrivit Agerpres. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Fracturi, luxaţii şi entorse din cauza poleiului

Fracturi, luxaţii şi entorse din cauza poleiului

În ultimele 24 de ore, peste 1.400 de persoane au avut nevoie de ajutor, dintre aceste... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Greu la deal cu IMM mici

Greu la deal cu IMM mici

Potrivit vicepreşedintelui CEC Bank, Mirela Iovu, una din trei IMM din România este... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Declarat mort deşi trăieşte, a pierdut procesul prin care cerea anularea declarării decesului

Declarat mort deşi trăieşte, a pierdut procesul prin care cerea anularea declarării decesului

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, din judeţul Vaslui, declarat decedat în anul 2016, deşi este în... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

„Cântarea Procuraturii” şi „Imnoglobina”

„Cântarea Procuraturii” şi „Imnoglobina”

Ziua de miercuri, 7 martie, a fost una încărcată de semnificaţii. [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Dimineţi în Jenin - Susan Abulhawa

Locuitorii din Ein Hod, vechi sat palestinian, duc o viaţă liniştită, cultivând măslini şi smochini. Până în 1948, cînd sunt forţaţi să-şi părăsească pământul şi căminele şi să-şi găsească adăpost într-o tabără de refugiaţi din preajmă oraşului Jenin.

[ Vezi toate ]

Magazin

Cynthia Nixon din „Totul despre sex” candidează la postul de guvernator al statului New York

Cynthia Nixon din „Totul despre sex” candidează la postul de guvernator al statului New York

Actriţa americană Cynthia Nixon, interpreta avocatei Miranda Hobbes din serialul şi filmele... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Cum contracarăm efectele variaţiilor de temperatură

Cum contracarăm efectele variaţiilor de temperatură

Organismul are de suferit din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, cei mai afectaţi fiind... [ Citeste mai departe ]
Afcn small
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress