În Politică AZI

Dăncilă, răspuns pe puncte

27 iunie 2018  16:45| În Politică | Politică
Dăncilă, răspuns pe puncte

Plenul Parlamentului a dezbătut moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, semnată de PNL, USR şi PMP, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi membrilor Cabinetului. Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Gabriel Vlase.

Din totalul de 465 de parlamentari, 380 şi-au înregistrat prezenţa. Moţiunea de cenzură a fost prezentată în plen de senatorul USR Radu Mihail.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a adus trandafiri albi în plenul reunit al Parlamentului, pentru a le oferi femeilor parlamentar din PSD şi ALDE şi astfel acestea „să accepte demiterea lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor”.

Discursul premierului Viorica Dăncilă de după citirea moţiunii de cenzură a fost întrerupt de mai multe ori de scandări de demisie ale opoziţiei. „Am avut decenţa să ascult moţiunea de cenzură, vă rog să aveţi aceeaşi decenţă”, a replicat premierul Viorica Dăncilă.

În timpul discursului premierului, liberalii au întins un banner uriaş pe care scria „Luptăm până la capăt pentru România”.

Premierul a criticat faptul că întreaga moţiune ar fi o „înşiruire de falsuri” şi o „mistificare a realităţii pentru a servi rolul politic”.

„Am parcurs cu atenţie textul moţiunii şi sunt dezamăgită. Am sperat să fim avertizaţi, corectaţi. Nu m-am aşteptat ca întreaga moţiune să fie o înşiruire de falsuri. (...) Mistificaţi realitatea pentru a vă servi propriile interese politice”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai criticat faptul că toate măsurile luate de guvernul PSD-ALDE sunt criticatem de către opoziţie în dauna unui dialog constructiv.

„Pentru dumneavoastră, creşterea veniturilor e o măsură populistă, creşterea economică de excepţie e rezultatul incapacităţii guvernării. (...) Este foarte multă aroganţă în discursul dumneavoastră. Românii s-au săturat de scandal”, a acuzat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai acuzat opoziţia că s-au folosit de glume privind aspectul fizic sau coafură pentru că nu au putut critica performanţele guvernului.

„V-aţi legat de aspectul fizic sau coafura adversarilor când nu aţi putut accepta performanţele guvernului”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai afirmat că moţiunea se bazează doar pe minciună şi dezinformare.

„Oriunde ai pune degetul pe text dai peste o minciună şi o dezinformare. Vă prezint 10 exemple de minciuni. Prima dezinformare este şi cea mai gravă: insinuarea că nu mai sunt bani de pensii, însoţită de aşa zisa naţionalizare a Pilonului II. Vă atrag atenţia că pentru pensionari nu e o joacă să afirmaţi că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor. Este o minciună iresponsabilă. V-aţi făcut o dată de râs. Cât mai vreţi să persistaţi în acestă minciună? Mai sunt câteva zile şi intră în vigoare majorarea punctului de pensie. Tot de la 1 iulie se majorează la 640 lei pensia minimă. Cât sunteţi de rezistenţi când vine vorba de veniturile pensionarilor. La fel de iresponsabilă este şi zvonistica privind Pilonul II”, a precizat Dăncilă.

Deputatul PNL Raluca Turcan i-a urmat la microfon premierului Viorica Dăncilă. Aceasta a întrebat-o pe premier dacă şi-a citit disursul, „pentru că cineva şi-a bătut joc de dumneavoastră”.

Raluca Turcan susţine, pe scurt, că discursul lui Dăncilă este plin de date eronate. Deputatul a acuzat şi că volumul microfonului a fost redus când a luat cuvântul în plenul reunit al Parlamentului.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

15 februarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

A FOST ELIMINATĂ ŞI VACANŢA INTERSEMESTRIALĂ DIN FEBRUARIE. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au acceptat propunerea Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), ca anul şcolar 2019-2020 să înceapă pe 9 septembrie şi să se încheie pe 12 iunie, potrivit premedintelui AEC, Andrei Mihai Tănase. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Prin Lume

PREŞEDINTELE NICOLAS MADURO ÎL VEDE DREPT UN PRETEXT PENTRU PREGĂTIREA UNEI INTERVENŢII MILITARE A SUA. Douăzeci şi cinci de ţări au promis să acorde un ajutor în valoare de 100 de milioane de dolari Venezuelei, care se confruntă cu lipsuri severe şi subnutriţie, a anunţat John Bolton, consilierul pentru securitatea naţională al preşedintelui american, Donald Trump, după conferinţa Organizaţiei Statelor Americane (OSA) desfăşurată la Washington, informează France Presse. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Stat de drept

A PLECAT LA BRUXELLES. Procurorul-şef al Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Gheorghe Stan, a respins cererea formulată de Laura Codruţa Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI În cultură

CU PARTICIPAREA REGIZORILOR PAUL NEGOESCU ŞI ADRIAN SILIŞTEANU. Lungmetrajul „Povestea unui pierde-vară” participă la cea de a 34-a ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului de Dragoste/Festival International du Film d'Amour (FIFA) Mons, Belgia, care are loc în perioada 15-22 februarie. [ Citeste mai departe ]

15 februarie 2019

AZI Prin ţară

„DIN CAUZA SALARIZĂRII NECORESPUNZĂTOARE ŞI LIPSEI PERSONALULUI”. Medicul pneumolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu acuzat că a refuzat să consulte o pacientă, invocând salarizarea „necorespunzătoare”, a fost sancţionat, astăzi, de conducerea spitalului, cu... reducerea salariului de bază cu 10%, timp de 3 luni. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

10 milioane de euro de la Petrom pentru primul spital specializat de oncologie pediatrică

10 milioane de euro de la Petrom pentru primul spital specializat de oncologie pediatrică

OMV Petrom sponsorizează cu 10 milioane de euro proiectul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă pentru... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

33.514 de proiecte de afaceri înscrise în Start-up Nation 2018

33.514 de proiecte de afaceri înscrise în Start-up Nation 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) a finalizat analiza... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Spunea Guvernatorul Isărescu la audierile de la Parlament (sau în marja acestora, când îl făcea... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Suita franceză - Irene Nemirovsky

În iunie 1940, naziştii au ocupat Franţa, distrugând şi reordonând din temelii mecanismele vieţii cotidiene. Când li se smulg din mâini frâiele propriei existenţe, când sunt împinşi spre un exod neaşteptat, când nimic nu-i mai poate ajuta să controleze împrejurările în care se găsesc, oamenii îşi dezvăluie adevărata natură, laşităţile ascunse, lăcomia sau generozitatea, altruismul, solidaritatea sau forţa sufletească pe care nici măcar nu şi le bănuiau.

[ Vezi toate ]

Magazin

Premiile BAFTA 2019: „Favorita” a plecat cu 7 trofee

Premiile BAFTA 2019: „Favorita” a plecat cu 7 trofee

Duminică seară, la Londra, a avut loc ediţia cu numărul 72 a galei de decernare a premiilor... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Cum ne protejăm de gripă

Cum ne protejăm de gripă

Autorităţile au declarat epidemie de gripă. În aceste condiţii, nu doar igiena strictă e... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress