În Politică AZI

Dăncilă, răspuns pe puncte

27 iunie 2018  16:45| În Politică | Politică
Dăncilă, răspuns pe puncte

Plenul Parlamentului a dezbătut moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, semnată de PNL, USR şi PMP, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi membrilor Cabinetului. Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Gabriel Vlase.

Din totalul de 465 de parlamentari, 380 şi-au înregistrat prezenţa. Moţiunea de cenzură a fost prezentată în plen de senatorul USR Radu Mihail.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a adus trandafiri albi în plenul reunit al Parlamentului, pentru a le oferi femeilor parlamentar din PSD şi ALDE şi astfel acestea „să accepte demiterea lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor”.

Discursul premierului Viorica Dăncilă de după citirea moţiunii de cenzură a fost întrerupt de mai multe ori de scandări de demisie ale opoziţiei. „Am avut decenţa să ascult moţiunea de cenzură, vă rog să aveţi aceeaşi decenţă”, a replicat premierul Viorica Dăncilă.

În timpul discursului premierului, liberalii au întins un banner uriaş pe care scria „Luptăm până la capăt pentru România”.

Premierul a criticat faptul că întreaga moţiune ar fi o „înşiruire de falsuri” şi o „mistificare a realităţii pentru a servi rolul politic”.

„Am parcurs cu atenţie textul moţiunii şi sunt dezamăgită. Am sperat să fim avertizaţi, corectaţi. Nu m-am aşteptat ca întreaga moţiune să fie o înşiruire de falsuri. (...) Mistificaţi realitatea pentru a vă servi propriile interese politice”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai criticat faptul că toate măsurile luate de guvernul PSD-ALDE sunt criticatem de către opoziţie în dauna unui dialog constructiv.

„Pentru dumneavoastră, creşterea veniturilor e o măsură populistă, creşterea economică de excepţie e rezultatul incapacităţii guvernării. (...) Este foarte multă aroganţă în discursul dumneavoastră. Românii s-au săturat de scandal”, a acuzat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai acuzat opoziţia că s-au folosit de glume privind aspectul fizic sau coafură pentru că nu au putut critica performanţele guvernului.

„V-aţi legat de aspectul fizic sau coafura adversarilor când nu aţi putut accepta performanţele guvernului”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai afirmat că moţiunea se bazează doar pe minciună şi dezinformare.

„Oriunde ai pune degetul pe text dai peste o minciună şi o dezinformare. Vă prezint 10 exemple de minciuni. Prima dezinformare este şi cea mai gravă: insinuarea că nu mai sunt bani de pensii, însoţită de aşa zisa naţionalizare a Pilonului II. Vă atrag atenţia că pentru pensionari nu e o joacă să afirmaţi că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor. Este o minciună iresponsabilă. V-aţi făcut o dată de râs. Cât mai vreţi să persistaţi în acestă minciună? Mai sunt câteva zile şi intră în vigoare majorarea punctului de pensie. Tot de la 1 iulie se majorează la 640 lei pensia minimă. Cât sunteţi de rezistenţi când vine vorba de veniturile pensionarilor. La fel de iresponsabilă este şi zvonistica privind Pilonul II”, a precizat Dăncilă.

Deputatul PNL Raluca Turcan i-a urmat la microfon premierului Viorica Dăncilă. Aceasta a întrebat-o pe premier dacă şi-a citit disursul, „pentru că cineva şi-a bătut joc de dumneavoastră”.

Raluca Turcan susţine, pe scurt, că discursul lui Dăncilă este plin de date eronate. Deputatul a acuzat şi că volumul microfonului a fost redus când a luat cuvântul în plenul reunit al Parlamentului.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric
  • intro2

19 noiembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

PLOI ŞI NINSORI. Ministerul român de Externe a emis avertizări de călătorie pentru Bulgaria şi Spania, din cauza vremii nefavorabile. [ Citeste mai departe ]

19 noiembrie 2018

AZI Prin Lume

SOCIALIŞTII AU ÎN PARLAMENT DOAR 84 DE DEPUTAŢI DIN 350. Guvernul socialist spaniol condus de Pedro Sanchez nu exclude posibilitatea organizării de alegeri legislative anticipate la sfârşitul lui mai, contrar a ceea ce susţinea până acum, a anunţat, astăzi, Jose Luis Abalos, ministrul Transporturilor, potrivit AFP. [ Citeste mai departe ]

19 noiembrie 2018

AZI Stat de drept

DECIZIA; ÎN BRAŢELE LUI IOHANNIS. Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii ministrului justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. [ Citeste mai departe ]

20 noiembrie 2018

AZI În cultură

ŞASE SPECTACOLE. Festivalul de teatru pentru deţinuţi MultiArt va aduce pe scena Teatrului Nottara din Capitală, pe 21 şi 22 noiembrie, şase spectacole realizate de persoane private de libertate din penitenciare din Bacău, Craiova, Bistriţa, Codlea şi Bucureşti - Rahova şi Jilava. Intrarea la spectacolele festivalului este liberă, în limita locurilor disponibile. [ Citeste mai departe ]

19 noiembrie 2018

AZI Prin ţară

UN BĂRBAT ŞI UN COPIL AU MURIT, IAR DOI COPII SUNT RĂNIŢI. Un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani a murit şi doi copii au fost răniţi, astăzi, în urma unui incendiu produs la o locuinţă din satul Căldărari, judeţul Ilfov, potrivit Mediafax. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Clasamentului realizat anual de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom pune Bucureştiul... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Asociaţie pentru relaţii cu investitorii la BVB

Asociaţie pentru relaţii cu investitorii la BVB

11 reprezentanţi ai pieţei de capital, companii şi persoane fizice, au fondat Asociaţia pentru... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Terminatorul Toader: I'm back!

Terminatorul Toader: I'm back!

Dacă, să zicem, Lazăr era judecat pentru niște fapte care ar fi prevăzut pedeapsa cu (Doamne... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Anul scorpionului - Michael Hartland

China anului 1950, în plin război civil. Un băieţel german, ai cărui părinţi sunt ucişi de soldaţi, este luat şi crescut de comunişti spre a fi folosit mai târziu...

[ Vezi toate ]

Magazin

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Zece bijuterii care i-au aparţinut Mariei Antoaneta a Franţei, soţia regelui Ludovic al XVI-lea,... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în făină, pentru a evita naşterea copiilor cu... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress