În Politică AZI

Dăncilă, răspuns pe puncte

27 iunie 2018  16:45| În Politică | Politică
Dăncilă, răspuns pe puncte

Plenul Parlamentului a dezbătut moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, semnată de PNL, USR şi PMP, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi membrilor Cabinetului. Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Gabriel Vlase.

Din totalul de 465 de parlamentari, 380 şi-au înregistrat prezenţa. Moţiunea de cenzură a fost prezentată în plen de senatorul USR Radu Mihail.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a adus trandafiri albi în plenul reunit al Parlamentului, pentru a le oferi femeilor parlamentar din PSD şi ALDE şi astfel acestea „să accepte demiterea lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor”.

Discursul premierului Viorica Dăncilă de după citirea moţiunii de cenzură a fost întrerupt de mai multe ori de scandări de demisie ale opoziţiei. „Am avut decenţa să ascult moţiunea de cenzură, vă rog să aveţi aceeaşi decenţă”, a replicat premierul Viorica Dăncilă.

În timpul discursului premierului, liberalii au întins un banner uriaş pe care scria „Luptăm până la capăt pentru România”.

Premierul a criticat faptul că întreaga moţiune ar fi o „înşiruire de falsuri” şi o „mistificare a realităţii pentru a servi rolul politic”.

„Am parcurs cu atenţie textul moţiunii şi sunt dezamăgită. Am sperat să fim avertizaţi, corectaţi. Nu m-am aşteptat ca întreaga moţiune să fie o înşiruire de falsuri. (...) Mistificaţi realitatea pentru a vă servi propriile interese politice”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai criticat faptul că toate măsurile luate de guvernul PSD-ALDE sunt criticatem de către opoziţie în dauna unui dialog constructiv.

„Pentru dumneavoastră, creşterea veniturilor e o măsură populistă, creşterea economică de excepţie e rezultatul incapacităţii guvernării. (...) Este foarte multă aroganţă în discursul dumneavoastră. Românii s-au săturat de scandal”, a acuzat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai acuzat opoziţia că s-au folosit de glume privind aspectul fizic sau coafură pentru că nu au putut critica performanţele guvernului.

„V-aţi legat de aspectul fizic sau coafura adversarilor când nu aţi putut accepta performanţele guvernului”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai afirmat că moţiunea se bazează doar pe minciună şi dezinformare.

„Oriunde ai pune degetul pe text dai peste o minciună şi o dezinformare. Vă prezint 10 exemple de minciuni. Prima dezinformare este şi cea mai gravă: insinuarea că nu mai sunt bani de pensii, însoţită de aşa zisa naţionalizare a Pilonului II. Vă atrag atenţia că pentru pensionari nu e o joacă să afirmaţi că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor. Este o minciună iresponsabilă. V-aţi făcut o dată de râs. Cât mai vreţi să persistaţi în acestă minciună? Mai sunt câteva zile şi intră în vigoare majorarea punctului de pensie. Tot de la 1 iulie se majorează la 640 lei pensia minimă. Cât sunteţi de rezistenţi când vine vorba de veniturile pensionarilor. La fel de iresponsabilă este şi zvonistica privind Pilonul II”, a precizat Dăncilă.

Deputatul PNL Raluca Turcan i-a urmat la microfon premierului Viorica Dăncilă. Aceasta a întrebat-o pe premier dacă şi-a citit disursul, „pentru că cineva şi-a bătut joc de dumneavoastră”.

Raluca Turcan susţine, pe scurt, că discursul lui Dăncilă este plin de date eronate. Deputatul a acuzat şi că volumul microfonului a fost redus când a luat cuvântul în plenul reunit al Parlamentului.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

Xantipa

Xantipa

Copiii ăștia care mai mergeau să caște gura la ce mai îndruga nepotolitul ăla de Socrate tot trag... [ Citeste mai departe ]
REZULTATELE FINALE SE AFIŞEAZĂ SÂMBĂTĂ. Au fost înregistrate 48 de medii de 10 la evaluarea naţională în Capitală, potrivit site-ului evaluare.edu.ro. [ Citeste mai departe ]

25 iunie 2019

AZI Prin Lume

S-AU PRĂBUŞIT LA 10 KM UNUL DE ALTUL. Unul din cei doi piloţi ai avioanelor militare de tip Eurofighter implicate în coliziunea aeriană de deasupra landului Mecklenburg - Pomerania Inferioară a decedat, au confirmat forţele aeriene germane. [ Citeste mai departe ]

25 iunie 2019

AZI Stat de drept

URMĂTORUL TERMEN ESTE PE 18 SEPTEMBRIE. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis sesizarea Ministerului Justiţiei pentru ca reprezentanţii instituţiei conduse de Ana Birchall să ceară consimţământul autorităţilor din Madagascar pentru judecarea lui Radu Mazăre în dosarul privind locuinţele sociale din campusul „Henri Coandă”. [ Citeste mai departe ]

25 iunie 2019

AZI În cultură

PROPRIETAR ESTE STATUL, PRIN MINISTERUL CULTURII. Muzeul „Grigore Antipa” din Bucureşti a înaintat un răspuns Ministerului Culturii prin care îşi manifestă opoziţia faţă de ideea înstrăinării a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a instituţiei. [ Citeste mai departe ]

25 iunie 2019

AZI Prin ţară

NU AU FOST VICTIME OMENEŞTI. Un număr de 20 de case şi 100 de curţi şi anexe au fost inundate în localitatea Corod (judeţul Galaţi), după ce pârâul Corozel a ieşit din matcă în urma unei viituri puternice. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Vreme călduroasă cu vijelii şi ploi torenţiale

Vreme călduroasă cu vijelii şi ploi torenţiale

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat, azi, o prognoză specială pentru... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Proiect de restructurare financiară la MFP

Proiect de restructurare financiară la MFP

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, în cadrul unui eveniment organizat de... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Spitzenkandidatul român

Spitzenkandidatul român

Premierul Ddăncilă pare a fi găsit soluţia pentru desemnarea candidatului PSD la preşedinţie: un... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Leagănul jazzului american este în doliu

Leagănul jazzului american este în doliu

Trompetistul american Dave Bartholomew, legendă a muzicii din New Orleans şi unul dintre... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Discuţii pe marginea unei legi a vaccinării

Discuţii pe marginea unei legi a vaccinării

Ministrul Sorina Pintea a precizat că încă sunt discuţii privind o lege a vaccinării însă, pentru... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress