În Politică AZI

Dăncilă, răspuns pe puncte

27 iunie 2018  16:45| În Politică | Politică
Dăncilă, răspuns pe puncte

Plenul Parlamentului a dezbătut moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, semnată de PNL, USR şi PMP, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi membrilor Cabinetului. Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Gabriel Vlase.

Din totalul de 465 de parlamentari, 380 şi-au înregistrat prezenţa. Moţiunea de cenzură a fost prezentată în plen de senatorul USR Radu Mihail.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a adus trandafiri albi în plenul reunit al Parlamentului, pentru a le oferi femeilor parlamentar din PSD şi ALDE şi astfel acestea „să accepte demiterea lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor”.

Discursul premierului Viorica Dăncilă de după citirea moţiunii de cenzură a fost întrerupt de mai multe ori de scandări de demisie ale opoziţiei. „Am avut decenţa să ascult moţiunea de cenzură, vă rog să aveţi aceeaşi decenţă”, a replicat premierul Viorica Dăncilă.

În timpul discursului premierului, liberalii au întins un banner uriaş pe care scria „Luptăm până la capăt pentru România”.

Premierul a criticat faptul că întreaga moţiune ar fi o „înşiruire de falsuri” şi o „mistificare a realităţii pentru a servi rolul politic”.

„Am parcurs cu atenţie textul moţiunii şi sunt dezamăgită. Am sperat să fim avertizaţi, corectaţi. Nu m-am aşteptat ca întreaga moţiune să fie o înşiruire de falsuri. (...) Mistificaţi realitatea pentru a vă servi propriile interese politice”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai criticat faptul că toate măsurile luate de guvernul PSD-ALDE sunt criticatem de către opoziţie în dauna unui dialog constructiv.

„Pentru dumneavoastră, creşterea veniturilor e o măsură populistă, creşterea economică de excepţie e rezultatul incapacităţii guvernării. (...) Este foarte multă aroganţă în discursul dumneavoastră. Românii s-au săturat de scandal”, a acuzat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai acuzat opoziţia că s-au folosit de glume privind aspectul fizic sau coafură pentru că nu au putut critica performanţele guvernului.

„V-aţi legat de aspectul fizic sau coafura adversarilor când nu aţi putut accepta performanţele guvernului”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai afirmat că moţiunea se bazează doar pe minciună şi dezinformare.

„Oriunde ai pune degetul pe text dai peste o minciună şi o dezinformare. Vă prezint 10 exemple de minciuni. Prima dezinformare este şi cea mai gravă: insinuarea că nu mai sunt bani de pensii, însoţită de aşa zisa naţionalizare a Pilonului II. Vă atrag atenţia că pentru pensionari nu e o joacă să afirmaţi că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor. Este o minciună iresponsabilă. V-aţi făcut o dată de râs. Cât mai vreţi să persistaţi în acestă minciună? Mai sunt câteva zile şi intră în vigoare majorarea punctului de pensie. Tot de la 1 iulie se majorează la 640 lei pensia minimă. Cât sunteţi de rezistenţi când vine vorba de veniturile pensionarilor. La fel de iresponsabilă este şi zvonistica privind Pilonul II”, a precizat Dăncilă.

Deputatul PNL Raluca Turcan i-a urmat la microfon premierului Viorica Dăncilă. Aceasta a întrebat-o pe premier dacă şi-a citit disursul, „pentru că cineva şi-a bătut joc de dumneavoastră”.

Raluca Turcan susţine, pe scurt, că discursul lui Dăncilă este plin de date eronate. Deputatul a acuzat şi că volumul microfonului a fost redus când a luat cuvântul în plenul reunit al Parlamentului.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

21 septembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

TRAFIC RESTRICŢIONAT. Traficul rutier este restricţionat în aceste zile în centrul Capitalei pentru desfăşurarea manifestărilor dedicate Zilelor Bucureştiului. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Prin Lume

PESTE 60 DE OAMENI SUNT ÎNCĂ DAŢI DISPĂRUŢI. Cel puţin 29 de oameni au murit şi alţi cel puţin 60 sunt încă daţi dispăruţi în urma unei alunecări de teren masive care a avut loc ieri în satul Tinaan, din provincia Cebu în centrul Filipine, au anunţat, astăzi, oficiali locali, citaţi de DPA. Nouă persoane au fost salvate în urma alunecării de teren. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Stat de drept

DOSARUL VIOLENŢELOR DIN 10 AUGUST. Procurorii de la Parchetul General au anunţat, oficial, învinuirea şefilor Jandarmeriei Române şi a secretarului de stat Mihai Chirică, în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august. Procurorii spun că ordinul de intervenţie nu a fost legal, precizând că cel care a coordonat intervenţia a intervenit pentru falsificarea orei la care s-a semnat actul. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI În cultură

PERETE PENTRU IMPRESII. Strada Sforii din Braşov a fost redeschisă, astăzi, cu o nouă înfăţişare după o lună şi jumătate de reamenajări. Ca noutate absolută, pe unul dintre pereţi vizitatorii îşi pot scrie impresiile. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Prin ţară

PATRU PERSOANE RĂNITE. Un microbuz în care se aflau 8 persoane s-a răsturnat, vineri dimineaţă, pe DN6, în zona localităţii Bujoreni din judeţul Teleorman. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Un bărbatul, care venea din Guineea cu o aeronavă Turkish Airlines preluată din Istanbul, a fost... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Al treilea manual cu probleme

Al treilea manual cu probleme

După greşelile semnalate în presă din manualele de geografie şi biologie pentru clasa a VI-a, un... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Maiorul George încearcă să ne convingă că faţă de mesajul răposatului McCain, scrisoarea lui... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Şase poveşti cu draci - Igor Bergler

Nemulţumiţi de mediocritatea creatorului lor, şase draci evadează din tot atâtea tablouri.

[ Vezi toate ]

Magazin

Take That, turneu la 30 de ani de la înfiinţare

Take That, turneu la 30 de ani de la înfiinţare

Formaţia Take That a anunţat că va susţine un turneu de amploare în Marea Britanie anul viitor şi... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Statele membre ale ONU au convenit, vineri, asupra unui plan global destinat să intensifice lupta... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress