În Politică AZI

Dragnea îngroapă definitiv PSD

10 mai 2017  16:30| În Politică | Politică
Dragnea îngroapă definitiv PSD

Liderii PSD, reuniţi astăzi în şedinţa Consiliului Naţional Executiv, au decis ca Mihai Fifor să preia şefia Grupului PSD din Senat, în timp ce Robert Cazanciuc va fi preşedintele Comisiei Juridice, ambele funcţii fiind deţinute până astăzi de senatorul Şerban Nicolae.

Mihai Fifor este preşedintele Consiliului Naţional al PSD, iar Robert Cazanciuc a fost ministru al Justiţiei în Cabinetul Ponta.

CExN al PSD s-a reunit, la Bucureşti, la cererea lui Liviu Dragnea, pentru a decide dacă şi în ce mod vor fi sancţionaţi senatorul Şerban Nicolae şi deputatul Nicolae Bacalbaşa, dar şi pentru a valida candidaturi la alegerile parţiale din 11 iunie.

CExN al PSD a fost convocat, săptămâna trecută, în mod special pentru a discuta cazul preşedintelui Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, preşedintele PSD fiind „nemulţumit“ de modul în care acesta a gestionat lucrările Comisiei juridice în ceea ce priveşte Legea graţierii. Nicolae a propus, iar senatorii PSD din Comisie au votat, graţierea faptelor de corupţie, deşi atât Dragnea, cât şi premierul Grindeanu au avut declaraţii publice prin care s-au poziţionat împotriva acestei propuneri.

În ce-l priveşte pe deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, acesta a stârnit, marţi, indignare în parlament, deoarece a folosit gesturi obscene şi cuvinte triviale în timpul unui discurs susţinut în faţa plenului comun. CExN al PSD a decis, astăzi, ca deputatul Bacalbaşa să fie suspendat din PSD timp de 6 luni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat după şedinţa CExN, că formaţiunea nu a avut în programul de guvernare teme precum graţierea corupţilor, astfel că schimbarea senatorului Nicolae din funcţiile de conducere este una „firească“.

„Prioritatea PSD este punerea în aplicare a programului de guvernare din campanie, nu graţierea faptelor de corupţie. Nu puteam lăsa astfel de gesturi să nu fie asumate. Comisia juridică nu a avut mandat de la PSD“, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD a adăugat că face „un ultim apel“ la Guvern şi la Ministerul Justiţiei să prezinte „în termen rezonabil“ dacă Legea graţierii şi alte proiecte legislative pe care le-au anunţat ca intenţie pot rezolva problemele din penitenciare.

„Mă interesează mai puţin cum va ieşi legea de la Senat pentru că, atunci când ajunge la Camera Deputaţilor, eu personal nu îi voi da drumul până nu am garanţii că face parte dintr-un pachet care rezolvă problema“, a conchis Dragnea.

Nicolae: „Nu am greşit cu nimic“

„Ce s-a întâmplat nu este vreo mare bucurie, dar eu consider că nu am greşit cu nimic şi nu avea de ce să se ajungă aici. Însă nu am obţinut aceste funcţii prin concurs, nu am fost cel mai bun dintre toţi membrii. A fost un act de încredere din partea PSD. Nu mai există, nu este nicio supărare“, a declarat Şerban Nicolae.

„Aş vrea să mă asigur că ceea ce gândesc în materie de justiţie în România este compatibil cu partidul, ca să nu apară discuţii“, a mai zis senatorul PSD.

„Nu am nici crize de personalitate, nici tulburări de identitate. Ştiu cine sunt şi ce experienţă am“, a adăugat senatorul.

Olguţa a primit mustrare verbală

Liviu Dragnea a criticat şi modul în care a fost prezentat proiectul privind plafonarea indemnizaţiilor pentru mame – pentru care ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a fost mustrată verbal în cadrul şedinţei CExN al PSD – şi a cerut Guvernului să explice motivele care stau la baza acestei propuneri deoarece în forma actuală partidul nu o poate susţine.

„Iarăşi s-a comunicat foarte prost. Degeaba ne spun nouă în spatele uşilor închise că sunt indemnizaţii uriaşe care trebuie plafonate. Nu au explicat public, să fie sănătoşi!. S-a comunicat foarte prost“, a spus Dragnea, adăugând că, spre exemplu, nu ştie câte astfel de „mega-indemnizaţii“ se acordă în prezent.

„Au căpătat un obicei prost. Sunt buni miniştri, dar comunică doar efectele, uitând să comunice ceea ce a determinat acea măsură. E job-ul dumneai şi al guvernului să le prezinte, deocamdată“, a afirmat preşedintele PSD.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

Xantipa

Xantipa

Copiii ăștia care mai mergeau să caște gura la ce mai îndruga nepotolitul ăla de Socrate tot trag... [ Citeste mai departe ]
PREMIERUL VA CERE O NOUĂ NOMINALIZARE. Viorica Dăncilă a anunţat că îl va demite azi pe preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu, dacă acesta nu-şi va de demisia. [ Citeste mai departe ]

23 iulie 2019

AZI Prin Lume

MAJORAREA PLAFONULUI DATORIEI. Preşedintele Donald Trump a anunţat că s-a ajuns la un acord cu opoziţia democrată în privinţa bugetului, evitându-se astfel perspectiva unei paralizii a administraţiei federale până la următoarele alegeri prezidenţiale. [ Citeste mai departe ]

22 iulie 2019

AZI Stat de drept

OBLIGATIVITATEA INFORMĂRII DETALIATE ŞI COMPLETE A ELECTORATULUI. Deputatul PSD Florin Iordache a depus la Senat, o propunere legislativă pentru completarea Legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului care prevede că preşedintele trebuie să ceară Curţii Constituţionale să constate dacă întrebările ce urmează să fie puse la o consultare populară se încadrează în limitele revizuirii, înainte ca acestea să fie trimise Parlamentului. [ Citeste mai departe ]

22 iulie 2019

AZI În cultură

DISCUŢII CU MAI MULŢI EXPERŢI. Directorul Muzeului „Grigore Antipa”, Luis Ovidiu Popa, a salutat ideea unor consultări publice pentru a fi decis amplasamentul noului Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului. [ Citeste mai departe ]

22 iulie 2019

AZI Prin ţară

PARCUL LIBERTĂŢII POATE FI ADMIRAT ŞI PE TIMPUL VERII. O alee cu crini regali, albi şi roz-magenta, încântă sutele de orădeni care se plimbă pe malul Crişului din centrul municipiului Oradea. Este aceeaşi alee care, în primăvară, impresiona prin zecile de mii de lalele multicolore. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Vreme răcoroasă, azi, în Bucureşti

Vreme răcoroasă, azi, în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, azi, o atenţionare Cod galben de... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Active mai mari cu 26,12% pentru fondurile de pensii private obligatorii

Active mai mari cu 26,12% pentru fondurile de pensii private obligatorii

La 30 iunie 2019, fondurile de pensii private obligatorii aveau active de peste 55,15 miliarde de... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Safe-ul lui Daea și memorialul instituțional al „rotativei”

Safe-ul lui Daea și memorialul instituțional al „rotativei”

Ministerul Agriculturii a prezentat într-o conferință de presă bilanțul președinției Consiliului... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Liber la alcool la magazinele din Dubai pentru ne-musulmani

Liber la alcool la magazinele din Dubai pentru ne-musulmani

Turiştii care vizitează Dubaiul vor putea cumpăra alcool din magazine, graţie noilor măsuri... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Salarii decente pentru medici

Salarii decente pentru medici

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că salariile personalului medical au ajuns la un... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress