În Politică AZI

Dragnea îngroapă definitiv PSD

10 mai 2017  16:30| În Politică | Politică
Dragnea îngroapă definitiv PSD

Liderii PSD, reuniţi astăzi în şedinţa Consiliului Naţional Executiv, au decis ca Mihai Fifor să preia şefia Grupului PSD din Senat, în timp ce Robert Cazanciuc va fi preşedintele Comisiei Juridice, ambele funcţii fiind deţinute până astăzi de senatorul Şerban Nicolae.

Mihai Fifor este preşedintele Consiliului Naţional al PSD, iar Robert Cazanciuc a fost ministru al Justiţiei în Cabinetul Ponta.

CExN al PSD s-a reunit, la Bucureşti, la cererea lui Liviu Dragnea, pentru a decide dacă şi în ce mod vor fi sancţionaţi senatorul Şerban Nicolae şi deputatul Nicolae Bacalbaşa, dar şi pentru a valida candidaturi la alegerile parţiale din 11 iunie.

CExN al PSD a fost convocat, săptămâna trecută, în mod special pentru a discuta cazul preşedintelui Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, preşedintele PSD fiind „nemulţumit“ de modul în care acesta a gestionat lucrările Comisiei juridice în ceea ce priveşte Legea graţierii. Nicolae a propus, iar senatorii PSD din Comisie au votat, graţierea faptelor de corupţie, deşi atât Dragnea, cât şi premierul Grindeanu au avut declaraţii publice prin care s-au poziţionat împotriva acestei propuneri.

În ce-l priveşte pe deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, acesta a stârnit, marţi, indignare în parlament, deoarece a folosit gesturi obscene şi cuvinte triviale în timpul unui discurs susţinut în faţa plenului comun. CExN al PSD a decis, astăzi, ca deputatul Bacalbaşa să fie suspendat din PSD timp de 6 luni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat după şedinţa CExN, că formaţiunea nu a avut în programul de guvernare teme precum graţierea corupţilor, astfel că schimbarea senatorului Nicolae din funcţiile de conducere este una „firească“.

„Prioritatea PSD este punerea în aplicare a programului de guvernare din campanie, nu graţierea faptelor de corupţie. Nu puteam lăsa astfel de gesturi să nu fie asumate. Comisia juridică nu a avut mandat de la PSD“, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD a adăugat că face „un ultim apel“ la Guvern şi la Ministerul Justiţiei să prezinte „în termen rezonabil“ dacă Legea graţierii şi alte proiecte legislative pe care le-au anunţat ca intenţie pot rezolva problemele din penitenciare.

„Mă interesează mai puţin cum va ieşi legea de la Senat pentru că, atunci când ajunge la Camera Deputaţilor, eu personal nu îi voi da drumul până nu am garanţii că face parte dintr-un pachet care rezolvă problema“, a conchis Dragnea.

Nicolae: „Nu am greşit cu nimic“

„Ce s-a întâmplat nu este vreo mare bucurie, dar eu consider că nu am greşit cu nimic şi nu avea de ce să se ajungă aici. Însă nu am obţinut aceste funcţii prin concurs, nu am fost cel mai bun dintre toţi membrii. A fost un act de încredere din partea PSD. Nu mai există, nu este nicio supărare“, a declarat Şerban Nicolae.

„Aş vrea să mă asigur că ceea ce gândesc în materie de justiţie în România este compatibil cu partidul, ca să nu apară discuţii“, a mai zis senatorul PSD.

„Nu am nici crize de personalitate, nici tulburări de identitate. Ştiu cine sunt şi ce experienţă am“, a adăugat senatorul.

Olguţa a primit mustrare verbală

Liviu Dragnea a criticat şi modul în care a fost prezentat proiectul privind plafonarea indemnizaţiilor pentru mame – pentru care ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a fost mustrată verbal în cadrul şedinţei CExN al PSD – şi a cerut Guvernului să explice motivele care stau la baza acestei propuneri deoarece în forma actuală partidul nu o poate susţine.

„Iarăşi s-a comunicat foarte prost. Degeaba ne spun nouă în spatele uşilor închise că sunt indemnizaţii uriaşe care trebuie plafonate. Nu au explicat public, să fie sănătoşi!. S-a comunicat foarte prost“, a spus Dragnea, adăugând că, spre exemplu, nu ştie câte astfel de „mega-indemnizaţii“ se acordă în prezent.

„Au căpătat un obicei prost. Sunt buni miniştri, dar comunică doar efectele, uitând să comunice ceea ce a determinat acea măsură. E job-ul dumneai şi al guvernului să le prezinte, deocamdată“, a afirmat preşedintele PSD.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

20 februarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

MĂRŢIŞOARE ŞI BUCATE. Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează, în perioada 27 februarie - 3 martie, Târgul Mărţişorului. Invitaţilor la târg li se alătură, ca în fiecare an, câteva şcoli, dar şi fundaţii şi asociaţii care desfăşoară acţiuni cu caracter umanitar pentru copii şi categorii defavorizate. [ Citeste mai departe ]

20 februarie 2019

AZI Prin Lume

TREI PARLAMENTARI SE ALĂTURĂ GRUPULUI INDEPENDENT. Trei parlamentari britanici şi-au anunţat, astăzi, demisia din Partidul Conservator, condus de prim-ministrul britanic Theresa May. [ Citeste mai departe ]

20 februarie 2019

AZI Stat de drept

DOSAR DE TENTATIVĂ DE OMOR. Nicolae Duduianu, zis Pian, lider al grupării interlope Duduianu din Bucureşti, a fost reţinut şi urmează a fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, după ce, la începutul lunii, a lovit intenţionat un bărbat cu maşina. [ Citeste mai departe ]

20 februarie 2019

AZI În cultură

Inspirat, satisfăcut. Căci l-am revăzut pe Cornel Irimia. Profesor, prieten, om de cultură. Şarmant pensionar încă neostenit. Am rememorat, firesc, întâlnirile noastre anterioare. A fost un manager destoinic la filarmonica urbei. Preţuit, respectat de foşti subordonaţi. Ne-am aflat şi-acum umăr lângă umăr în sala acesteia. [ Citeste mai departe ]

20 februarie 2019

AZI Prin ţară

BĂIATUL A FOST LĂSAT SĂ PLECE ACASĂ DUPĂ CE A PRIMIT ÎNGRIJIRI, IAR FATA VA MAI RĂMÂNE SUB OBSERVAŢIE. Doi elevi de la la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Arad, au ajuns, astăzi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru îngrijiri medicale, după ce ar fi fumat la şcoală ţigări cu substanţe interzise şi ar fi consumat, în acelaşi timp, o băutură energizantă. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Patru din zece români se simt hărţuiţi sexual la serviciu

Patru din zece români se simt hărţuiţi sexual la serviciu

Potrivit unui sondaj BestJobs, 44% dintre români s-au simţit hărţuiţi sexual la locul de muncă... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

MFP dă posibilitatea investitorilor din Programul Tezaur să-şi recuperze banii înainte de scadenţă

MFP dă posibilitatea investitorilor din Programul Tezaur să-şi recuperze banii înainte de scadenţă

Ministerul Finanţelor Publice a modificat şi completat Ordinul nr.3139/2017 privind aprobarea... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Spunea Guvernatorul Isărescu la audierile de la Parlament (sau în marja acestora, când îl făcea... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Un artist al lumii trecătoare  - Kazuo Ishiguro

Aflat la vârsta senectuţii, pictorul şi profesorul de artă Masuji Ono porneşte într-o odisee de recuperare a biografiei personale, silit de schimbările radicale dintr-o Japonie abia ieşită din ruinele celui de-al Doilea Război Mondial, care încearcă să-şi exorcizeze trecutul militarist şi să-şi construiască un altfel de viitor.

[ Vezi toate ]

Magazin

Vremea caldă închide Festivalul Sculpturilor de Gheaţă din Harbin

Vremea caldă închide Festivalul Sculpturilor de Gheaţă din Harbin

Sculpturile în gheaţă şi zăpadă, realizate de aproape 10.000 de artişti pentru Frestivalul din... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Cum ne protejăm de gripă

Cum ne protejăm de gripă

Autorităţile au declarat epidemie de gripă. În aceste condiţii, nu doar igiena strictă e... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress