În Politică AZI

Dragnea îngroapă definitiv PSD

10 mai 2017  16:30| În Politică | Politică
Dragnea îngroapă definitiv PSD

Liderii PSD, reuniţi astăzi în şedinţa Consiliului Naţional Executiv, au decis ca Mihai Fifor să preia şefia Grupului PSD din Senat, în timp ce Robert Cazanciuc va fi preşedintele Comisiei Juridice, ambele funcţii fiind deţinute până astăzi de senatorul Şerban Nicolae.

Mihai Fifor este preşedintele Consiliului Naţional al PSD, iar Robert Cazanciuc a fost ministru al Justiţiei în Cabinetul Ponta.

CExN al PSD s-a reunit, la Bucureşti, la cererea lui Liviu Dragnea, pentru a decide dacă şi în ce mod vor fi sancţionaţi senatorul Şerban Nicolae şi deputatul Nicolae Bacalbaşa, dar şi pentru a valida candidaturi la alegerile parţiale din 11 iunie.

CExN al PSD a fost convocat, săptămâna trecută, în mod special pentru a discuta cazul preşedintelui Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, preşedintele PSD fiind „nemulţumit“ de modul în care acesta a gestionat lucrările Comisiei juridice în ceea ce priveşte Legea graţierii. Nicolae a propus, iar senatorii PSD din Comisie au votat, graţierea faptelor de corupţie, deşi atât Dragnea, cât şi premierul Grindeanu au avut declaraţii publice prin care s-au poziţionat împotriva acestei propuneri.

În ce-l priveşte pe deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, acesta a stârnit, marţi, indignare în parlament, deoarece a folosit gesturi obscene şi cuvinte triviale în timpul unui discurs susţinut în faţa plenului comun. CExN al PSD a decis, astăzi, ca deputatul Bacalbaşa să fie suspendat din PSD timp de 6 luni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat după şedinţa CExN, că formaţiunea nu a avut în programul de guvernare teme precum graţierea corupţilor, astfel că schimbarea senatorului Nicolae din funcţiile de conducere este una „firească“.

„Prioritatea PSD este punerea în aplicare a programului de guvernare din campanie, nu graţierea faptelor de corupţie. Nu puteam lăsa astfel de gesturi să nu fie asumate. Comisia juridică nu a avut mandat de la PSD“, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD a adăugat că face „un ultim apel“ la Guvern şi la Ministerul Justiţiei să prezinte „în termen rezonabil“ dacă Legea graţierii şi alte proiecte legislative pe care le-au anunţat ca intenţie pot rezolva problemele din penitenciare.

„Mă interesează mai puţin cum va ieşi legea de la Senat pentru că, atunci când ajunge la Camera Deputaţilor, eu personal nu îi voi da drumul până nu am garanţii că face parte dintr-un pachet care rezolvă problema“, a conchis Dragnea.

Nicolae: „Nu am greşit cu nimic“

„Ce s-a întâmplat nu este vreo mare bucurie, dar eu consider că nu am greşit cu nimic şi nu avea de ce să se ajungă aici. Însă nu am obţinut aceste funcţii prin concurs, nu am fost cel mai bun dintre toţi membrii. A fost un act de încredere din partea PSD. Nu mai există, nu este nicio supărare“, a declarat Şerban Nicolae.

„Aş vrea să mă asigur că ceea ce gândesc în materie de justiţie în România este compatibil cu partidul, ca să nu apară discuţii“, a mai zis senatorul PSD.

„Nu am nici crize de personalitate, nici tulburări de identitate. Ştiu cine sunt şi ce experienţă am“, a adăugat senatorul.

Olguţa a primit mustrare verbală

Liviu Dragnea a criticat şi modul în care a fost prezentat proiectul privind plafonarea indemnizaţiilor pentru mame – pentru care ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a fost mustrată verbal în cadrul şedinţei CExN al PSD – şi a cerut Guvernului să explice motivele care stau la baza acestei propuneri deoarece în forma actuală partidul nu o poate susţine.

„Iarăşi s-a comunicat foarte prost. Degeaba ne spun nouă în spatele uşilor închise că sunt indemnizaţii uriaşe care trebuie plafonate. Nu au explicat public, să fie sănătoşi!. S-a comunicat foarte prost“, a spus Dragnea, adăugând că, spre exemplu, nu ştie câte astfel de „mega-indemnizaţii“ se acordă în prezent.

„Au căpătat un obicei prost. Sunt buni miniştri, dar comunică doar efectele, uitând să comunice ceea ce a determinat acea măsură. E job-ul dumneai şi al guvernului să le prezinte, deocamdată“, a afirmat preşedintele PSD.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

21 septembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

TRAFIC RESTRICŢIONAT. Traficul rutier este restricţionat în aceste zile în centrul Capitalei pentru desfăşurarea manifestărilor dedicate Zilelor Bucureştiului. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Prin Lume

PESTE 60 DE OAMENI SUNT ÎNCĂ DAŢI DISPĂRUŢI. Cel puţin 29 de oameni au murit şi alţi cel puţin 60 sunt încă daţi dispăruţi în urma unei alunecări de teren masive care a avut loc ieri în satul Tinaan, din provincia Cebu în centrul Filipine, au anunţat, astăzi, oficiali locali, citaţi de DPA. Nouă persoane au fost salvate în urma alunecării de teren. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Stat de drept

DOSARUL VIOLENŢELOR DIN 10 AUGUST. Procurorii de la Parchetul General au anunţat, oficial, învinuirea şefilor Jandarmeriei Române şi a secretarului de stat Mihai Chirică, în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august. Procurorii spun că ordinul de intervenţie nu a fost legal, precizând că cel care a coordonat intervenţia a intervenit pentru falsificarea orei la care s-a semnat actul. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI În cultură

PERETE PENTRU IMPRESII. Strada Sforii din Braşov a fost redeschisă, astăzi, cu o nouă înfăţişare după o lună şi jumătate de reamenajări. Ca noutate absolută, pe unul dintre pereţi vizitatorii îşi pot scrie impresiile. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Prin ţară

PATRU PERSOANE RĂNITE. Un microbuz în care se aflau 8 persoane s-a răsturnat, vineri dimineaţă, pe DN6, în zona localităţii Bujoreni din judeţul Teleorman. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Un bărbatul, care venea din Guineea cu o aeronavă Turkish Airlines preluată din Istanbul, a fost... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Al treilea manual cu probleme

Al treilea manual cu probleme

După greşelile semnalate în presă din manualele de geografie şi biologie pentru clasa a VI-a, un... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Maiorul George încearcă să ne convingă că faţă de mesajul răposatului McCain, scrisoarea lui... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Şase poveşti cu draci - Igor Bergler

Nemulţumiţi de mediocritatea creatorului lor, şase draci evadează din tot atâtea tablouri.

[ Vezi toate ]

Magazin

Take That, turneu la 30 de ani de la înfiinţare

Take That, turneu la 30 de ani de la înfiinţare

Formaţia Take That a anunţat că va susţine un turneu de amploare în Marea Britanie anul viitor şi... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Statele membre ale ONU au convenit, vineri, asupra unui plan global destinat să intensifice lupta... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress