În Politică AZI

Dragnea îngroapă definitiv PSD

10 mai 2017  16:30| În Politică | Politică
Dragnea îngroapă definitiv PSD

Liderii PSD, reuniţi astăzi în şedinţa Consiliului Naţional Executiv, au decis ca Mihai Fifor să preia şefia Grupului PSD din Senat, în timp ce Robert Cazanciuc va fi preşedintele Comisiei Juridice, ambele funcţii fiind deţinute până astăzi de senatorul Şerban Nicolae.

Mihai Fifor este preşedintele Consiliului Naţional al PSD, iar Robert Cazanciuc a fost ministru al Justiţiei în Cabinetul Ponta.

CExN al PSD s-a reunit, la Bucureşti, la cererea lui Liviu Dragnea, pentru a decide dacă şi în ce mod vor fi sancţionaţi senatorul Şerban Nicolae şi deputatul Nicolae Bacalbaşa, dar şi pentru a valida candidaturi la alegerile parţiale din 11 iunie.

CExN al PSD a fost convocat, săptămâna trecută, în mod special pentru a discuta cazul preşedintelui Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, preşedintele PSD fiind „nemulţumit“ de modul în care acesta a gestionat lucrările Comisiei juridice în ceea ce priveşte Legea graţierii. Nicolae a propus, iar senatorii PSD din Comisie au votat, graţierea faptelor de corupţie, deşi atât Dragnea, cât şi premierul Grindeanu au avut declaraţii publice prin care s-au poziţionat împotriva acestei propuneri.

În ce-l priveşte pe deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, acesta a stârnit, marţi, indignare în parlament, deoarece a folosit gesturi obscene şi cuvinte triviale în timpul unui discurs susţinut în faţa plenului comun. CExN al PSD a decis, astăzi, ca deputatul Bacalbaşa să fie suspendat din PSD timp de 6 luni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat după şedinţa CExN, că formaţiunea nu a avut în programul de guvernare teme precum graţierea corupţilor, astfel că schimbarea senatorului Nicolae din funcţiile de conducere este una „firească“.

„Prioritatea PSD este punerea în aplicare a programului de guvernare din campanie, nu graţierea faptelor de corupţie. Nu puteam lăsa astfel de gesturi să nu fie asumate. Comisia juridică nu a avut mandat de la PSD“, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD a adăugat că face „un ultim apel“ la Guvern şi la Ministerul Justiţiei să prezinte „în termen rezonabil“ dacă Legea graţierii şi alte proiecte legislative pe care le-au anunţat ca intenţie pot rezolva problemele din penitenciare.

„Mă interesează mai puţin cum va ieşi legea de la Senat pentru că, atunci când ajunge la Camera Deputaţilor, eu personal nu îi voi da drumul până nu am garanţii că face parte dintr-un pachet care rezolvă problema“, a conchis Dragnea.

Nicolae: „Nu am greşit cu nimic“

„Ce s-a întâmplat nu este vreo mare bucurie, dar eu consider că nu am greşit cu nimic şi nu avea de ce să se ajungă aici. Însă nu am obţinut aceste funcţii prin concurs, nu am fost cel mai bun dintre toţi membrii. A fost un act de încredere din partea PSD. Nu mai există, nu este nicio supărare“, a declarat Şerban Nicolae.

„Aş vrea să mă asigur că ceea ce gândesc în materie de justiţie în România este compatibil cu partidul, ca să nu apară discuţii“, a mai zis senatorul PSD.

„Nu am nici crize de personalitate, nici tulburări de identitate. Ştiu cine sunt şi ce experienţă am“, a adăugat senatorul.

Olguţa a primit mustrare verbală

Liviu Dragnea a criticat şi modul în care a fost prezentat proiectul privind plafonarea indemnizaţiilor pentru mame – pentru care ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a fost mustrată verbal în cadrul şedinţei CExN al PSD – şi a cerut Guvernului să explice motivele care stau la baza acestei propuneri deoarece în forma actuală partidul nu o poate susţine.

„Iarăşi s-a comunicat foarte prost. Degeaba ne spun nouă în spatele uşilor închise că sunt indemnizaţii uriaşe care trebuie plafonate. Nu au explicat public, să fie sănătoşi!. S-a comunicat foarte prost“, a spus Dragnea, adăugând că, spre exemplu, nu ştie câte astfel de „mega-indemnizaţii“ se acordă în prezent.

„Au căpătat un obicei prost. Sunt buni miniştri, dar comunică doar efectele, uitând să comunice ceea ce a determinat acea măsură. E job-ul dumneai şi al guvernului să le prezinte, deocamdată“, a afirmat preşedintele PSD.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric
  • intro2

19 noiembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

PLOI ŞI NINSORI. Ministerul român de Externe a emis avertizări de călătorie pentru Bulgaria şi Spania, din cauza vremii nefavorabile. [ Citeste mai departe ]

19 noiembrie 2018

AZI Prin Lume

SOCIALIŞTII AU ÎN PARLAMENT DOAR 84 DE DEPUTAŢI DIN 350. Guvernul socialist spaniol condus de Pedro Sanchez nu exclude posibilitatea organizării de alegeri legislative anticipate la sfârşitul lui mai, contrar a ceea ce susţinea până acum, a anunţat, astăzi, Jose Luis Abalos, ministrul Transporturilor, potrivit AFP. [ Citeste mai departe ]

19 noiembrie 2018

AZI Stat de drept

DECIZIA; ÎN BRAŢELE LUI IOHANNIS. Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii ministrului justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. [ Citeste mai departe ]

19 noiembrie 2018

AZI În cultură

Întrebară recent, ca pretext de recital, Manta şi Suma. Doi instrumentişti la patruzeci şi. Care merită apreciere din plin pentru oferta lor muzicală. Căci avură-n program numa` piese-n duet. De Dotzauer, Boccherini, Popper şi Barriere. Puţin cunoscute la noi, da` bine făcute. Nestemate, nu alta. Dificile vădit, însă făr` de probleme pentru cei doi interpreţi. Prieteni în copilărie, colegi de conservator în juneţe... [ Citeste mai departe ]

19 noiembrie 2018

AZI Prin ţară

UN BĂRBAT ŞI UN COPIL AU MURIT, IAR DOI COPII SUNT RĂNIŢI. Un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani a murit şi doi copii au fost răniţi, astăzi, în urma unui incendiu produs la o locuinţă din satul Căldărari, judeţul Ilfov, potrivit Mediafax. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Clasamentului realizat anual de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom pune Bucureştiul... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Asociaţie pentru relaţii cu investitorii la BVB

Asociaţie pentru relaţii cu investitorii la BVB

11 reprezentanţi ai pieţei de capital, companii şi persoane fizice, au fondat Asociaţia pentru... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Terminatorul Toader: I'm back!

Terminatorul Toader: I'm back!

Dacă, să zicem, Lazăr era judecat pentru niște fapte care ar fi prevăzut pedeapsa cu (Doamne... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Anul scorpionului - Michael Hartland

China anului 1950, în plin război civil. Un băieţel german, ai cărui părinţi sunt ucişi de soldaţi, este luat şi crescut de comunişti spre a fi folosit mai târziu...

[ Vezi toate ]

Magazin

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Zece bijuterii care i-au aparţinut Mariei Antoaneta a Franţei, soţia regelui Ludovic al XVI-lea,... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în făină, pentru a evita naşterea copiilor cu... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress