În Politică AZI

Mai era unul care le ştia pe toate

19 noiembrie 2012  19:45| În Politică | Redacția1
Mai era unul care le ştia pe toate

Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, că USL a adoptat o rezoluţie de susţinere a propunerilor formulate pentru viitorul buget al UE de către preşedinţii CE şi PE, cerând ca toţi reprezentanţii României în structurile europene, inclusiv Traian Băsescu, să susţină aceleaşi propuneri.

„Am propus această rezoluţie referitoare la susţinerea de către toţi reprezentanţii României în structurile europene a poziţiei privind politica de coeziune şi politica agricolă comună (PAC).

USL susţine propunerile formulate pentru viitorul mecanism financiar multianual formulate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manule Barroso şi de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Aceste propuneri, formulate de Comisia Europeană şi Parlamentul European, îndeplinesc obiectivele fundamentale ale României în perioada 2014-2020 referitoare la politica agricolă comună şi la politica de coeziune“, a declarat Victor Ponta.

Acesta a mai spus că USL, ca formaţiune politică majoritară în Parlament şi la guvernare, în acest moment şi foarte posibil ca viitoare coaliţie de guvernare, după 9 decembrie, îi solicită preşedintelui României, Traian Băsescu şi celorlaţi reprezentanţi – inclusiv lui, ca premier, şi miniştrilor Cabinetului său – ca, în cadrul reuniunilor la care vor participa, să meargă în totalitate pe poziţia exprimată de Comisia Europeană şi de Parlamentul European.

„Toţi reprezentanţii României trebuie să se comporte şi să sprijine ce e în interesul României. Această rezoluţie va constitui, pentru Guvern, reprezentanţi ai USL, pentru Parlament, în care USL deţine majoritatea, o poziţie clară, fundamentală, de la care nimeni nu poate să se abată în reprezentarea României“, a conchis premierul.

Victor Ponta l-a acuzat, ieri, pe Traian Băsescu că l-a împiedicat să meargă la Consiliul European de la Bruxelles „pentru că are datorii de plătit către prietenii lui“.

Ponta a comentat, din nou, subiectul folosirii dreptului de veto de către România la apropiata reuniune a Consiliului European, în cadrul căreia se va dezbate bugetul UE pentru perioada 2014-2020.

„Dl Băsescu are de ales: ori se bate pentru România, ori pentru scaunul lui. Asta are de ales, joi. (...) De ce nu m-a lăsat să mă duc eu, la Bruxelles? Are el datorii de plătit, acolo? Nu se poate să meargă la Bruxelles şi să zică «Nu mă interesează că România nu mai primeşte bani pentru coeziune, mă interesează să nu îi supăr pe cei care m-au ajutat în vară, să rămân preşedinte, împotriva a 7,4 milioane de români». În final, despre asta este vorba“, a declarat liderul PSD.

Ponta a relatat că s-a înţeles cu Băsescu că propunerea de reducere a bugetului european este „inacceptabilă“, prin urmare nu există alt „instrument în afara dreptului de veto“ pentru a bloca iniţiativa.

„Povestea asta, că el ştie mai bine decât românii ce e de făcut, a mai spus-o cineva, înainte de ‘89“, a concluzionat Ponta, făcând aluzie la Ceauşescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat că a propus organizarea unei şedinţe comune a Parlamentului în care să se adopte o declaraţie de poziţie pe care România să o susţină la reuniunea Consiliului European.

Liderul PNL a adăugat că USL a adoptat o rezoluţie prin care se solicită ca toate autorităţile publice să susţină poziţia exprimată de Comisia Europeană şi Parlamentul European în privinţa bugetului 2014-2020.

„USL solicită preşedintelui României şi celorlalţi reprezentanţi ai statului, mie ca prim-ministru, miniştrilor, ca, în cadrul reuniunilor în care participă, să meargă în totalitate pe această poziţie. Aceasta este poziţia politică a USL şi trebuie exprimată în interesul României.

Această rezoluţie adoptată de USL va constitui pentru Guvern şi Parlament, în care USL deţine majoritatea (...), o poziţie clară, de la care nimeni nu se poate abate în reprezentarea României“, a anunţat co-preşedintele USL, premierul Victor Ponta.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

25 septembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

TEMPERATURILE VOR FI CU 4 - 8 GRADE MAI COBORÂTE. Meteorologii au emis o informare meteo valabilă până joi dimineaţă, anunţând frig, vânt puternic şi brumă timpurie în toată ţara. Temperaturile vor fi cu 4 - 8 grade mai coborâte decât valorile normale ale acestei perioade. De joi, vremea se încălzeşte uşor. [ Citeste mai departe ]

25 septembrie 2018

AZI Prin Lume

EVACUĂRI. Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi în regiunea Toscana din nordul Italiei, ceea ce a dus la evacuarea a aproximativ 500 de persoane ca măsură de precauţie, au anunţat media italiene, citate de AFP. Nu au fost raportate decese sau personae rănite, dar oficialităţile se tem că flăcările vor ajunge în curând în zonele locuite. [ Citeste mai departe ]

25 septembrie 2018

AZI Stat de drept

DOSARUL VIOLENŢELOR DIN 10 AUGUST. Parchetul General anunţă că este necesară declasificarea unor documente privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august, pentru ca actele să poată fi consultate de părţile din dosarul instrumentat de procurorii militari. Precizările vin în contextul afirmaţiilor din cadrul audierilor de la Senat. [ Citeste mai departe ]

25 septembrie 2018

AZI În cultură

ARTĂ CONTEMPORANĂ. Şase galerii de artă din România participă, în perioada 27-30 septembrie, la târgul de artă Viennacontemporary, care va reuni, sub acoperişul Marx Halle, 118 galerii din 27 de ţări. [ Citeste mai departe ]

25 septembrie 2018

AZI Prin ţară

SPITALUL NU LE PLĂTEŞTE ACEST SERVICIU. Ginecologii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui nu mai fac întreruperi de sarcină la cerere în unitatea sanitară. Principalul motiv îl constituie neplata acestui serviciu, potrivit Mediafax. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Un bărbatul, care venea din Guineea cu o aeronavă Turkish Airlines preluată din Istanbul, a fost... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Michael Kors plăteşte 2,12 miliarde pentru casa de modă Versace

Michael Kors plăteşte 2,12 miliarde pentru casa de modă Versace

Compania designerului american Michael Kors a anunţat, marţi că a achiziţionat casa de modă... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Performanţă la parcare

Performanţă la parcare

Un conducător auto este autorul unei „performanţe” care nu stă chiar la îndemâna oricărui şofer…... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Maiorul George încearcă să ne convingă că faţă de mesajul răposatului McCain, scrisoarea lui... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Dublă identitate - S.K. Tremayne

La un an după ce Lydia, una din fetele lor gemene, a murit într-un accident, Angus şi Sarah Moorcraft se mută pe o insuliţă din Scoţia, pe care Angus a moştenit-o de la bunica lui.

[ Vezi toate ]

Magazin

Diamant roz „intens”, scos la licitaţie de Christie’s

Diamant roz „intens”, scos la licitaţie de Christie’s

Un diamant roz de aproape 19 carate va fi scos la licitaţie, pe 13 noiembrie, în Geneva, şi s-ar... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Statele membre ale ONU au convenit, vineri, asupra unui plan global destinat să intensifice lupta... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress