În Politică AZI

Mai era unul care le ştia pe toate

19 noiembrie 2012  19:45| În Politică | Redacția1
Mai era unul care le ştia pe toate

Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, că USL a adoptat o rezoluţie de susţinere a propunerilor formulate pentru viitorul buget al UE de către preşedinţii CE şi PE, cerând ca toţi reprezentanţii României în structurile europene, inclusiv Traian Băsescu, să susţină aceleaşi propuneri.

„Am propus această rezoluţie referitoare la susţinerea de către toţi reprezentanţii României în structurile europene a poziţiei privind politica de coeziune şi politica agricolă comună (PAC).

USL susţine propunerile formulate pentru viitorul mecanism financiar multianual formulate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manule Barroso şi de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Aceste propuneri, formulate de Comisia Europeană şi Parlamentul European, îndeplinesc obiectivele fundamentale ale României în perioada 2014-2020 referitoare la politica agricolă comună şi la politica de coeziune“, a declarat Victor Ponta.

Acesta a mai spus că USL, ca formaţiune politică majoritară în Parlament şi la guvernare, în acest moment şi foarte posibil ca viitoare coaliţie de guvernare, după 9 decembrie, îi solicită preşedintelui României, Traian Băsescu şi celorlaţi reprezentanţi – inclusiv lui, ca premier, şi miniştrilor Cabinetului său – ca, în cadrul reuniunilor la care vor participa, să meargă în totalitate pe poziţia exprimată de Comisia Europeană şi de Parlamentul European.

„Toţi reprezentanţii României trebuie să se comporte şi să sprijine ce e în interesul României. Această rezoluţie va constitui, pentru Guvern, reprezentanţi ai USL, pentru Parlament, în care USL deţine majoritatea, o poziţie clară, fundamentală, de la care nimeni nu poate să se abată în reprezentarea României“, a conchis premierul.

Victor Ponta l-a acuzat, ieri, pe Traian Băsescu că l-a împiedicat să meargă la Consiliul European de la Bruxelles „pentru că are datorii de plătit către prietenii lui“.

Ponta a comentat, din nou, subiectul folosirii dreptului de veto de către România la apropiata reuniune a Consiliului European, în cadrul căreia se va dezbate bugetul UE pentru perioada 2014-2020.

„Dl Băsescu are de ales: ori se bate pentru România, ori pentru scaunul lui. Asta are de ales, joi. (...) De ce nu m-a lăsat să mă duc eu, la Bruxelles? Are el datorii de plătit, acolo? Nu se poate să meargă la Bruxelles şi să zică «Nu mă interesează că România nu mai primeşte bani pentru coeziune, mă interesează să nu îi supăr pe cei care m-au ajutat în vară, să rămân preşedinte, împotriva a 7,4 milioane de români». În final, despre asta este vorba“, a declarat liderul PSD.

Ponta a relatat că s-a înţeles cu Băsescu că propunerea de reducere a bugetului european este „inacceptabilă“, prin urmare nu există alt „instrument în afara dreptului de veto“ pentru a bloca iniţiativa.

„Povestea asta, că el ştie mai bine decât românii ce e de făcut, a mai spus-o cineva, înainte de ‘89“, a concluzionat Ponta, făcând aluzie la Ceauşescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat că a propus organizarea unei şedinţe comune a Parlamentului în care să se adopte o declaraţie de poziţie pe care România să o susţină la reuniunea Consiliului European.

Liderul PNL a adăugat că USL a adoptat o rezoluţie prin care se solicită ca toate autorităţile publice să susţină poziţia exprimată de Comisia Europeană şi Parlamentul European în privinţa bugetului 2014-2020.

„USL solicită preşedintelui României şi celorlalţi reprezentanţi ai statului, mie ca prim-ministru, miniştrilor, ca, în cadrul reuniunilor în care participă, să meargă în totalitate pe această poziţie. Aceasta este poziţia politică a USL şi trebuie exprimată în interesul României.

Această rezoluţie adoptată de USL va constitui pentru Guvern şi Parlament, în care USL deţine majoritatea (...), o poziţie clară, de la care nimeni nu se poate abate în reprezentarea României“, a anunţat co-preşedintele USL, premierul Victor Ponta.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric
  • intro2

16 noiembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

CENTENARUL MARII UNIRI. Romfilatelia introduce în circulaţie, astăzi, emisiunea de mărci poştale dedicată Centenarului Marii Uniri, pentru a celebra marile realizări istorice ale românilor din urmă cu 100 de ani. [ Citeste mai departe ]

15 noiembrie 2018

AZI Prin Lume

MOARTEA JURNALISTULUI JAMAL KHASHOGGI. Turcia consideră „insuficiente” explicaţiile furnizate astăzi de parchetul saudit privind uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, insistând asupra caracterului premeditat al operaţiunii, relatează AFP şi Reuters. [ Citeste mai departe ]

15 noiembrie 2018

AZI Stat de drept

AL DOILEA TERMEN. Astăzi are loc un nou termen în dosarul Colectiv. Pentru a se asigura că martorii vin la audieri, oamenii legii au emis mandate de aducere pentru 13 persoane. [ Citeste mai departe ]

16 noiembrie 2018

AZI În cultură

UN SECOL DE UNITATE ROMÂNEASCĂ ŞI 140 DE ANI DE RELAŢII DIPLOMATICE ÎNTRE ROMÂNIA ŞI TURCIA. Violonistul Alexandru Tomescu este invitatul special al Orchestrei Prezidenţiale Ankara, sub bagheta dirijorului Bujor Hoinic, într-un concert extraordinar susţinut astăzi, de la ora 20.00, în sala de concerte a Orchestrei Simfonice Prezidenţiale Ankara. [ Citeste mai departe ]

16 noiembrie 2018

AZI Prin ţară

PÂNĂ PE 3 IANUARIE. Cea de-a 12-a ediţie a Târgului de Crăciun din Sibiu începe, astăzi, în Piaţa Mare din centrul istoric al municipiului, cu un concert susţinut de artiştii Radu Nechifor şi Paula Seling. Târgul se va desfăşura anul acesta în perioada 16 noiembrie 2018 - 03 ianuarie 2019. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Clasamentului realizat anual de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom pune Bucureştiul... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Aproape 40% dintre români au cheltuieli lunare obligatorii identice cu venitul încasat

Aproape 40% dintre români au cheltuieli lunare obligatorii identice cu venitul încasat

60% dintre români declară că au credite, iar 37% susţin că au cheltuieli lunare obligatorii... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Terminatorul Toader: I'm back!

Terminatorul Toader: I'm back!

Dacă, să zicem, Lazăr era judecat pentru niște fapte care ar fi prevăzut pedeapsa cu (Doamne... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Ultimul poliţist - Ben H. Winters

Ce rost mai are să rezolvi crime când oricum toată lumea va muri? Detectivul Hank Palace se confruntă cu această întrebare din momentul în care ciocnirea Pământului cu un asteroid devine iminentă.

[ Vezi toate ]

Magazin

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Zece bijuterii care i-au aparţinut Mariei Antoaneta a Franţei, soţia regelui Ludovic al XVI-lea,... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în făină, pentru a evita naşterea copiilor cu... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress