În Politică AZI

Mai era unul care le ştia pe toate

19 noiembrie 2012  19:45| În Politică | Redacția1
Mai era unul care le ştia pe toate

Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, că USL a adoptat o rezoluţie de susţinere a propunerilor formulate pentru viitorul buget al UE de către preşedinţii CE şi PE, cerând ca toţi reprezentanţii României în structurile europene, inclusiv Traian Băsescu, să susţină aceleaşi propuneri.

„Am propus această rezoluţie referitoare la susţinerea de către toţi reprezentanţii României în structurile europene a poziţiei privind politica de coeziune şi politica agricolă comună (PAC).

USL susţine propunerile formulate pentru viitorul mecanism financiar multianual formulate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manule Barroso şi de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Aceste propuneri, formulate de Comisia Europeană şi Parlamentul European, îndeplinesc obiectivele fundamentale ale României în perioada 2014-2020 referitoare la politica agricolă comună şi la politica de coeziune“, a declarat Victor Ponta.

Acesta a mai spus că USL, ca formaţiune politică majoritară în Parlament şi la guvernare, în acest moment şi foarte posibil ca viitoare coaliţie de guvernare, după 9 decembrie, îi solicită preşedintelui României, Traian Băsescu şi celorlaţi reprezentanţi – inclusiv lui, ca premier, şi miniştrilor Cabinetului său – ca, în cadrul reuniunilor la care vor participa, să meargă în totalitate pe poziţia exprimată de Comisia Europeană şi de Parlamentul European.

„Toţi reprezentanţii României trebuie să se comporte şi să sprijine ce e în interesul României. Această rezoluţie va constitui, pentru Guvern, reprezentanţi ai USL, pentru Parlament, în care USL deţine majoritatea, o poziţie clară, fundamentală, de la care nimeni nu poate să se abată în reprezentarea României“, a conchis premierul.

Victor Ponta l-a acuzat, ieri, pe Traian Băsescu că l-a împiedicat să meargă la Consiliul European de la Bruxelles „pentru că are datorii de plătit către prietenii lui“.

Ponta a comentat, din nou, subiectul folosirii dreptului de veto de către România la apropiata reuniune a Consiliului European, în cadrul căreia se va dezbate bugetul UE pentru perioada 2014-2020.

„Dl Băsescu are de ales: ori se bate pentru România, ori pentru scaunul lui. Asta are de ales, joi. (...) De ce nu m-a lăsat să mă duc eu, la Bruxelles? Are el datorii de plătit, acolo? Nu se poate să meargă la Bruxelles şi să zică «Nu mă interesează că România nu mai primeşte bani pentru coeziune, mă interesează să nu îi supăr pe cei care m-au ajutat în vară, să rămân preşedinte, împotriva a 7,4 milioane de români». În final, despre asta este vorba“, a declarat liderul PSD.

Ponta a relatat că s-a înţeles cu Băsescu că propunerea de reducere a bugetului european este „inacceptabilă“, prin urmare nu există alt „instrument în afara dreptului de veto“ pentru a bloca iniţiativa.

„Povestea asta, că el ştie mai bine decât românii ce e de făcut, a mai spus-o cineva, înainte de ‘89“, a concluzionat Ponta, făcând aluzie la Ceauşescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat că a propus organizarea unei şedinţe comune a Parlamentului în care să se adopte o declaraţie de poziţie pe care România să o susţină la reuniunea Consiliului European.

Liderul PNL a adăugat că USL a adoptat o rezoluţie prin care se solicită ca toate autorităţile publice să susţină poziţia exprimată de Comisia Europeană şi Parlamentul European în privinţa bugetului 2014-2020.

„USL solicită preşedintelui României şi celorlalţi reprezentanţi ai statului, mie ca prim-ministru, miniştrilor, ca, în cadrul reuniunilor în care participă, să meargă în totalitate pe această poziţie. Aceasta este poziţia politică a USL şi trebuie exprimată în interesul României.

Această rezoluţie adoptată de USL va constitui pentru Guvern şi Parlament, în care USL deţine majoritatea (...), o poziţie clară, de la care nimeni nu se poate abate în reprezentarea României“, a anunţat co-preşedintele USL, premierul Victor Ponta.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

21 ianuarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

NINSORI, PRECIPITAŢII MIXTE ŞI POLEI. Meteorologii au emis, astăzi, o informare de ninsori, precipitaţii mixte şi polei, valabilă de marţi dimineaţă până miercuri după-amiază în majoritatea regiunilor. [ Citeste mai departe ]

21 ianuarie 2019

AZI Prin Lume

CEL DE-AL PATRULEA PILOT NU A FOST ÎNCĂ GĂSIT. Doar unul dintre cei patru piloţi ruşi a supravieţuit în urma coliziunii de săptămâna trecută dintre cele două bombardiere tactice ruseşti de tipul Su-34 deasupra Strâmtorii Tătare, au comunicat în weekend mass-media ruse, pe fondul unor informaţii contradictorii emise de surse din Ministerul Apărării de la Moscova după accident. [ Citeste mai departe ]

21 ianuarie 2019

AZI Stat de drept

DECIZIA NU ESTE DEFINITIVĂ. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au constatat legalitatea sesizării instanţei, precum şi legalitatea probelor şi a activităţii de urmărire penală în dosarul Belina, în care Sevin Shhaideh a fost trimisă în judecată. Judecătorii au stabilit că judecata poate începe, însă decizia nu e definitivă. [ Citeste mai departe ]

21 ianuarie 2019

AZI În cultură

Poimâine, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş. Primii, se strâng jurnaliştii. Mai devreme, pe la 11. Vor evoca personalităţi ale breslei şi aspecte ale muncii de presă Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, academicianu` Gheorghe Păun, Miron Manega, Mihai Golescu, directoru` cotidianului piteştean „Argeşul” ş. a. Lansând totodată volumu` „Monografia comunelor din Argeş”, de certă atracţie şi utilitate pentru locuitorii judeţului şi nu numai. [ Citeste mai departe ]

21 ianuarie 2019

AZI Prin ţară

STARE STABILĂ. Un elev în vârstă de 18 ani a fost înjunghiat, astăzi, lângă liceul din Puieşti, judeţul Vaslui. Elevul a fost transportat la Spitalul din Bârlad, în stare stabilă, iar poliţiştii fac cercetări pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs agresiunea. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

24 de decese din cauza gripei

24 de decese din cauza gripei

Încă patru persoane din Bucureşti şi din judeţele Braşov, Gorj şi Prahova, au murit din cauza... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Consiliul Concurenţei a sancţionat 6 companii pentru înţelegere anticoncurenţială

Consiliul Concurenţei a sancţionat 6 companii pentru înţelegere anticoncurenţială

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 9.002.621,75 lei (aproximativ... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Surse din interiorul Comisiei Europene ne-au declarat că membrii delegaţiei care s-a deplasat la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Memoriile războinicului Kumagai - Donald Richie

Kumagai Naozane este o figură legendară a cronicilor nipone, un războinic faimos din clanul Taira – una dintre forţele politice care au dominat Japonia de-a lungul perioadei Heian (794–1185).

[ Vezi toate ]

Magazin

Cadou pentru Putin

Cadou pentru Putin

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic i-a oferit omologului său rus, Vladimir Putin, un cadou... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Dieta de după Sărbători

Dieta de după Sărbători

Efectele exagerărilor din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress