În Politică AZI

Ponta n-are scaun (la PSD)!

15 martie 2017  17:15| În Politică | Politică
Ponta n-are scaun (la PSD)!

Numirea Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA este unul dintre subiectele care ţin capul de afiş al conflictului mediatic dintre Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

După ce marţi dimineaţă a afirmat, la DCnews, că Liviu Dragnea a fost implicat în numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA, în 2013, Victor Ponta a venit cu noi precizări marţi seara, la Antena3.

„Eram vreo şase când am fost acolo. Am spus că am fost cu Pivniceru. Antonescu nu a fost. În birou la Dragnea am avut o discuţie cu Pivniceru, după care am avut o discuţie în şase oameni. Oricum, în 2016 nu este numită la propunerea mea, ci la numirea lui Prună şi Iohannis“, a declarat Ponta.

Întrebat dacă a fost şantajat pentru numirea lui Kovesi, aşa cum a declarat Sebastian Ghiţă în urmă cu ceva timp, Ponta a recunoscut: „Nu m-a şantajat nimeni de faţă cu Dragnea şi Oprea. Eu înţeleg că la final am fost doar eu. Eu am făcut şi lucruri bune şi rele, dar dacă lucrurile se continuă şi greşelile se îndreaptă azi, PSD are toată puterea“.

Liviu Dragnea a intervenit telefonic, în emisiune, şi a susţinut că nu a participat la negocierea prin care Laura Codruţa Kovesi a ajuns la şefia DNA.

Dragnea a povestit că „undeva, în primăvara anului 2013“, în birou la Crin Antonescu, Victor Ponta, premier la acea vreme, a venit cu o hârtie în buzunar pe care erau trei nume: Tiberiu Niţu, Alina Bica şi Codruţa Kovesi.

Nici el şi nici Crin Antonescu nu au fost de acord cu numirea lui Kovesi la DNA, de asemenea, nici ministrul Justiţiei de la acea vreme, Mona Pivniceru, care deja avusese discuţii la nivelul parchetelor.

„Mona Pivniceru a spus că nu va semna aşa ceva şi că preferă să îşi dea demisia. Ulterior, aşa s-a şi întâmplat şi a fost propusă la Curtea Constituţională“, a reamintit Liviu Dragnea.

„Am vorbit cu Crin Antonescu. Eu nu am fost la nicio întâlnire în vie cu doamna Kovesi sau alţi cetăţeni. Vreau să fac o serie de lămuriri. Traian Băsescu a întrebat dacă vrem să discutăm despre procurori, dar şi eu şi Crin am zis că nu vrem să discutăm. Ponta a venit cu nişte nume de procurori, Kovesi şi Niţu. M-a rugat să o sun pe Mona Pivnicceru, eu am zis că nu sunt de acord cu acele nume. Am vorbit şi cu Crin şi a zis că nu e de acord. Am vorbit şi cu doamna Pivniceru şi a zis că nu e de acord. A spus că nu va semna aşa ceva şi că îşi va da demisia. Nu am participat la niciun fel de negociere de dinaintea acelei notiţe.“, a mai spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Anterior, într-o altă convorbire telefonică la Sinteza zilei, Victor Ponta reiterase faptul că a luat toate deciziile împreună cu Liviu Dragnea, până în 2015. De asemenea, Ponta a afirmat, cu altă ocazie, că „numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amândoi, eu şi Liviu, acum am rămas eu omul rău. Nu am fost doar eu, am fost doi“.

Victor Ponta a mai spus că miza războiului său cu Liviu Dragnea nu este funcţia de preşedinte al PSD, ci ţine de „o supravieţuire a tuturor“.

„Eu nu voi fi preşedinte nici la PSD, nici la alt partid din această ţară sau din lume până nu am o hotărâre definitivă şi irevocabilă legată de dosarul care mi-a fost făcut ca să plec din funcţia de prim-ministru“, a spus Victor Ponta.

El a insistat că a făcut campanie anul trecut pentru PSD şi ALDE şi a votat Guvernul „în speranţa şi în dorinţa că nu doar se va guverna foarte bine, dar că se vor schimba şi toate lucrurile pe care eu, Liviu şi Crin nu am fost în stare să le schimbăm“.

Totodată, Victor Ponta a afirmat că preferă această manieră de discuţie prin intermediul presei pentru că în PSD „nu mai are voie nimeni să vorbească“.

Întrebat când va lua final acest război mediatic, Victor Ponta a răspuns: „Ieri s-a terminat, când lucrurile s-au lămurit. Poate că oamenii înţelegeau greşit că suntem prieteni, că luăm toate deciziile împreună. Nu. Am decis totul împreună până în 2015. După aceea, toate deciziile sunt ale domnului Dragnea, multe sunt bune, unele sunt greşite şi îmi rezerv dreptul să spun că unele sunt greşite“.

Întrebat de ziarişti, la Parlament, dacă a cerut vreo funcţie în Guvernul Grindeanu, aşa cum a sugerat Liviu Dragnea, Ponta a continuat atacul şi a comentat că „nu este frumos să bagi şopârle“. „Nu am cerut nicio funcţie în Guvernul Grindeanu. Când eşti ditamai preşedintele PSD stai să bagi şopârle cu simpli membri? Cum să vă spun... avem amândoi de pierdut, dar el are mai mult de pierdut din chestiile acestea“, a replicat Victor Ponta.

„Nu regret că Liviu Dragnea este preşedintele PSD, doar că nu sunt de acord cu stilul dânsului de conducere monarhică. Atât. Am contribuit şi eu în campanie să câştige partidul. Vreau să guverneze foarte bine PSD, mai bine decât au guvernat Năstase şi Ponta“, a reluat Ponta un refren cunoscut.

„Nu m-a chemat nimeni niciodată la absolut nimic. La ultima şedinţă la care am participat neinvitat, în luna octombrie, nici nu am avut scaun. Mi-a dat dl Buzatu de la Vaslui un loc (...) a zis, «domnule, e fostul preşedinte, să-i dăm un scaun». Şi am zis, «Liviu, nu mai vin, gata, am înţeles». Nu te duci undeva unde nu eşti invitat“, a relatat Ponta la DCnews.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

25 septembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

TEMPERATURILE VOR FI CU 4 - 8 GRADE MAI COBORÂTE. Meteorologii au emis o informare meteo valabilă până joi dimineaţă, anunţând frig, vânt puternic şi brumă timpurie în toată ţara. Temperaturile vor fi cu 4 - 8 grade mai coborâte decât valorile normale ale acestei perioade. De joi, vremea se încălzeşte uşor. [ Citeste mai departe ]

25 septembrie 2018

AZI Prin Lume

EVACUĂRI. Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi în regiunea Toscana din nordul Italiei, ceea ce a dus la evacuarea a aproximativ 500 de persoane ca măsură de precauţie, au anunţat media italiene, citate de AFP. Nu au fost raportate decese sau personae rănite, dar oficialităţile se tem că flăcările vor ajunge în curând în zonele locuite. [ Citeste mai departe ]

25 septembrie 2018

AZI Stat de drept

DOSARUL VIOLENŢELOR DIN 10 AUGUST. Parchetul General anunţă că este necesară declasificarea unor documente privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august, pentru ca actele să poată fi consultate de părţile din dosarul instrumentat de procurorii militari. Precizările vin în contextul afirmaţiilor din cadrul audierilor de la Senat. [ Citeste mai departe ]

25 septembrie 2018

AZI În cultură

ARTĂ CONTEMPORANĂ. Şase galerii de artă din România participă, în perioada 27-30 septembrie, la târgul de artă Viennacontemporary, care va reuni, sub acoperişul Marx Halle, 118 galerii din 27 de ţări. [ Citeste mai departe ]

25 septembrie 2018

AZI Prin ţară

SPITALUL NU LE PLĂTEŞTE ACEST SERVICIU. Ginecologii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui nu mai fac întreruperi de sarcină la cerere în unitatea sanitară. Principalul motiv îl constituie neplata acestui serviciu, potrivit Mediafax. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Un bărbatul, care venea din Guineea cu o aeronavă Turkish Airlines preluată din Istanbul, a fost... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Michael Kors plăteşte 2,12 miliarde pentru casa de modă Versace

Michael Kors plăteşte 2,12 miliarde pentru casa de modă Versace

Compania designerului american Michael Kors a anunţat, marţi că a achiziţionat casa de modă... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Performanţă la parcare

Performanţă la parcare

Un conducător auto este autorul unei „performanţe” care nu stă chiar la îndemâna oricărui şofer…... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Maiorul George încearcă să ne convingă că faţă de mesajul răposatului McCain, scrisoarea lui... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

În ape adânci - Paula Hawkins

Nel Abbott este moartă. E ultima dintr-un lung şir de femei înghiţite de apele întunecate ale râului.

[ Vezi toate ]

Magazin

Diamant roz „intens”, scos la licitaţie de Christie’s

Diamant roz „intens”, scos la licitaţie de Christie’s

Un diamant roz de aproape 19 carate va fi scos la licitaţie, pe 13 noiembrie, în Geneva, şi s-ar... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Statele membre ale ONU au convenit, vineri, asupra unui plan global destinat să intensifice lupta... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress