În Politică AZI

Ponta n-are scaun (la PSD)!

15 martie 2017  17:15| În Politică | Politică
Ponta n-are scaun (la PSD)!

Numirea Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA este unul dintre subiectele care ţin capul de afiş al conflictului mediatic dintre Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

După ce marţi dimineaţă a afirmat, la DCnews, că Liviu Dragnea a fost implicat în numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA, în 2013, Victor Ponta a venit cu noi precizări marţi seara, la Antena3.

„Eram vreo şase când am fost acolo. Am spus că am fost cu Pivniceru. Antonescu nu a fost. În birou la Dragnea am avut o discuţie cu Pivniceru, după care am avut o discuţie în şase oameni. Oricum, în 2016 nu este numită la propunerea mea, ci la numirea lui Prună şi Iohannis“, a declarat Ponta.

Întrebat dacă a fost şantajat pentru numirea lui Kovesi, aşa cum a declarat Sebastian Ghiţă în urmă cu ceva timp, Ponta a recunoscut: „Nu m-a şantajat nimeni de faţă cu Dragnea şi Oprea. Eu înţeleg că la final am fost doar eu. Eu am făcut şi lucruri bune şi rele, dar dacă lucrurile se continuă şi greşelile se îndreaptă azi, PSD are toată puterea“.

Liviu Dragnea a intervenit telefonic, în emisiune, şi a susţinut că nu a participat la negocierea prin care Laura Codruţa Kovesi a ajuns la şefia DNA.

Dragnea a povestit că „undeva, în primăvara anului 2013“, în birou la Crin Antonescu, Victor Ponta, premier la acea vreme, a venit cu o hârtie în buzunar pe care erau trei nume: Tiberiu Niţu, Alina Bica şi Codruţa Kovesi.

Nici el şi nici Crin Antonescu nu au fost de acord cu numirea lui Kovesi la DNA, de asemenea, nici ministrul Justiţiei de la acea vreme, Mona Pivniceru, care deja avusese discuţii la nivelul parchetelor.

„Mona Pivniceru a spus că nu va semna aşa ceva şi că preferă să îşi dea demisia. Ulterior, aşa s-a şi întâmplat şi a fost propusă la Curtea Constituţională“, a reamintit Liviu Dragnea.

„Am vorbit cu Crin Antonescu. Eu nu am fost la nicio întâlnire în vie cu doamna Kovesi sau alţi cetăţeni. Vreau să fac o serie de lămuriri. Traian Băsescu a întrebat dacă vrem să discutăm despre procurori, dar şi eu şi Crin am zis că nu vrem să discutăm. Ponta a venit cu nişte nume de procurori, Kovesi şi Niţu. M-a rugat să o sun pe Mona Pivnicceru, eu am zis că nu sunt de acord cu acele nume. Am vorbit şi cu Crin şi a zis că nu e de acord. Am vorbit şi cu doamna Pivniceru şi a zis că nu e de acord. A spus că nu va semna aşa ceva şi că îşi va da demisia. Nu am participat la niciun fel de negociere de dinaintea acelei notiţe.“, a mai spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Anterior, într-o altă convorbire telefonică la Sinteza zilei, Victor Ponta reiterase faptul că a luat toate deciziile împreună cu Liviu Dragnea, până în 2015. De asemenea, Ponta a afirmat, cu altă ocazie, că „numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amândoi, eu şi Liviu, acum am rămas eu omul rău. Nu am fost doar eu, am fost doi“.

Victor Ponta a mai spus că miza războiului său cu Liviu Dragnea nu este funcţia de preşedinte al PSD, ci ţine de „o supravieţuire a tuturor“.

„Eu nu voi fi preşedinte nici la PSD, nici la alt partid din această ţară sau din lume până nu am o hotărâre definitivă şi irevocabilă legată de dosarul care mi-a fost făcut ca să plec din funcţia de prim-ministru“, a spus Victor Ponta.

El a insistat că a făcut campanie anul trecut pentru PSD şi ALDE şi a votat Guvernul „în speranţa şi în dorinţa că nu doar se va guverna foarte bine, dar că se vor schimba şi toate lucrurile pe care eu, Liviu şi Crin nu am fost în stare să le schimbăm“.

Totodată, Victor Ponta a afirmat că preferă această manieră de discuţie prin intermediul presei pentru că în PSD „nu mai are voie nimeni să vorbească“.

Întrebat când va lua final acest război mediatic, Victor Ponta a răspuns: „Ieri s-a terminat, când lucrurile s-au lămurit. Poate că oamenii înţelegeau greşit că suntem prieteni, că luăm toate deciziile împreună. Nu. Am decis totul împreună până în 2015. După aceea, toate deciziile sunt ale domnului Dragnea, multe sunt bune, unele sunt greşite şi îmi rezerv dreptul să spun că unele sunt greşite“.

Întrebat de ziarişti, la Parlament, dacă a cerut vreo funcţie în Guvernul Grindeanu, aşa cum a sugerat Liviu Dragnea, Ponta a continuat atacul şi a comentat că „nu este frumos să bagi şopârle“. „Nu am cerut nicio funcţie în Guvernul Grindeanu. Când eşti ditamai preşedintele PSD stai să bagi şopârle cu simpli membri? Cum să vă spun... avem amândoi de pierdut, dar el are mai mult de pierdut din chestiile acestea“, a replicat Victor Ponta.

„Nu regret că Liviu Dragnea este preşedintele PSD, doar că nu sunt de acord cu stilul dânsului de conducere monarhică. Atât. Am contribuit şi eu în campanie să câştige partidul. Vreau să guverneze foarte bine PSD, mai bine decât au guvernat Năstase şi Ponta“, a reluat Ponta un refren cunoscut.

„Nu m-a chemat nimeni niciodată la absolut nimic. La ultima şedinţă la care am participat neinvitat, în luna octombrie, nici nu am avut scaun. Mi-a dat dl Buzatu de la Vaslui un loc (...) a zis, «domnule, e fostul preşedinte, să-i dăm un scaun». Şi am zis, «Liviu, nu mai vin, gata, am înţeles». Nu te duci undeva unde nu eşti invitat“, a relatat Ponta la DCnews.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

18 ianuarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

ACCESUL TURIŞTILOR INTERZIS PENTRU EVITAREA ACCIDENTELOR. Salvamont a închis, astăzi, traseele turistice din zona superioară a Munţilor Făgăraş din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin Lume

SHUTDOWN DOAR PENTRU UNII. Donald Trump a anulat, în ultimul moment, o călătorie în trei ţări pe care trebuia să o facă şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, la bordul unui avion guvernamental, invocând blocajul guvernamental, după ce aceasta ceruse amânarea discursului privind Starea Uniunii până la încheierea blocajului. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Stat de drept

MAPN CERE ANULAREA DECRETULUI. Primul termen al judecării procesului în care Ministerul Apărării Naţionale solicită anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă a fost stabilit pentru 29 ianuarie la Curtea de Apel Bucureşti. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI În cultură

CIRCUL CA ARTĂ ŞI ACTIVITATE RECREATIVĂ. Organizat în cadrul Programului de Educaţie Participativă, finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, atelierul de circ „Alandala” va fi coordonat de profesorii Ramona Cişmaru şi Nicolas Peyroux. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin ţară

PRIMARUL CERE ANGAJAŢILOR SĂ ACCESEZE MAI MULTE GRANTURI. Salarii angajaţilor Primăriei Suceava vor creşte cu 9,5%, în urma unei decizii luate astăzi de Consiliul Local. Cel mai mare salariu, de 16.536 lei, este cel al secretarulului oraşului. Primarul oraşului, Ion Lungu, vrea însă ca angajaţii să acceseze mai multe granturi pentru a acoperi majorările. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

Experţii în economie au criticat calculul făcut de autorităţi, care susţin că în România o... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

2018, an istoric pentru Dacia: vânzări totale de 700.798 de unităţi

2018, an istoric pentru Dacia: vânzări totale de 700.798 de unităţi

Anul trecut, Dacia a înregistrat cea mai bună performanţă comercială din istoria sa, cu vânzări... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Surse din interiorul Comisiei Europene ne-au declarat că membrii delegaţiei care s-a deplasat la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Bufniţa vânează întotdeauna noaptea - Samuel Bjorc

Atunci când o adolescentă dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este găsit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch şi echipa lui primesc acest caz delicat.

[ Vezi toate ]

Magazin

Tintin împlineşte 90 de ani. Aniversare cu acuzaţii de rasism

Tintin împlineşte 90 de ani. Aniversare cu acuzaţii de rasism

Aniversarea a 90 de ani de la apariţia personajului de benzi desenate Tintin este marcată de... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Dieta de după Sărbători

Dieta de după Sărbători

Efectele exagerărilor din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress