În Politică AZI

Ponta n-are scaun (la PSD)!

15 martie 2017  17:15| În Politică | Politică
Ponta n-are scaun (la PSD)!

Numirea Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA este unul dintre subiectele care ţin capul de afiş al conflictului mediatic dintre Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

După ce marţi dimineaţă a afirmat, la DCnews, că Liviu Dragnea a fost implicat în numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA, în 2013, Victor Ponta a venit cu noi precizări marţi seara, la Antena3.

„Eram vreo şase când am fost acolo. Am spus că am fost cu Pivniceru. Antonescu nu a fost. În birou la Dragnea am avut o discuţie cu Pivniceru, după care am avut o discuţie în şase oameni. Oricum, în 2016 nu este numită la propunerea mea, ci la numirea lui Prună şi Iohannis“, a declarat Ponta.

Întrebat dacă a fost şantajat pentru numirea lui Kovesi, aşa cum a declarat Sebastian Ghiţă în urmă cu ceva timp, Ponta a recunoscut: „Nu m-a şantajat nimeni de faţă cu Dragnea şi Oprea. Eu înţeleg că la final am fost doar eu. Eu am făcut şi lucruri bune şi rele, dar dacă lucrurile se continuă şi greşelile se îndreaptă azi, PSD are toată puterea“.

Liviu Dragnea a intervenit telefonic, în emisiune, şi a susţinut că nu a participat la negocierea prin care Laura Codruţa Kovesi a ajuns la şefia DNA.

Dragnea a povestit că „undeva, în primăvara anului 2013“, în birou la Crin Antonescu, Victor Ponta, premier la acea vreme, a venit cu o hârtie în buzunar pe care erau trei nume: Tiberiu Niţu, Alina Bica şi Codruţa Kovesi.

Nici el şi nici Crin Antonescu nu au fost de acord cu numirea lui Kovesi la DNA, de asemenea, nici ministrul Justiţiei de la acea vreme, Mona Pivniceru, care deja avusese discuţii la nivelul parchetelor.

„Mona Pivniceru a spus că nu va semna aşa ceva şi că preferă să îşi dea demisia. Ulterior, aşa s-a şi întâmplat şi a fost propusă la Curtea Constituţională“, a reamintit Liviu Dragnea.

„Am vorbit cu Crin Antonescu. Eu nu am fost la nicio întâlnire în vie cu doamna Kovesi sau alţi cetăţeni. Vreau să fac o serie de lămuriri. Traian Băsescu a întrebat dacă vrem să discutăm despre procurori, dar şi eu şi Crin am zis că nu vrem să discutăm. Ponta a venit cu nişte nume de procurori, Kovesi şi Niţu. M-a rugat să o sun pe Mona Pivnicceru, eu am zis că nu sunt de acord cu acele nume. Am vorbit şi cu Crin şi a zis că nu e de acord. Am vorbit şi cu doamna Pivniceru şi a zis că nu e de acord. A spus că nu va semna aşa ceva şi că îşi va da demisia. Nu am participat la niciun fel de negociere de dinaintea acelei notiţe.“, a mai spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Anterior, într-o altă convorbire telefonică la Sinteza zilei, Victor Ponta reiterase faptul că a luat toate deciziile împreună cu Liviu Dragnea, până în 2015. De asemenea, Ponta a afirmat, cu altă ocazie, că „numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amândoi, eu şi Liviu, acum am rămas eu omul rău. Nu am fost doar eu, am fost doi“.

Victor Ponta a mai spus că miza războiului său cu Liviu Dragnea nu este funcţia de preşedinte al PSD, ci ţine de „o supravieţuire a tuturor“.

„Eu nu voi fi preşedinte nici la PSD, nici la alt partid din această ţară sau din lume până nu am o hotărâre definitivă şi irevocabilă legată de dosarul care mi-a fost făcut ca să plec din funcţia de prim-ministru“, a spus Victor Ponta.

El a insistat că a făcut campanie anul trecut pentru PSD şi ALDE şi a votat Guvernul „în speranţa şi în dorinţa că nu doar se va guverna foarte bine, dar că se vor schimba şi toate lucrurile pe care eu, Liviu şi Crin nu am fost în stare să le schimbăm“.

Totodată, Victor Ponta a afirmat că preferă această manieră de discuţie prin intermediul presei pentru că în PSD „nu mai are voie nimeni să vorbească“.

Întrebat când va lua final acest război mediatic, Victor Ponta a răspuns: „Ieri s-a terminat, când lucrurile s-au lămurit. Poate că oamenii înţelegeau greşit că suntem prieteni, că luăm toate deciziile împreună. Nu. Am decis totul împreună până în 2015. După aceea, toate deciziile sunt ale domnului Dragnea, multe sunt bune, unele sunt greşite şi îmi rezerv dreptul să spun că unele sunt greşite“.

Întrebat de ziarişti, la Parlament, dacă a cerut vreo funcţie în Guvernul Grindeanu, aşa cum a sugerat Liviu Dragnea, Ponta a continuat atacul şi a comentat că „nu este frumos să bagi şopârle“. „Nu am cerut nicio funcţie în Guvernul Grindeanu. Când eşti ditamai preşedintele PSD stai să bagi şopârle cu simpli membri? Cum să vă spun... avem amândoi de pierdut, dar el are mai mult de pierdut din chestiile acestea“, a replicat Victor Ponta.

„Nu regret că Liviu Dragnea este preşedintele PSD, doar că nu sunt de acord cu stilul dânsului de conducere monarhică. Atât. Am contribuit şi eu în campanie să câştige partidul. Vreau să guverneze foarte bine PSD, mai bine decât au guvernat Năstase şi Ponta“, a reluat Ponta un refren cunoscut.

„Nu m-a chemat nimeni niciodată la absolut nimic. La ultima şedinţă la care am participat neinvitat, în luna octombrie, nici nu am avut scaun. Mi-a dat dl Buzatu de la Vaslui un loc (...) a zis, «domnule, e fostul preşedinte, să-i dăm un scaun». Şi am zis, «Liviu, nu mai vin, gata, am înţeles». Nu te duci undeva unde nu eşti invitat“, a relatat Ponta la DCnews.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

19 aprilie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

PRIORITATE AU PROIECTELE CU FONDURI EUROPENE. Suma de 3,8 milioane de lei a fost prevăzută în bugetul municipalităţii ieşene pentru vizita Papei Francisc, a anunţat joi primarul Mihai Chirica. [ Citeste mai departe ]

19 aprilie 2019

AZI Prin Lume

VECINII TREBUIE SĂ STEA DE VORBĂ. Preşedinta estoniană Kersti Kaljulaid s-a întâlnit cu omologul său rus Vladimir Putin la Moscova, cu ocazia uneia dintre rarele vizite ale unui conducător din ţările baltice în Rusia, ţară care întreţine cu Estonia, la fel ca şi cu vecinele sale - Letonia şi Lituania - relaţii dificile. [ Citeste mai departe ]

19 aprilie 2019

AZI Stat de drept

POPULAŢIA A FOST INDUSĂ ÎN EROARE. Procurorii militari care au întocmit rechizitoriul în dosarul „Revoluţiei” susţin că, din 22 decembrie 1989, la nivelul întregii ţări, a fost declanşată o amplă şi complexă acţiune de inducere în eroare - dezinformare şi diversiune - care a dus la instaurarea unei psihoze a terorismului, aceasta fiind principala cauză a numeroaselor pierderi de vieţi omeneşti. [ Citeste mai departe ]

19 aprilie 2019

AZI În cultură

DORITORII POT ADMIRA LUCRĂRILE PÂNĂ PE 17 MAI. Expoziţia „România/Franţa - Itinerarii culturale”, care cuprinde o serie de manuscrise, documente de arhivă, pagini de corespondenţă, carte rară, desene şi gravuri, care atestă dinamica şi evoluţia legăturilor istorice şi culturale româno-franceze, a fost vernisată, azi, la Biblioteca Academiei Române. [ Citeste mai departe ]

19 aprilie 2019

AZI Prin ţară

A FOST SUPLIMENTAT NUMĂRUL DE ARTERE. Traficul la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II s-a triplat, în ultimele 24 de ore, în urma numărului mare de muncitori români stabiliţi în alte ţări care revin în România pentru a petrece sărbătorile. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Duminică are loc cursa organizată de Constantina Diţă

Duminică are loc cursa organizată de Constantina Diţă

Ediţia a patra a cursei de alergare Bucharest International 10K, creată la iniţiativa campioanei... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

România se va împrumuta în 2019 pentru anii care urmează

România se va împrumuta în 2019 pentru anii care urmează

Potrivit ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, din a doua parte a acestui an,... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Grapini s-a întâlnit cu oficialii statului Letiţia

Grapini s-a întâlnit cu oficialii statului Letiţia

Eurodeputatul Maria Grapini a relatat, pe Facebook, despre o întâlnire pe care a avut-o cu câţiva... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Programul „sparanghelul nemțesc” aduce români acasă

Programul „sparanghelul nemțesc” aduce români acasă

Pe șoseaua care duce dinspre Giurgiu spre Comana, între Frasinu și Băneasa, se făcuse joi pe la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Împotriva uitării

Împotriva uitării

O expoziţie ce cuprinde 78 de portrete de mari dimensiuni ale unor supravieţuitori ai... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Trend descendent al activităţii gripale

Trend descendent al activităţii gripale

Gripa nu mai are caracter epidemic, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress