În Politică AZI

Ponta n-are scaun (la PSD)!

15 martie 2017  17:15| În Politică | Politică
Ponta n-are scaun (la PSD)!

Numirea Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA este unul dintre subiectele care ţin capul de afiş al conflictului mediatic dintre Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

După ce marţi dimineaţă a afirmat, la DCnews, că Liviu Dragnea a fost implicat în numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA, în 2013, Victor Ponta a venit cu noi precizări marţi seara, la Antena3.

„Eram vreo şase când am fost acolo. Am spus că am fost cu Pivniceru. Antonescu nu a fost. În birou la Dragnea am avut o discuţie cu Pivniceru, după care am avut o discuţie în şase oameni. Oricum, în 2016 nu este numită la propunerea mea, ci la numirea lui Prună şi Iohannis“, a declarat Ponta.

Întrebat dacă a fost şantajat pentru numirea lui Kovesi, aşa cum a declarat Sebastian Ghiţă în urmă cu ceva timp, Ponta a recunoscut: „Nu m-a şantajat nimeni de faţă cu Dragnea şi Oprea. Eu înţeleg că la final am fost doar eu. Eu am făcut şi lucruri bune şi rele, dar dacă lucrurile se continuă şi greşelile se îndreaptă azi, PSD are toată puterea“.

Liviu Dragnea a intervenit telefonic, în emisiune, şi a susţinut că nu a participat la negocierea prin care Laura Codruţa Kovesi a ajuns la şefia DNA.

Dragnea a povestit că „undeva, în primăvara anului 2013“, în birou la Crin Antonescu, Victor Ponta, premier la acea vreme, a venit cu o hârtie în buzunar pe care erau trei nume: Tiberiu Niţu, Alina Bica şi Codruţa Kovesi.

Nici el şi nici Crin Antonescu nu au fost de acord cu numirea lui Kovesi la DNA, de asemenea, nici ministrul Justiţiei de la acea vreme, Mona Pivniceru, care deja avusese discuţii la nivelul parchetelor.

„Mona Pivniceru a spus că nu va semna aşa ceva şi că preferă să îşi dea demisia. Ulterior, aşa s-a şi întâmplat şi a fost propusă la Curtea Constituţională“, a reamintit Liviu Dragnea.

„Am vorbit cu Crin Antonescu. Eu nu am fost la nicio întâlnire în vie cu doamna Kovesi sau alţi cetăţeni. Vreau să fac o serie de lămuriri. Traian Băsescu a întrebat dacă vrem să discutăm despre procurori, dar şi eu şi Crin am zis că nu vrem să discutăm. Ponta a venit cu nişte nume de procurori, Kovesi şi Niţu. M-a rugat să o sun pe Mona Pivnicceru, eu am zis că nu sunt de acord cu acele nume. Am vorbit şi cu Crin şi a zis că nu e de acord. Am vorbit şi cu doamna Pivniceru şi a zis că nu e de acord. A spus că nu va semna aşa ceva şi că îşi va da demisia. Nu am participat la niciun fel de negociere de dinaintea acelei notiţe.“, a mai spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Anterior, într-o altă convorbire telefonică la Sinteza zilei, Victor Ponta reiterase faptul că a luat toate deciziile împreună cu Liviu Dragnea, până în 2015. De asemenea, Ponta a afirmat, cu altă ocazie, că „numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amândoi, eu şi Liviu, acum am rămas eu omul rău. Nu am fost doar eu, am fost doi“.

Victor Ponta a mai spus că miza războiului său cu Liviu Dragnea nu este funcţia de preşedinte al PSD, ci ţine de „o supravieţuire a tuturor“.

„Eu nu voi fi preşedinte nici la PSD, nici la alt partid din această ţară sau din lume până nu am o hotărâre definitivă şi irevocabilă legată de dosarul care mi-a fost făcut ca să plec din funcţia de prim-ministru“, a spus Victor Ponta.

El a insistat că a făcut campanie anul trecut pentru PSD şi ALDE şi a votat Guvernul „în speranţa şi în dorinţa că nu doar se va guverna foarte bine, dar că se vor schimba şi toate lucrurile pe care eu, Liviu şi Crin nu am fost în stare să le schimbăm“.

Totodată, Victor Ponta a afirmat că preferă această manieră de discuţie prin intermediul presei pentru că în PSD „nu mai are voie nimeni să vorbească“.

Întrebat când va lua final acest război mediatic, Victor Ponta a răspuns: „Ieri s-a terminat, când lucrurile s-au lămurit. Poate că oamenii înţelegeau greşit că suntem prieteni, că luăm toate deciziile împreună. Nu. Am decis totul împreună până în 2015. După aceea, toate deciziile sunt ale domnului Dragnea, multe sunt bune, unele sunt greşite şi îmi rezerv dreptul să spun că unele sunt greşite“.

Întrebat de ziarişti, la Parlament, dacă a cerut vreo funcţie în Guvernul Grindeanu, aşa cum a sugerat Liviu Dragnea, Ponta a continuat atacul şi a comentat că „nu este frumos să bagi şopârle“. „Nu am cerut nicio funcţie în Guvernul Grindeanu. Când eşti ditamai preşedintele PSD stai să bagi şopârle cu simpli membri? Cum să vă spun... avem amândoi de pierdut, dar el are mai mult de pierdut din chestiile acestea“, a replicat Victor Ponta.

„Nu regret că Liviu Dragnea este preşedintele PSD, doar că nu sunt de acord cu stilul dânsului de conducere monarhică. Atât. Am contribuit şi eu în campanie să câştige partidul. Vreau să guverneze foarte bine PSD, mai bine decât au guvernat Năstase şi Ponta“, a reluat Ponta un refren cunoscut.

„Nu m-a chemat nimeni niciodată la absolut nimic. La ultima şedinţă la care am participat neinvitat, în luna octombrie, nici nu am avut scaun. Mi-a dat dl Buzatu de la Vaslui un loc (...) a zis, «domnule, e fostul preşedinte, să-i dăm un scaun». Şi am zis, «Liviu, nu mai vin, gata, am înţeles». Nu te duci undeva unde nu eşti invitat“, a relatat Ponta la DCnews.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric
  • intro2

13 noiembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

„DONEAZĂ SÂNGE! FII EROU!” ÎNTRE 19-23 NOIEMBRIE. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prin Societatea Studenţilor în Medicină, redeschide, pe 19 noiembrie, porţile campaniei, bianuale, „Donează sânge! Fii Erou!”. Campania se va desfăşura în perioada 19 - 23 noiembrie în Holul de Onoare al Facultăţii de Medicină şi la Centrul de Transfuzie Sanguină. [ Citeste mai departe ]

14 noiembrie 2018

AZI Prin Lume

SUA, UNGARIA, AUSTRIA S-AU RETRAS, BULGARIA ŞI POLONIA IAU ÎN CONSIDERARE. Cehia a votat, astăzi, împotriva semnării acordului Naţiunilor Unite privind migraţia, urmând exemplul Statelor Unite, Ungariei şi Austriei, relatează site-ul agenţiei Reuters. [ Citeste mai departe ]

14 noiembrie 2018

AZI Stat de drept

RECHIZITORIUL DNA E LEGAL. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis că rechizitoriul întocmit de DNA în dosarul Microsoft II este legal întocmit în privinţa urmăririi penale şi a administrării probelor şi decide, definitiv, începerea judecăţii în cauza în care Dinu Pescariu şi Claudiu Florică sunt acuzaţi de corupţie. [ Citeste mai departe ]

14 noiembrie 2018

AZI În cultură

12 PELICULE, EXPOZIŢIE, CONCERTE ŞI PRODUSE ROMÂNEŞTI. România este ţară invitată la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului de Film European de la Segovia - Muestra de Cine Europeo de Segovia, Spania,ce se desfăşoară între 14 şi 20 noiembrie. Astăzi, de la ora 18.00, pianista Mihaela Duma va susţine un recital la inaugurarea Festivalului. [ Citeste mai departe ]

14 noiembrie 2018

AZI Prin ţară

DIN 50 AU RĂMAS 20. Zeci de plăcuţele reflectorizante, aşa-zişii „ochi de pisică”, au fost furate de pe marginea DN 67 C, Novaci-Rânca, la o zi după ce au fost montate pe parapeţi. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Clasamentului realizat anual de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom pune Bucureştiul... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Activele Băncii centrale a Japoniei sunt mai mari decât PIB al ţării

Activele Băncii centrale a Japoniei sunt mai mari decât PIB al ţării

Banca Japoniei a devenit prima bancă centrală dintr-o ţară membră a grupului statelor puternic... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Trecere de pietoni personală

Trecere de pietoni personală

O stradă proaspăt asfaltată dintr-un cartier din oraşul Suceava a fost „decorată” şi cu 9 treceri... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Terminatorul Toader: I'm back!

Terminatorul Toader: I'm back!

Dacă, să zicem, Lazăr era judecat pentru niște fapte care ar fi prevăzut pedeapsa cu (Doamne... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Kirâze - Solmaz Kamuran

„Kirâze” este saga unei familii sefarde, nevoită să părăsească pămantul strămoşesc de pe malurile râului Tajo, din Spania şi să caute libertatea în celălat capăt al Europei, la Istanbul.


[ Vezi toate ]

Magazin

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Zece bijuterii care i-au aparţinut Mariei Antoaneta a Franţei, soţia regelui Ludovic al XVI-lea,... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în făină, pentru a evita naşterea copiilor cu... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress