În Politică AZI

PSD-ALDE anulează audierile din Comisia de apărare din Senat

04 septembrie 2018  14:30| În Politică | Politică
PSD-ALDE anulează audierile din Comisia de apărare din Senat

Audierile de astăzi din Comisia de apărare din Senat pe tema violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei, la care erau aşteptaţi, în ordine, prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, coordonatorul acţiunii jandarmilor din data de 10 august, maiorul Laurenţiu Cazan şi ministrul de Interne, Carmen Dan, au fost scoase de pe ordinea de zi, la propunerea senatorului Şerban Nicolae.

Aceștia i-au reproşat preşedintelui Comisiei, liberalul Marcel Vela, că nu i-a consultat când a decis invitarea la comisie a autorităţilor implicate în evenimente.

Potrivit News.ro, reprezentanţii PSD i-au reproşat lui Vela că nu i-a consultat şi că de fapt nu vrea să afle informaţii şi detalii despre incidente, ci doar scandal mediatic.

O nouă propunere a lui Vela ca audierile să fie reprogramate săptămâna viitoare a primit susţinerea a doar patru senatori.

Marcel Vela a declarat că parlamentarii puterii „s-au temut să audă lucruri din gura prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru”, el precizând că în raportul MAI referitor la protestul din 10 august „sunt multe dezacorduri, multe situaţii care se bat cap în cap şi ar fi fost o şedinţă foarte interesantă”.

„Ceea ce s-a întâmplat azi în comisie creează o imagine neplăcută pentru întreg Parlamentul. Invitaţiile pentru această comisie le face preşedintele, la solicitarea membrilor comisiei, discutate şi aprobate în birou. Au fost aprobate în birou. (...) Decizia nu a fost anulată, a fost găsit un tertip, care ţinea de formă, nu de fond. Am încercat să o stabilim pentru săptămâna viitoare (...), dar nu a fost de acord majoritatea. S-a găsit formula de a boicota această şedinţă”, a declarat preşedintele comisiei, citat de news.ro.

Marcel Vela a precizat că dorea să îi dea cuvântul prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, care venise la comisie.

„Voiam să îi dau cuvântul, iar colegii de la PSD, din teama că doamna Cliseru va lua cuvântul, au găsit varianta fugii, adică să părăsească sala”, a spus el.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, s-a prezentat la audiere la cinci minute după decizia de modificare a ordinii de zi a Comisiei, votată cu 7 voturi pentru şi 4 împotrivă.

Cliseru a asistat pentru câteva minute la discuţiile în contradictoriu dintre senatorii PSD şi cei ai Opoziţiei şi apoi a părăsit sala, după care şi senatorii Puterii au plecat de la lucrările comisiei. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a precizat că nu se simte o victimă şi că nu îşi face probleme, atâta vreme cât în statul român se respectă legislaţia şi drepturile omului.

Ea a menţionat în acelaşi timp că a fost „probabil neobişnuit să se discute atâta despre prefect”, pentru că nu prefectul conduce acţiunea de apărare a instituţiilor şi a ordinii publice.

„A fost probabil neobişnuit să se discute atâta despre prefect, pentru că nu prefectul conduce operaţiunile şi nici nu pregăteşte acţiunea în apărarea instituţiilor şi a ordinii publice. Deci e prea multă discuţie despre prefect. (...) Nu sunt nicio victimă. De ce aş fi victimă? Eu îmi văd de treaba mea, de atribuţiile mele, ştiu ce am de făcut. Nu sunt victima nimănui şi nimeni nu o să mă transforme pe mine în vreo victimă, oricât ar încerca. Nu mă simt victimă, nu mă simt oropsită, eu îmi văd de treaba mea şi de atribuţiile mele şi atâta vreme cât în statul român, legislaţia şi drepturile omului se respectă, eu nu îmi fac probleme. Eu dorm liniştită pe pernă. Nu am făcut nimic ilegal, nu am făcut nimic imoral, nu dau vina pe alţii”, a arătat ea, într-o declaraţie acordată presei.

Prefectul a mai precizat că nu intenţionează să renunţe la funcţie.

„Nu renunţ la această funcţie pentru că nu am greşit cu nimic şi nu am de ce să renunţ”, a spus ea.

Speranţa Cliseru a susţinut că şi-a asumat responsabilităţile care i-au revenit, chiar dacă putea trimite un reprezentant în locul său.

„M-am dus eu acolo. Nu în piaţă, eu nu am fost prin piaţă, nu mă plimbam pe acolo - că nu m-a văzut nimeni - am fost în locul în care mi s-a indicat să mă duc, ca un om disciplinat. Eu sunt administrativ, nu sunt militar, nu sunt şeful jandarmilor”, a precizat ea.

În ce priveşte faptul că a fost invitată la Comisia de apărare din Senat, fără a fi audiată, prefectul a replicat că se prezintă „disciplinat” de câte ori e chemată, deoarece respectă instituţiile statului.

Întrebată dacă există un conflict între ea şi ministrul Carmen Dan, prefectul Capitalei a negat acest lucru.

„Nu simt eu un conflict între mine şi doamna Carmen Dan, că nu am avut niciun conflict cu dumneaei. (...) Dacă doamna ministru o să mă cheme să discutăm o să mă duc. Sunt cu fruntea sus. (...) Nu am niciun conflict cu dumneaei, nici nu aş avea cum. Dumneaei este ministru, eu respect funcţiile şi ierarhia în cadrul instituţiei în care lucrez", a arătat Cliseru.

Prefectul a mai declarat că nu a văzut print-urile referitoare la discuţiile sale cu un secretar de stat din Ministerul de Interne şi că nu ştie exact ce anume vizau acestea.

„Eu am discuţii cu multă lume şi cu domnul secretar de stat am avut discuţii, de asemeni, dar nu ştiu la care dintre discuţii s-a referit dumneaei (ministrul de Interne, Carmen Dan, n.r.)”, a spus ea.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • 2018
  • intro2

26 aprilie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

PROGRAM DE LUCRU NORMAL. Nouă spitale de urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă al Capitalei vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada 26 aprilie - 1 mai, cu ocazia Sărbătorii Pascale. [ Citeste mai departe ]

26 aprilie 2019

AZI Prin Lume

LA EVENIMENT SUNT AŞTEPTAŢI 37 DE ŞEFI DE STAT ŞI DE GUVERN. Iniţiativa „Noului Drum al Mătăsii” (Belt and Road Initiative, BRI) este în deplină armonie cu interesele Ungariei, a declarat prim-ministrul Viktor Orban, cu prilejul discuţiilor avute la Beijing cu omologul său chinez Li Keqiang. [ Citeste mai departe ]

25 aprilie 2019

AZI Stat de drept

INTERVIUL ARE LOC ÎNTRE 20 ŞI 22 MAI. Ministerul Justiţiei a anunţat că a declanşat o nouă procedură de selecţie a candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european. [ Citeste mai departe ]

25 aprilie 2019

AZI În cultură

EVENIMENTUL REUNEŞTE PERSONALITĂŢI DIN ROMÂNIA ŞI UNGARIA. Festivalul Internaţional de Carte de la Budapesta şi-a deschis porţile azi, în cadrul evenimentului urmând să fie lansată mâine ediţia bilingvă a volumului „Aspru sângele meu/ Erdes verem”, de Gheorghe Vidican, la sediul Filialei Seghedin a ICR Budapesta. [ Citeste mai departe ]

26 aprilie 2019

AZI Prin ţară

S-AU ÎNTOCMIT ACTE DE SESIZARE A INFRACŢIUNII FLAGRANTE. Jandarmii au depistat în timpul activităţilor de patrulare în zona centrală a municipiului Buzău 13.400 de ţigarete de contrabandă asupra unui bărbat. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Ţeicu şi Similea au lansat „Refrene de aur”

Ţeicu şi Similea au lansat „Refrene de aur”

Muzicianul Marius Ţeicu şi cântăreaţa Angela Similea au lansat albume care reunesc cele mai... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Programul de Paște și 1 Mai al băncilor comerciale

Programul de Paște și 1 Mai al băncilor comerciale

Banca Comercială Română (BCR) a informat că unităţile sale teritoriale retail şi centrele de... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Grapini s-a întâlnit cu oficialii statului Letiţia

Grapini s-a întâlnit cu oficialii statului Letiţia

Eurodeputatul Maria Grapini a relatat, pe Facebook, despre o întâlnire pe care a avut-o cu câţiva... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Iliescu, între Mitterrand și procurorii lui Lazăr

Iliescu, între Mitterrand și procurorii lui Lazăr

Cu exact 25 de ani în urmă, Ion Iliescu făcea o vizită oficială de trei zile în Franța, la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Denumire schimbată la Premiile Oscar

Denumire schimbată la Premiile Oscar

Categoria „cel mai bun film străin” de la gala premiilor Oscar şi-a schimbat denumirea oficială... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Centru de protono-terapie în Bucureşti cu ajutor japonez

Centru de protono-terapie în Bucureşti cu ajutor japonez

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi Tsuyoshi Okada, reprezentant al companiei... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress