În Politică AZI

PSD-ALDE anulează audierile din Comisia de apărare din Senat

04 septembrie 2018  14:30| În Politică | Politică
PSD-ALDE anulează audierile din Comisia de apărare din Senat

Audierile de astăzi din Comisia de apărare din Senat pe tema violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei, la care erau aşteptaţi, în ordine, prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, coordonatorul acţiunii jandarmilor din data de 10 august, maiorul Laurenţiu Cazan şi ministrul de Interne, Carmen Dan, au fost scoase de pe ordinea de zi, la propunerea senatorului Şerban Nicolae.

Aceștia i-au reproşat preşedintelui Comisiei, liberalul Marcel Vela, că nu i-a consultat când a decis invitarea la comisie a autorităţilor implicate în evenimente.

Potrivit News.ro, reprezentanţii PSD i-au reproşat lui Vela că nu i-a consultat şi că de fapt nu vrea să afle informaţii şi detalii despre incidente, ci doar scandal mediatic.

O nouă propunere a lui Vela ca audierile să fie reprogramate săptămâna viitoare a primit susţinerea a doar patru senatori.

Marcel Vela a declarat că parlamentarii puterii „s-au temut să audă lucruri din gura prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru”, el precizând că în raportul MAI referitor la protestul din 10 august „sunt multe dezacorduri, multe situaţii care se bat cap în cap şi ar fi fost o şedinţă foarte interesantă”.

„Ceea ce s-a întâmplat azi în comisie creează o imagine neplăcută pentru întreg Parlamentul. Invitaţiile pentru această comisie le face preşedintele, la solicitarea membrilor comisiei, discutate şi aprobate în birou. Au fost aprobate în birou. (...) Decizia nu a fost anulată, a fost găsit un tertip, care ţinea de formă, nu de fond. Am încercat să o stabilim pentru săptămâna viitoare (...), dar nu a fost de acord majoritatea. S-a găsit formula de a boicota această şedinţă”, a declarat preşedintele comisiei, citat de news.ro.

Marcel Vela a precizat că dorea să îi dea cuvântul prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, care venise la comisie.

„Voiam să îi dau cuvântul, iar colegii de la PSD, din teama că doamna Cliseru va lua cuvântul, au găsit varianta fugii, adică să părăsească sala”, a spus el.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, s-a prezentat la audiere la cinci minute după decizia de modificare a ordinii de zi a Comisiei, votată cu 7 voturi pentru şi 4 împotrivă.

Cliseru a asistat pentru câteva minute la discuţiile în contradictoriu dintre senatorii PSD şi cei ai Opoziţiei şi apoi a părăsit sala, după care şi senatorii Puterii au plecat de la lucrările comisiei. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a precizat că nu se simte o victimă şi că nu îşi face probleme, atâta vreme cât în statul român se respectă legislaţia şi drepturile omului.

Ea a menţionat în acelaşi timp că a fost „probabil neobişnuit să se discute atâta despre prefect”, pentru că nu prefectul conduce acţiunea de apărare a instituţiilor şi a ordinii publice.

„A fost probabil neobişnuit să se discute atâta despre prefect, pentru că nu prefectul conduce operaţiunile şi nici nu pregăteşte acţiunea în apărarea instituţiilor şi a ordinii publice. Deci e prea multă discuţie despre prefect. (...) Nu sunt nicio victimă. De ce aş fi victimă? Eu îmi văd de treaba mea, de atribuţiile mele, ştiu ce am de făcut. Nu sunt victima nimănui şi nimeni nu o să mă transforme pe mine în vreo victimă, oricât ar încerca. Nu mă simt victimă, nu mă simt oropsită, eu îmi văd de treaba mea şi de atribuţiile mele şi atâta vreme cât în statul român, legislaţia şi drepturile omului se respectă, eu nu îmi fac probleme. Eu dorm liniştită pe pernă. Nu am făcut nimic ilegal, nu am făcut nimic imoral, nu dau vina pe alţii”, a arătat ea, într-o declaraţie acordată presei.

Prefectul a mai precizat că nu intenţionează să renunţe la funcţie.

„Nu renunţ la această funcţie pentru că nu am greşit cu nimic şi nu am de ce să renunţ”, a spus ea.

Speranţa Cliseru a susţinut că şi-a asumat responsabilităţile care i-au revenit, chiar dacă putea trimite un reprezentant în locul său.

„M-am dus eu acolo. Nu în piaţă, eu nu am fost prin piaţă, nu mă plimbam pe acolo - că nu m-a văzut nimeni - am fost în locul în care mi s-a indicat să mă duc, ca un om disciplinat. Eu sunt administrativ, nu sunt militar, nu sunt şeful jandarmilor”, a precizat ea.

În ce priveşte faptul că a fost invitată la Comisia de apărare din Senat, fără a fi audiată, prefectul a replicat că se prezintă „disciplinat” de câte ori e chemată, deoarece respectă instituţiile statului.

Întrebată dacă există un conflict între ea şi ministrul Carmen Dan, prefectul Capitalei a negat acest lucru.

„Nu simt eu un conflict între mine şi doamna Carmen Dan, că nu am avut niciun conflict cu dumneaei. (...) Dacă doamna ministru o să mă cheme să discutăm o să mă duc. Sunt cu fruntea sus. (...) Nu am niciun conflict cu dumneaei, nici nu aş avea cum. Dumneaei este ministru, eu respect funcţiile şi ierarhia în cadrul instituţiei în care lucrez", a arătat Cliseru.

Prefectul a mai declarat că nu a văzut print-urile referitoare la discuţiile sale cu un secretar de stat din Ministerul de Interne şi că nu ştie exact ce anume vizau acestea.

„Eu am discuţii cu multă lume şi cu domnul secretar de stat am avut discuţii, de asemeni, dar nu ştiu la care dintre discuţii s-a referit dumneaei (ministrul de Interne, Carmen Dan, n.r.)”, a spus ea.

  • prin lume
  • stat de drept
  • bani
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

21 septembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

TRAFIC RESTRICŢIONAT. Traficul rutier este restricţionat în aceste zile în centrul Capitalei pentru desfăşurarea manifestărilor dedicate Zilelor Bucureştiului. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Prin Lume

SONDAJ. Sprijinul popular pentru blocul conservator al cancelarului german Angela Merkel a înregistrat un nou nivel minim, relevă un sondaj de opinie realizat de Infratest Dimap şi dat publicităţii astăzi de postul de televiziune public ARD, potrivit DPA. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Stat de drept

ŞEFII JANDARMERIEI, PUŞI SUB ACUZARE ÎN DOSARUL PROTESTULUI DIN 10 AUGUST. Actualul şef al Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, Laurenţiu Cazan, director Jandarmeriei Bucureşti, Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI au fost citaţi, astăzi, la Parchetul General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au calitatea de suspect în dosarul privind protestul din 10 august. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI În cultură

PÂNĂ PE 31 IANUARIE 2019. O expoziţie dedicată împlinirii a 40 de ani de la deschiderea Muzeului Colecţiilor de Artă, care aduce în centrul atenţiei pasionaţi iubitori de frumos ce şi-au încununat cariera de colecţionari prin donaţiile făcute statului român pe parcursul secolului XX şi la începutul secolului XXI, va fi vernisată, astăzi, la sediul Muzeului Naţional de Artă al României. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Prin ţară

PATRU PERSOANE RĂNITE. Un microbuz în care se aflau 8 persoane s-a răsturnat, vineri dimineaţă, pe DN6, în zona localităţii Bujoreni din judeţul Teleorman. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Un bărbatul, care venea din Guineea cu o aeronavă Turkish Airlines preluată din Istanbul, a fost... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Plus 22% pentru piaţa auto din România

Plus 22% pentru piaţa auto din România

Piaţa auto din România a înregistrat o creştere de 22%, în primele opt luni ale anului, faţă de... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Al treilea manual cu probleme

Al treilea manual cu probleme

După greşelile semnalate în presă din manualele de geografie şi biologie pentru clasa a VI-a, un... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Maiorul George încearcă să ne convingă că faţă de mesajul răposatului McCain, scrisoarea lui... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Şase poveşti cu draci - Igor Bergler

Nemulţumiţi de mediocritatea creatorului lor, şase draci evadează din tot atâtea tablouri.

[ Vezi toate ]

Magazin

Un miliardar japonez, însoţit de 8 artişti, primii turişti spaţiali

Un miliardar japonez, însoţit de 8 artişti, primii turişti spaţiali

Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, a anunţat numele primului turist spaţial care va zbura în... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Statele membre ale ONU au convenit, vineri, asupra unui plan global destinat să intensifice lupta... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress