În Politică AZI

PSD-ALDE anulează audierile din Comisia de apărare din Senat

04 septembrie 2018  14:30| În Politică | Politică
PSD-ALDE anulează audierile din Comisia de apărare din Senat

Audierile de astăzi din Comisia de apărare din Senat pe tema violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei, la care erau aşteptaţi, în ordine, prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, coordonatorul acţiunii jandarmilor din data de 10 august, maiorul Laurenţiu Cazan şi ministrul de Interne, Carmen Dan, au fost scoase de pe ordinea de zi, la propunerea senatorului Şerban Nicolae.

Aceștia i-au reproşat preşedintelui Comisiei, liberalul Marcel Vela, că nu i-a consultat când a decis invitarea la comisie a autorităţilor implicate în evenimente.

Potrivit News.ro, reprezentanţii PSD i-au reproşat lui Vela că nu i-a consultat şi că de fapt nu vrea să afle informaţii şi detalii despre incidente, ci doar scandal mediatic.

O nouă propunere a lui Vela ca audierile să fie reprogramate săptămâna viitoare a primit susţinerea a doar patru senatori.

Marcel Vela a declarat că parlamentarii puterii „s-au temut să audă lucruri din gura prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru”, el precizând că în raportul MAI referitor la protestul din 10 august „sunt multe dezacorduri, multe situaţii care se bat cap în cap şi ar fi fost o şedinţă foarte interesantă”.

„Ceea ce s-a întâmplat azi în comisie creează o imagine neplăcută pentru întreg Parlamentul. Invitaţiile pentru această comisie le face preşedintele, la solicitarea membrilor comisiei, discutate şi aprobate în birou. Au fost aprobate în birou. (...) Decizia nu a fost anulată, a fost găsit un tertip, care ţinea de formă, nu de fond. Am încercat să o stabilim pentru săptămâna viitoare (...), dar nu a fost de acord majoritatea. S-a găsit formula de a boicota această şedinţă”, a declarat preşedintele comisiei, citat de news.ro.

Marcel Vela a precizat că dorea să îi dea cuvântul prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, care venise la comisie.

„Voiam să îi dau cuvântul, iar colegii de la PSD, din teama că doamna Cliseru va lua cuvântul, au găsit varianta fugii, adică să părăsească sala”, a spus el.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, s-a prezentat la audiere la cinci minute după decizia de modificare a ordinii de zi a Comisiei, votată cu 7 voturi pentru şi 4 împotrivă.

Cliseru a asistat pentru câteva minute la discuţiile în contradictoriu dintre senatorii PSD şi cei ai Opoziţiei şi apoi a părăsit sala, după care şi senatorii Puterii au plecat de la lucrările comisiei. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a precizat că nu se simte o victimă şi că nu îşi face probleme, atâta vreme cât în statul român se respectă legislaţia şi drepturile omului.

Ea a menţionat în acelaşi timp că a fost „probabil neobişnuit să se discute atâta despre prefect”, pentru că nu prefectul conduce acţiunea de apărare a instituţiilor şi a ordinii publice.

„A fost probabil neobişnuit să se discute atâta despre prefect, pentru că nu prefectul conduce operaţiunile şi nici nu pregăteşte acţiunea în apărarea instituţiilor şi a ordinii publice. Deci e prea multă discuţie despre prefect. (...) Nu sunt nicio victimă. De ce aş fi victimă? Eu îmi văd de treaba mea, de atribuţiile mele, ştiu ce am de făcut. Nu sunt victima nimănui şi nimeni nu o să mă transforme pe mine în vreo victimă, oricât ar încerca. Nu mă simt victimă, nu mă simt oropsită, eu îmi văd de treaba mea şi de atribuţiile mele şi atâta vreme cât în statul român, legislaţia şi drepturile omului se respectă, eu nu îmi fac probleme. Eu dorm liniştită pe pernă. Nu am făcut nimic ilegal, nu am făcut nimic imoral, nu dau vina pe alţii”, a arătat ea, într-o declaraţie acordată presei.

Prefectul a mai precizat că nu intenţionează să renunţe la funcţie.

„Nu renunţ la această funcţie pentru că nu am greşit cu nimic şi nu am de ce să renunţ”, a spus ea.

Speranţa Cliseru a susţinut că şi-a asumat responsabilităţile care i-au revenit, chiar dacă putea trimite un reprezentant în locul său.

„M-am dus eu acolo. Nu în piaţă, eu nu am fost prin piaţă, nu mă plimbam pe acolo - că nu m-a văzut nimeni - am fost în locul în care mi s-a indicat să mă duc, ca un om disciplinat. Eu sunt administrativ, nu sunt militar, nu sunt şeful jandarmilor”, a precizat ea.

În ce priveşte faptul că a fost invitată la Comisia de apărare din Senat, fără a fi audiată, prefectul a replicat că se prezintă „disciplinat” de câte ori e chemată, deoarece respectă instituţiile statului.

Întrebată dacă există un conflict între ea şi ministrul Carmen Dan, prefectul Capitalei a negat acest lucru.

„Nu simt eu un conflict între mine şi doamna Carmen Dan, că nu am avut niciun conflict cu dumneaei. (...) Dacă doamna ministru o să mă cheme să discutăm o să mă duc. Sunt cu fruntea sus. (...) Nu am niciun conflict cu dumneaei, nici nu aş avea cum. Dumneaei este ministru, eu respect funcţiile şi ierarhia în cadrul instituţiei în care lucrez", a arătat Cliseru.

Prefectul a mai declarat că nu a văzut print-urile referitoare la discuţiile sale cu un secretar de stat din Ministerul de Interne şi că nu ştie exact ce anume vizau acestea.

„Eu am discuţii cu multă lume şi cu domnul secretar de stat am avut discuţii, de asemeni, dar nu ştiu la care dintre discuţii s-a referit dumneaei (ministrul de Interne, Carmen Dan, n.r.)”, a spus ea.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric
  • intro2

13 noiembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

„DONEAZĂ SÂNGE! FII EROU!” ÎNTRE 19-23 NOIEMBRIE. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prin Societatea Studenţilor în Medicină, redeschide, pe 19 noiembrie, porţile campaniei, bianuale, „Donează sânge! Fii Erou!”. Campania se va desfăşura în perioada 19 - 23 noiembrie în Holul de Onoare al Facultăţii de Medicină şi la Centrul de Transfuzie Sanguină. [ Citeste mai departe ]

13 noiembrie 2018

AZI Prin Lume

AU CEDAT CABLURILE. Fregata KNM Helge Ingstad a Marinei norvegiene, care a intrat, săptămâna trecută, în coliziune cu petrolierul maltez Sola TS în largul coastei de vest a ţării s-a scufundat astăzi aproape complet, arată fotografii luate de Administraţia Coastei Norvegiei, informează Reuters. [ Citeste mai departe ]

13 noiembrie 2018

AZI Stat de drept

„DOSAR POLITIC”. Avocaţii din dosarul Belina au cerut instanţei de la Tribunalul Bucureşti trimiterea unor adrese către DNA şi SRI pentru a afla dacă probele din cauză au fost obţinute în baza protocoalelor cu SRI, ei fiind de părere că dosarul e unul politic, potrivit Mediafax. [ Citeste mai departe ]

14 noiembrie 2018

AZI În cultură

Cândva, bibliotecară. Acu`, scriitoare. Prolifică. Scoţând cărţi pe bandă rulantă. Toate de succes. Făr-a fi sofisticate. Mustind de suspans. De amor. De aventură. Cu dialoguri isteţe. Cu acţiune dinamică. Şi personaje cu lipici. Precum Irene Stenson. Şi Luke Danner. Ea, reporter, el, patron de căbănuţe. Fost puşcaş marin. Cu drag de filosofie. Încercând împreună să dezlege misterul unei nopţi unforgettable. În care sunt ucişi părinţii ei. [ Citeste mai departe ]

13 noiembrie 2018

AZI Prin ţară

ARS DE VIU PE UN VAGON DE MARFĂ. Un tânăr a murit carbonizat, astăzi, după ce s-a urcat pe vagonul unui tren de marfă pentru a-şi face un selfie şi a fost electrocutat. Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Clasamentului realizat anual de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom pune Bucureştiul... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Activele Băncii centrale a Japoniei sunt mai mari decât PIB al ţării

Activele Băncii centrale a Japoniei sunt mai mari decât PIB al ţării

Banca Japoniei a devenit prima bancă centrală dintr-o ţară membră a grupului statelor puternic... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Trecere de pietoni personală

Trecere de pietoni personală

O stradă proaspăt asfaltată dintr-un cartier din oraşul Suceava a fost „decorată” şi cu 9 treceri... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Terminatorul Toader: I'm back!

Terminatorul Toader: I'm back!

Dacă, să zicem, Lazăr era judecat pentru niște fapte care ar fi prevăzut pedeapsa cu (Doamne... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Kirâze - Solmaz Kamuran

„Kirâze” este saga unei familii sefarde, nevoită să părăsească pămantul strămoşesc de pe malurile râului Tajo, din Spania şi să caute libertatea în celălat capăt al Europei, la Istanbul.


[ Vezi toate ]

Magazin

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Licitaţie la Sotheby's: Bijuteriile regale ale familiei Bourbon-Parma

Zece bijuterii care i-au aparţinut Mariei Antoaneta a Franţei, soţia regelui Ludovic al XVI-lea,... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în făină, pentru a evita naşterea copiilor cu... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress