În Politică AZI

PSD-ALDE anulează audierile din Comisia de apărare din Senat

04 septembrie 2018  14:30| În Politică | Politică
PSD-ALDE anulează audierile din Comisia de apărare din Senat

Audierile de astăzi din Comisia de apărare din Senat pe tema violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei, la care erau aşteptaţi, în ordine, prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, coordonatorul acţiunii jandarmilor din data de 10 august, maiorul Laurenţiu Cazan şi ministrul de Interne, Carmen Dan, au fost scoase de pe ordinea de zi, la propunerea senatorului Şerban Nicolae.

Aceștia i-au reproşat preşedintelui Comisiei, liberalul Marcel Vela, că nu i-a consultat când a decis invitarea la comisie a autorităţilor implicate în evenimente.

Potrivit News.ro, reprezentanţii PSD i-au reproşat lui Vela că nu i-a consultat şi că de fapt nu vrea să afle informaţii şi detalii despre incidente, ci doar scandal mediatic.

O nouă propunere a lui Vela ca audierile să fie reprogramate săptămâna viitoare a primit susţinerea a doar patru senatori.

Marcel Vela a declarat că parlamentarii puterii „s-au temut să audă lucruri din gura prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru”, el precizând că în raportul MAI referitor la protestul din 10 august „sunt multe dezacorduri, multe situaţii care se bat cap în cap şi ar fi fost o şedinţă foarte interesantă”.

„Ceea ce s-a întâmplat azi în comisie creează o imagine neplăcută pentru întreg Parlamentul. Invitaţiile pentru această comisie le face preşedintele, la solicitarea membrilor comisiei, discutate şi aprobate în birou. Au fost aprobate în birou. (...) Decizia nu a fost anulată, a fost găsit un tertip, care ţinea de formă, nu de fond. Am încercat să o stabilim pentru săptămâna viitoare (...), dar nu a fost de acord majoritatea. S-a găsit formula de a boicota această şedinţă”, a declarat preşedintele comisiei, citat de news.ro.

Marcel Vela a precizat că dorea să îi dea cuvântul prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, care venise la comisie.

„Voiam să îi dau cuvântul, iar colegii de la PSD, din teama că doamna Cliseru va lua cuvântul, au găsit varianta fugii, adică să părăsească sala”, a spus el.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, s-a prezentat la audiere la cinci minute după decizia de modificare a ordinii de zi a Comisiei, votată cu 7 voturi pentru şi 4 împotrivă.

Cliseru a asistat pentru câteva minute la discuţiile în contradictoriu dintre senatorii PSD şi cei ai Opoziţiei şi apoi a părăsit sala, după care şi senatorii Puterii au plecat de la lucrările comisiei. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a precizat că nu se simte o victimă şi că nu îşi face probleme, atâta vreme cât în statul român se respectă legislaţia şi drepturile omului.

Ea a menţionat în acelaşi timp că a fost „probabil neobişnuit să se discute atâta despre prefect”, pentru că nu prefectul conduce acţiunea de apărare a instituţiilor şi a ordinii publice.

„A fost probabil neobişnuit să se discute atâta despre prefect, pentru că nu prefectul conduce operaţiunile şi nici nu pregăteşte acţiunea în apărarea instituţiilor şi a ordinii publice. Deci e prea multă discuţie despre prefect. (...) Nu sunt nicio victimă. De ce aş fi victimă? Eu îmi văd de treaba mea, de atribuţiile mele, ştiu ce am de făcut. Nu sunt victima nimănui şi nimeni nu o să mă transforme pe mine în vreo victimă, oricât ar încerca. Nu mă simt victimă, nu mă simt oropsită, eu îmi văd de treaba mea şi de atribuţiile mele şi atâta vreme cât în statul român, legislaţia şi drepturile omului se respectă, eu nu îmi fac probleme. Eu dorm liniştită pe pernă. Nu am făcut nimic ilegal, nu am făcut nimic imoral, nu dau vina pe alţii”, a arătat ea, într-o declaraţie acordată presei.

Prefectul a mai precizat că nu intenţionează să renunţe la funcţie.

„Nu renunţ la această funcţie pentru că nu am greşit cu nimic şi nu am de ce să renunţ”, a spus ea.

Speranţa Cliseru a susţinut că şi-a asumat responsabilităţile care i-au revenit, chiar dacă putea trimite un reprezentant în locul său.

„M-am dus eu acolo. Nu în piaţă, eu nu am fost prin piaţă, nu mă plimbam pe acolo - că nu m-a văzut nimeni - am fost în locul în care mi s-a indicat să mă duc, ca un om disciplinat. Eu sunt administrativ, nu sunt militar, nu sunt şeful jandarmilor”, a precizat ea.

În ce priveşte faptul că a fost invitată la Comisia de apărare din Senat, fără a fi audiată, prefectul a replicat că se prezintă „disciplinat” de câte ori e chemată, deoarece respectă instituţiile statului.

Întrebată dacă există un conflict între ea şi ministrul Carmen Dan, prefectul Capitalei a negat acest lucru.

„Nu simt eu un conflict între mine şi doamna Carmen Dan, că nu am avut niciun conflict cu dumneaei. (...) Dacă doamna ministru o să mă cheme să discutăm o să mă duc. Sunt cu fruntea sus. (...) Nu am niciun conflict cu dumneaei, nici nu aş avea cum. Dumneaei este ministru, eu respect funcţiile şi ierarhia în cadrul instituţiei în care lucrez", a arătat Cliseru.

Prefectul a mai declarat că nu a văzut print-urile referitoare la discuţiile sale cu un secretar de stat din Ministerul de Interne şi că nu ştie exact ce anume vizau acestea.

„Eu am discuţii cu multă lume şi cu domnul secretar de stat am avut discuţii, de asemeni, dar nu ştiu la care dintre discuţii s-a referit dumneaei (ministrul de Interne, Carmen Dan, n.r.)”, a spus ea.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

18 ianuarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

ACCESUL TURIŞTILOR INTERZIS PENTRU EVITAREA ACCIDENTELOR. Salvamont a închis, astăzi, traseele turistice din zona superioară a Munţilor Făgăraş din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin Lume

SHUTDOWN DOAR PENTRU UNII. Donald Trump a anulat, în ultimul moment, o călătorie în trei ţări pe care trebuia să o facă şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, la bordul unui avion guvernamental, invocând blocajul guvernamental, după ce aceasta ceruse amânarea discursului privind Starea Uniunii până la încheierea blocajului. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Stat de drept

MAPN CERE ANULAREA DECRETULUI. Primul termen al judecării procesului în care Ministerul Apărării Naţionale solicită anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă a fost stabilit pentru 29 ianuarie la Curtea de Apel Bucureşti. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI În cultură

CIRCUL CA ARTĂ ŞI ACTIVITATE RECREATIVĂ. Organizat în cadrul Programului de Educaţie Participativă, finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, atelierul de circ „Alandala” va fi coordonat de profesorii Ramona Cişmaru şi Nicolas Peyroux. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin ţară

PRIMARUL CERE ANGAJAŢILOR SĂ ACCESEZE MAI MULTE GRANTURI. Salarii angajaţilor Primăriei Suceava vor creşte cu 9,5%, în urma unei decizii luate astăzi de Consiliul Local. Cel mai mare salariu, de 16.536 lei, este cel al secretarulului oraşului. Primarul oraşului, Ion Lungu, vrea însă ca angajaţii să acceseze mai multe granturi pentru a acoperi majorările. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

Experţii în economie au criticat calculul făcut de autorităţi, care susţin că în România o... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

2018, an istoric pentru Dacia: vânzări totale de 700.798 de unităţi

2018, an istoric pentru Dacia: vânzări totale de 700.798 de unităţi

Anul trecut, Dacia a înregistrat cea mai bună performanţă comercială din istoria sa, cu vânzări... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Surse din interiorul Comisiei Europene ne-au declarat că membrii delegaţiei care s-a deplasat la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Bufniţa vânează întotdeauna noaptea - Samuel Bjorc

Atunci când o adolescentă dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este găsit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch şi echipa lui primesc acest caz delicat.

[ Vezi toate ]

Magazin

Tintin împlineşte 90 de ani. Aniversare cu acuzaţii de rasism

Tintin împlineşte 90 de ani. Aniversare cu acuzaţii de rasism

Aniversarea a 90 de ani de la apariţia personajului de benzi desenate Tintin este marcată de... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Dieta de după Sărbători

Dieta de după Sărbători

Efectele exagerărilor din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress