Magazin AZI

A murit Johnny Hallyday

06 decembrie 2017  16:15| Magazin | Sport & Divertisment
A murit Johnny Hallyday

Cel mai cunoscut star rock francez, Johnny Hallyday, supranumit Elvis al Franţei, a murit la vârsta de 74 de ani, în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat soţia acestuia. Cântăreţul suferea de cancer la plămâni.

„Johnny Hallyday a plecat. Scriu aceste cuvinte fără să cred acest lucru. Şi totuşi este adevărul. Soţul meu nu mai este. Ne-a părăsit în această noapte, aşa cum a trăit toată viaţa, cu curaj şi demnitate", a scris Laeticia Smet într-un comunicat. „Până în ultima clipă, a făcut faţă acestei boli care îl măcina de luni, dându-ne tuturor lecţii de viaţă extraordinare. Cu inima bătând atât de tare într-un trup de rocker care a trăit toată viaţa fără să facă nicio concesie, pentru publicul său, pentru cei care îl admiră şi îl iubesc", se arată în acelaşi comunicat.

De câteva săptămâni, informaţii îngrijorătoare circulau despre starea de sănătate a starului rock. În urmă cu o lună, Johnny Hallyday a fost internat din cauza unei boli respiratorii. După şase zile petrecute la clinica Bizet din Paris, el a decis să se întoarcă acasă, la domiciliul din Marnes-la-Coquette, şi, de atunci, Laeticia nu a mai oferit nicio informaţie pe reţelele de socializare online. În martie, Johnny Hallyday a anunţat că făcea tratament anticancer, o boală ajunsă în faza de metastază. De la anunţul decesului, fanii s-au adunat în faţa locuinţei. Zeci de camioane ale poliţiei franceze au înconjurat perimetrul locuinţei.

Johnny Hallyday, al cărui nume real era Jean-Philippe Smet, este cel mai cunoscut cântăreţ de rock francez, cu peste 110 milioane de albume vândute pe parcursul unei cariere de peste 50 de ani. Specialiştii consideră că Johnny Hallyday este cântăreţul care a introdus stilul rock în Franţa. De la debutul său, Hallyday a efectuat 183 de turnee, care au avut peste 28 de milioane de spectatori. A fost recompensat cu 40 de discuri de aur, 22 de platină, cinci de diamant şi zece premii Victoires de la musique, pentru o discografie care numără 50 de albume de studio. Din 2014, era unul dintre membrii trioului Les Vieilles Canailles.

De asemenea, Johnny Hallyday a jucat în filme, precum „Râuri de Purpură 2: Îngerii Apocalipsei" (2004), „Love me" (2000) şi „Détective" (1985), dar şi în spectacole de teatru. În 1997, a primit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare. În afară de Laeticia, cu care era căsătorit din 1996 şi cu care avea două fiice adoptive, Johnny Hallyday a mai fost căsătorit cu Élisabeth Étienne, în perioada 1981 - 1982, şi cu Adeline Blondieau, în perioada 1990 - 1992 şi 1994 - 1995. Cântăreţul a mai avut o fiică, actriţa Laura Smet, cu actriţa Nathalie Baye.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cântăreţii Lenny Kravitz, Laura Pausini şi Celine Dion se numără printre personalităţile şi vedetele care şi-au exprimat regretul privind moartea cântăreţului rock francez Johnny Hallyday. „Toţi avem în noi ceva din Johnny Hallyday", a declarat Emmanuel Macron. „În ceea ce îl priveşte pe Johnny Hallyday, nu îi vom uita numele, chipul, vocea, nici mai ales interpretările, care, cu acest lirism brut şi sensibil, aparţin de astăzi istoriei cântecului francez", a mai spus Emmanuel Macron.

Cântăreaţa şi actriţa franceză Sylvie Vartan, care a fost prima soţie a lui Johnny Hallyday şi cu care rocker-ul avea un fiu, David, i-a adus starului un omagiu: „Ca toată Franţa, am inima frântă. L-am pierdut pe cel care a fost iubirea tinereţii mele şi nimic nu îl va putea înlocui". Cei doi au fost căsătoriţi în perioada 1965 - 1980, iar fiul lor, David - devenit cântăreţ, compozitor şi pilot de automobile -, s-a născut în 1966.

Cântăreţul şi compozitorul Michel Polna­reff, prietenul său, a declarat pentru RTL: „Sunt trist şi bulversat. Şi în acelaşi timp mă simt eliberat, am un prieten care nu mai suferă". „A plecat ca un erou", a adăugat acesta.

Cântăreaţa Céline Dion s-a exprimat şi ea pe reţelele de socializare: „Era un gigant al showbiz-ului... o veritabilă legendă".

La rândul său, Lenny Kravitz a scris pe contul său de Twit­ter: „Adio, dragă Johnny. Prietenia, bunătatea şi sprijinul tău vor rămâne permanent gravate în inima mea".

Cântăreaţa italiană Laura Pausini deplânge „pierderea unui simbol al muzicii", în timp ce actorul Omar Sy îşi va aduce aminte de „un bărbat unic, excepţional".

Actriţa Arielle Dombasle a spus: „Şi totuşi este adevărat. În dimineaţa aceasta, toţi au în ei ceva din Johnny".

În plus, vocea lui Johnny Hallyday va răsuna azi în metroul din Bruxelles în semn de omagiu pentru starul rock'n'roll-ului francofon, al cărui tată a fost belgian, a anunţat operatorul de transport în comun din capitala Belgiei. Totodată, Belgia îi aduce un omagiu consistent starului francez, cu emisiuni la radio şi la televiziune. Pe RTBF, jurnalistul Rudy Léonet a spus că Johnny Hallyday „nu a fost numai un cântăreţ, ci a devenit un simbol pentru teritoriul şi cultura franceză". Cântăreţul s-a născut dintr-un tată belgian şi a încercat să obţină cetăţenia din „motive sentimentale", dar apoi a renunţat.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • actualitate
  • intro2
PAŞAPORTUL TEMPORAR, OBŢINUT DOAR CU MOTIVE SERIOASE. Valabilitatea paşapoartelor simple se dublează, începând de astăzi, de la cinci la zece ani, pentru persoanele care au peste 18 ani. [ Citeste mai departe ]

20 iulie 2018

AZI Prin Lume

ZECE ANGAJAŢI SUNT SUSPECTAŢI DE COOPERARE CU SERVICIILE SPECIALE OCCIDENTALE. Serviciul de Securitate Federal din Rusia a făcut, astăzi, mai multe percheziţii la un centru de cercetare al agenţiei spaţiale de stat Roskosmos, în urma suspiciunii privind scurgerea de informaţii despre noile arme hipersonice către statele occidentale, relatează Reuters. [ Citeste mai departe ]

20 iulie 2018

AZI Stat de drept

DOSARELE DE MARE CORUPŢIE ŞI CELE MAI VECHI DE 10 ANI. Inspecţia Judiciară a anunţat controale în a doua jumătate a anului 2018 la toate instanţele, privind respectarea termenelor legale de redactare a hotărârilor judecătoreşti, dosarele mai vechi de 10 ani şi dosarele de mare corupţie. [ Citeste mai departe ]

23 iulie 2018

AZI În cultură

CENTENARUL MARII UNIRI. Peste 200 de artişti din China, Germania, Italia, Iran, Irlanda, Japonia, Kosovo, Liban, Marea Britanie, România, Republica Moldova, SUA îşi dau întâlnire, între 24 iulie şi 11 august, la Festivalul ICon Arts Transilvania, unul dintre cele mai longevive evenimente dedicate artelor contemporane din România, care a ajuns la a XVI-a ediţie. [ Citeste mai departe ]

20 iulie 2018

AZI Prin ţară

TÂRGUL DE FETE. Mii de oameni sunt aşteptaţi, la acest sfârşit de săptămână, la cea mai mare sărbătoare populară din România, „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina, organizat din vremuri străvechi în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Ziua Aviaţiei: Ion Dobran, ultimul as al aviaţiei de vânătoare din al Doilea Război Mondial

Ziua Aviaţiei: Ion Dobran, ultimul as al aviaţiei de vânătoare din al Doilea Război Mondial

Câteva sute de persoane au asistat, astăzi, la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Aviaţiei,... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

PAID a înregistrat 262 de dosare de daună ca urmare a inundaţiilor din perioada iunie - iulie

PAID a înregistrat 262 de dosare de daună ca urmare a inundaţiilor din perioada iunie - iulie

PAID România - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale a încheiat prima jumătate a... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Centenar bicentenar

Centenar bicentenar

Consiliul Judeţean Hunedoara marchează Centenarul Marii Uniri printr-o gafă monumentală.... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

„După 20 de ani” muşchetarii din colonii aduc Regelui Emanuel I un nou titlu mondial

„După 20 de ani” muşchetarii din colonii aduc Regelui Emanuel I un nou titlu mondial

Geopolitica gazonului şi-a spus din nou cuvântul. În confruntarea dintre „marile puteri” şi... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Numai cu fiica mea - Betty Mahmoody, William Hoffer

În avionul care o duce la Teheran, împreună cu soţul ei de origine iraniană, Moody, şi cu fiica sa de patru ani, Mahtob, pentru o vacanţă de două săptămâni, Betty are sentimentul că a făcut o greşeală ireparabilă.

[ Vezi toate ]

Magazin

Submarinul care a fost prea greu să plutească, acum e prea lungă să încapă în port

Submarinul care a fost prea greu să plutească, acum e prea lungă să încapă în port

Un submarin din dotarea Marinei spaniole nu încape în baza militară Cartagena din sudul ţării,... [ Citeste mai departe ]
Afcn small
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress