Magazin AZI

Tarantino este, din nou, în competiţie la Cannes

08 mai 2019  13:15| Magazin | Sport & Divertisment
Tarantino este, din nou, în competiţie la Cannes

Noul film al regizorului american Quentin Tarantino, „Once Upon a Time in Hollywood”, cu Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt în distribuţie, a fost inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, alături de „Mektoub, my love: Intermezzo”, de Abdellatif Kechiche.

„Ne-am temut că filmul, care va fi lansat în cinematografe abia la sfârşitul lunii iulie, nu va fi gata, însă Quentin Tarantino, care nu a mai ieşit din cabina de montaj de patru luni, este un adevărat «copil al Cannes-ului», fidel şi punctual! La fel ca pentru «Inglorious Basterds», el va veni la Cannes, la 25 de ani după trofeul Palme d'Or obţinut cu «Pulp Fiction», cu un film finalizat, proiectat pe peliculă de 35 de milimetri şi în prezenţa colectivului său de actori”, a declarat delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, într-un comunicat.
Considerat unul dintre cele mai aşteptate evenimente cinematografice ale anului 2019, filmul „Once Upon a Time in Hollywood”, cu o durată anunţată de două ore şi 45 de minute, prezintă Los Angelesul din 1969 prin intermediul poveştii de viaţă a unui star de televiziune şi a dublurii sale. Acest film - al nouălea regizat de cineastul american - va fi proiectat la Cannes la 25 de ani după prezentarea lungmetrajului „Pulp Fiction”, câştigătorul trofeului Palme d'Or din 1994.
Filmul „Mektoub my love: Intermezzo”, de Abdellatif Kechiche, regizorul care a câştigat Palme d'Or în 2013 cu „La vie d'Adele”, a fost de asemenea inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, alături de cele 19 lungmetraje deja anunţate pe 18 aprilie de organizatori, care, la fel ca în fiecare an, îşi rezervă dreptul de a adăuga noi filme în selecţia oficială.
„Am văzut filmul joia trecută, era încă în plin montaj! Însă va fi terminat, cu o durată anunţată de patru ore de către regizorul său. Şi va fi prezentat spre sfârşitul festivalului”, a precizat Thierry Fremaux. Acest film este „o poveste-fluviu şi un un portret extraordinar al tinerilor din anii 1990, ale cărui premise au fost povestite deja în prima parte din această serie, în «Mektoub, My Love: Canto Uno», şi ai cărui actori îi vom revedea cu plăcere”, a adăugat delegatul general al Festivalului de la Cannes.
„Mektoub my love: Intermezzo” este o continuare a filmului „Mektoub, My Love: Canto Uno”, prezentat în competiţia Mostrei de la Veneţia din 2017 şi considerat un imn adus iubirii şi dorinţei, în care cineastul franco-tunisian a filmat cu multă senzualitate un grup de tineri pe durata unei veri însorite.
Anunţul de joi marchează revenirea în competiţia oficială de la Cannes a regizorului Abdellatif Kechiche, după trofeul Palme d'Or obţinut în urmă cu şase ani cu pelicula „La Vie d'Adele”.
Organizatorii festivalului au adăugat, de asemenea, şapte filme în selecţia oficială, dar care nu vor concura pentru Palme d'Or. Printre ele figurează „Lux Aeterna”, de Gaspar Noe, cu Beatrice Dalle şi Charlotte Gainsbourg, ce va fi prezentat în secţiunea Seance de Minuit.
Au mai fost adăugate lungmetrajul animat „La famosa invasione degli orsi in Sicilia”, de Lorenzo Mattotti, şi drama rusească „Odnazhdy v Trubchevske”, de Larissa Sadilova, în secţiunea Un Certain Regard, dar şi patru filme în secţiunea Seances Speciales: „Chicuarotes”, de Gael Garcia Bernal, „La Cordillera de los suenos”, de Patricio Guzman, „Ice on Fire”, de Leila Conners, şi „5B”, de Dan Krauss.
Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14-25 mai. Gala de deschidere a festivalului îl va avea ca maestru de ceremonii pe actorul şi regizorul Edouard Baer, iar regizorul mexican Alejandro Gonzalez Inarritu va prezida juriul competiţiei oficiale.
  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

S-a stabilit scorul la prezidențiale

S-a stabilit scorul la prezidențiale

Pe vremea mea, oamenii se duceau la Oracolul din Delphi să-l consulte despre diverse afaceri... [ Citeste mai departe ]

18 septembrie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

„PARTENERIAT” ÎNTRE SECTORUL 1 ŞI ORAŞUL AMERICAN. Consiliul General a adoptat un proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii Parcului Băneasa. [ Citeste mai departe ]

19 septembrie 2019

AZI Prin Lume

GESTIONARE „MAI EFICIENTĂ” A REPATRIERII. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi premierul italian, Giuseppe Conte, s-au declarat de acord pentru un „mecanism automat” de repartizare a migranţilor, la care toate ţările membre ale UE trebuie să participe „într-un fel sau altul”, sub pedeapsa unor „sancţiuni financiare”. [ Citeste mai departe ]

19 septembrie 2019

AZI Stat de drept

VAL DE ÎNLOCUIRI DUPĂ DISPARIŢIA ALEXANDREI MĂCEŞANU. Şeful Poliţiei Caracal, Costel Ghimiş, se va pensiona de la 1 octombrie, la mai puţin de două luni de când ocupă, prin împuternicire, această funcţie. [ Citeste mai departe ]

19 septembrie 2019

AZI În cultură

NU A FOST VREODATĂ PE LISTA DE TRANSPLANT. Trupul lui Alexandru Darie va fi depus mâine, la ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, unde va rămâne până duminică, la ora 12.00, anunţă Teatrul Bulandra. [ Citeste mai departe ]

19 septembrie 2019

AZI Prin ţară

ÎN RECAŞ ŞI BUZIAŞ S-A APELAT LA COMBINE. Recoltele agricole de toamnă din judeţul Timiş au atins în acest an producţii de excepţie, la porumb înregistrându-se aproape 10 tone la hectar, iar la culturile viticole, în jur de 9 tone la hectar, în timp ce la floarea soarelui se estimează producţii de 3,5 tone la hectar. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

„Zilele Bucureştiului”, în Piaţa Constituţiei

„Zilele Bucureştiului”, în Piaţa Constituţiei

Traficul rutier va fi restricţionat, la sfârşitul acestei săptămâni, în Capitală, de mâine, ora... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

România şi Ungaria, primele la inflaţie

România şi Ungaria, primele la inflaţie

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 1%, în august, stabilă comparativ cu luna... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Rotirea cadrelor

Rotirea cadrelor

Cu fiecare lucru grav care se întâmplă în societate, la fiecare analiză aprofundata reies... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Primul turneu după un deceniu

Primul turneu după un deceniu

Cântăreaţa canadiană Celine Dion a revenit în provincia ei natală, Quebec, după 16 ani petrecuţi... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Aparat radiologic de ultimă generaţie la Mureş

Aparat radiologic de ultimă generaţie la Mureş

Clinica de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, prima din ţară la numărul de... [ Citeste mai departe ]
jos-jos
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress