Regizorul ALEXANDRU PETRU BĂDELIŢĂ va fi prezent la Viena, cu ocazia celei de-a XIV-a ediţii a Festivalului internaţional de film de scurtmetraj VIS Vienna Shorts care se va desfăşura în perioada 1-6 iunie. Deschiderea oficială va avea loc mâine, la ora 19.30, la Gartenbaukino.
Filmul său, „I made you, I kill you” (Eu te-am făcut, eu te omor”) va fi proiectat, vineri, la METRO Kinokulturhaus. Proiecţia face parte din competiţia Fiction&Documentary. Personaj colorat şi surprinzător, Alexandru Bădeliţă s-a născut la 13 martie 1989, într-un sat din judeţul Suceava, şi este absolvent de master la Arta montajului - UNATC. Mărturiseşte despre sine că e caracterizat de „caleidoscopul de imagini şi sunete”. Nu este de mirare că, după un început de studenţie la Politehnică, a înţeles că locul său este, de fapt, în universul cinematografic. Încurajat de profesoara Cristina Ionescu, încă din anul I de licenţă (Multimedia: Sunet-Montaj) a început să-şi realizeze propriile filme, simţindu-se foarte bine de unul singur: gândind conceptul sau scenariul, regizând, montând. După ce a încercat documentarul ca gen („Mamma Roma” a fost premiat la festivalurile CineMAiubit, Timishort, Astra Film Sibiu, Hyperion Student Film Festival, Early Bird Sofia, Romanian National Film Festival), a trecut la filme experimentale. Pentru „Pescuitorul de imagini”, Bădeliţă a fost premiat, în 2013, la BIEFF şi la Premiile Uniunii Cineaştilor. Filmul „Autism” este o încercare de ficţiune, cu o abordare uşor experimentală. Ideea i-a venit în perioada în care lucra la un call-center, scriind scenariul chiar în timp ce aştepta să preia apelurile.
A fost selectat la Berlinale Talents, în februarie 2014. Este un tânăr cineast care-şi caută propriile forme de exprimare şi se bucură de confirmările primite până acum.
18 februarie 2019
18 februarie 2019
18 februarie 2019
18 februarie 2019
18 februarie 2019
Daniel1, umorist de succes şi observator acid al realităţii contemporane, povesteşte despre sfârşitul societăţii în care trăieşte, o societate a simulacrului, victima propriei frivolităţi şi a delirului tehnologic în care se complace.
[ Vezi toate ]