Piaţa Ştirilor De Azi AZI

Bicicliştii, invitaţi la „vânătoare de deşeuri”

21 august 2018  10:00| Piaţa Ştirilor De Azi | Echipa de serviciu
Bicicliştii, invitaţi la „vânătoare de deşeuri”

Organizatorii Zilei de Curăţenie Naţională, „Let's Do It, Romania!”, au demarat seria de evenimente „Let's Bike It!”, prin care bicicliştii invitaţi la „vânătoare de deşeuri” vor fi recompensaţi cu premii inedite în valoare de peste 10.300 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanţilor proiectului, în perioada 20 august - 2 septembrie va avea loc o cartare a zonelor cu deşeuri, care vor fi ecologizate de către voluntari pe 15 septembrie 2018, Ziua de Curăţenie Naţională.

Seria de evenimente va fi organizată în 18 judeţe, după următorul program: pe 25 august la Iaşi, Vrancea şi Dolj, pe 26 august în Neamţ, Ilfov şi Timiş, pe 1 septembrie în Botoşani, Suceava, Iaşi, Cluj şi Argeş, respectiv pe 2 septembrie în Bacău şi Prahova.

Toate zonele cu deşeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deşeuri dezvoltată la scală internaţională. Aceasta cuprinde informaţii despre loc, tipuri, originea deşeurilor pentru analiză şi pentru a arăta progresul realizat.

Pentru a notifica un morman de deşeuri pe hartă, este nevoie de instalarea gratuită a aplicaţiei de mobil World Cleanup, disponibilă gratuit pentru Apple şi Android, de înregistrarea în aplicaţie cu contul de Google sau Facebook şi, nu în ultimul rând, realizarea unei fotografii care să fie însoţită de informaţii despre deşeurile postate.

În cadrul noii campanii vor fi acordate premii în valoare de 10.347 lei pentru cei mai implicaţi biciclişti. Astfel, pentru locul I sunt puse în joc trei Biciclete Oraş Elops 100 Cadru Jos Negru B'Twin, respectiv Curăţitor Karcher pentru biciclete. De asemenea, premiul II este recompensat cu cinci trotinete Town 9EF Alb 15 Adulţi Oxelo şi patru aspiratoare Karcher, în timp ce ocupanţii locului III pot primi trei corturi 2 Seconds Albastru Quechua şi două Espresoare Tchibo Cafissimo.

Pentru menţiuni sunt disponibile: 20 de rucsacuri drumeţie MH500 20 L Negru Quechua, 10 mingi de baschet, 10 mingi de fotbal, trei skateboard-uri Skate MID500 Robot Oxelo, trei seturi badminton Set Fileu/două rachete Easy Set Discover, Oti Mop Spray 2 în 1, ştergător Spray 3 în 1,  Oti Gama saci menajeri Solid Extra.

„Let's Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 şi până în prezent, proiectul a implicat peste 1,4 milioane de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională şi peste 170.000 de elevi şi părinţi în proiecte de educaţie ecologică.

Evenimentul organizat în România face parte din campania World Cleanup Day, ce va avea loc în aceeaşi zi la nivel mondial, şi în cadrul căruia sunt aşteptaţi să ia parte 380 de milioane de oameni din 150 de ţări, adică 5% din populaţia globală.

Pentru ediţia naţională din acest an, organizatorii se bazează pe o reţea de 200 de voluntari din 41 de judeţe, care vor promova şi convinge oamenii să iasă la marea ecologizare.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric
  • intro2

12 noiembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

TAXA DE PARCARE ESTE DE 1 LEU PE ORĂ. Astăzi au fost puse în funcţiune Depoul şi Terminalul Multimodal Străuleşti, după o investiţie de peste 360 de milioane de lei, informează Mediafax. [ Citeste mai departe ]

12 noiembrie 2018

AZI Prin Lume

ANCHETĂ PENALĂ. Viaductul rutier Morandi, prăbuşit parţial pe data de 14 august la Genova, în nord-vestul Italiei, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 43 de persoane, va fi demolat începând din 15 decembrie, potrivit DPA. [ Citeste mai departe ]

12 noiembrie 2018

AZI Stat de drept

PENSIE PREA SPECIALĂ. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, astăzi, Curţii Constituţionale, o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului. Legea a fost transmisă de Parlament spre promulgare pe 24 octombrie. [ Citeste mai departe ]

12 noiembrie 2018

AZI În cultură

EXPOZIŢIE DE PARTITURI. Astăzi, de la ora 17.30, în sala Atrium a Bibliotecii Naţionale a României, Analia Selis, şi ceilalţi membri ai grupului ArgEnTango - violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa şi violonistul Rafael Butaru -, propun publicului o întâlnire cu tangoul. [ Citeste mai departe ]

12 noiembrie 2018

AZI Prin ţară

DEPOZIT DE MATERIALE TEXTILE. Pompierii prahoveni intervin, astăzi, pentru stingerea unui alt incendiu cu degajări mari de fum care a izbucnit de această dată la un depozit de materiale textile aflat în zona de nord a Ploieştiului. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Clasamentului realizat anual de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom pune Bucureştiul... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

BNR a adus 5,31 miliarde de lei pe piaţa interbancară

BNR a adus 5,31 miliarde de lei pe piaţa interbancară

Banca Naţională a României a adus, luni, în piaţa bancară, 5,315 miliarde de lei, printr-o... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Trecere de pietoni personală

Trecere de pietoni personală

O stradă proaspăt asfaltată dintr-un cartier din oraşul Suceava a fost „decorată” şi cu 9 treceri... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Terminatorul Toader: I'm back!

Terminatorul Toader: I'm back!

Dacă, să zicem, Lazăr era judecat pentru niște fapte care ar fi prevăzut pedeapsa cu (Doamne... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Fecioara şi căpcăunul - Michel Tournier

Cum a putut Ioana d'Arc, o fiinţă atât de lucidă şi sensibilă, să îl accepte ca tovarăş pe Gilles de Rais, care trebuie să fi fost un copil vicios, un adolescent pervers, un tânăr plin de cruzime, a cărui monstruozitate continuă să revolte şi să fascineze?

[ Vezi toate ]

Magazin

S-a redeschis muzeul dedicat lui Pablo Escobar

S-a redeschis muzeul dedicat lui Pablo Escobar

Un muzeu controversat, dedicat celebrului traficant de droguri columbian Pablo Escobar, s-a... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în făină, pentru a evita naşterea copiilor cu... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress