Piaţa Ştirilor De Azi AZI

Bicicliştii, invitaţi la „vânătoare de deşeuri”

21 august 2018  10:00| Piaţa Ştirilor De Azi | Echipa de serviciu
Bicicliştii, invitaţi la „vânătoare de deşeuri”

Organizatorii Zilei de Curăţenie Naţională, „Let's Do It, Romania!”, au demarat seria de evenimente „Let's Bike It!”, prin care bicicliştii invitaţi la „vânătoare de deşeuri” vor fi recompensaţi cu premii inedite în valoare de peste 10.300 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanţilor proiectului, în perioada 20 august - 2 septembrie va avea loc o cartare a zonelor cu deşeuri, care vor fi ecologizate de către voluntari pe 15 septembrie 2018, Ziua de Curăţenie Naţională.

Seria de evenimente va fi organizată în 18 judeţe, după următorul program: pe 25 august la Iaşi, Vrancea şi Dolj, pe 26 august în Neamţ, Ilfov şi Timiş, pe 1 septembrie în Botoşani, Suceava, Iaşi, Cluj şi Argeş, respectiv pe 2 septembrie în Bacău şi Prahova.

Toate zonele cu deşeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deşeuri dezvoltată la scală internaţională. Aceasta cuprinde informaţii despre loc, tipuri, originea deşeurilor pentru analiză şi pentru a arăta progresul realizat.

Pentru a notifica un morman de deşeuri pe hartă, este nevoie de instalarea gratuită a aplicaţiei de mobil World Cleanup, disponibilă gratuit pentru Apple şi Android, de înregistrarea în aplicaţie cu contul de Google sau Facebook şi, nu în ultimul rând, realizarea unei fotografii care să fie însoţită de informaţii despre deşeurile postate.

În cadrul noii campanii vor fi acordate premii în valoare de 10.347 lei pentru cei mai implicaţi biciclişti. Astfel, pentru locul I sunt puse în joc trei Biciclete Oraş Elops 100 Cadru Jos Negru B'Twin, respectiv Curăţitor Karcher pentru biciclete. De asemenea, premiul II este recompensat cu cinci trotinete Town 9EF Alb 15 Adulţi Oxelo şi patru aspiratoare Karcher, în timp ce ocupanţii locului III pot primi trei corturi 2 Seconds Albastru Quechua şi două Espresoare Tchibo Cafissimo.

Pentru menţiuni sunt disponibile: 20 de rucsacuri drumeţie MH500 20 L Negru Quechua, 10 mingi de baschet, 10 mingi de fotbal, trei skateboard-uri Skate MID500 Robot Oxelo, trei seturi badminton Set Fileu/două rachete Easy Set Discover, Oti Mop Spray 2 în 1, ştergător Spray 3 în 1,  Oti Gama saci menajeri Solid Extra.

„Let's Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 şi până în prezent, proiectul a implicat peste 1,4 milioane de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională şi peste 170.000 de elevi şi părinţi în proiecte de educaţie ecologică.

Evenimentul organizat în România face parte din campania World Cleanup Day, ce va avea loc în aceeaşi zi la nivel mondial, şi în cadrul căruia sunt aşteptaţi să ia parte 380 de milioane de oameni din 150 de ţări, adică 5% din populaţia globală.

Pentru ediţia naţională din acest an, organizatorii se bazează pe o reţea de 200 de voluntari din 41 de judeţe, care vor promova şi convinge oamenii să iasă la marea ecologizare.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

18 ianuarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

ACCESUL TURIŞTILOR INTERZIS PENTRU EVITAREA ACCIDENTELOR. Salvamont a închis, astăzi, traseele turistice din zona superioară a Munţilor Făgăraş din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin Lume

LEGE. Bundestagul (camera inferioară a parlamentului german) a adoptat, astăzi, o lege prin care solicitanţii de azil din Algeria, Georgia, Maroc şi Tunisia vor întâmpina mai multe dificultăţi în a-şi revendica dreptul de a rămâne în Germania, informează DPA. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Stat de drept

TRANSPUNEREA UNEI DIRECTIVE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI DIN IULIE 2017. Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege de modificare a legii anticorupţie, pentru transpunerea unei directive a Parlamentului European şi a Consiliului din iulie 2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI În cultură

CIRCUL CA ARTĂ ŞI ACTIVITATE RECREATIVĂ. Organizat în cadrul Programului de Educaţie Participativă, finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, atelierul de circ „Alandala” va fi coordonat de profesorii Ramona Cişmaru şi Nicolas Peyroux. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin ţară

PRIMARUL CERE ANGAJAŢILOR SĂ ACCESEZE MAI MULTE GRANTURI. Salarii angajaţilor Primăriei Suceava vor creşte cu 9,5%, în urma unei decizii luate astăzi de Consiliul Local. Cel mai mare salariu, de 16.536 lei, este cel al secretarulului oraşului. Primarul oraşului, Ion Lungu, vrea însă ca angajaţii să acceseze mai multe granturi pentru a acoperi majorările. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

Experţii în economie au criticat calculul făcut de autorităţi, care susţin că în România o... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB),... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Surse din interiorul Comisiei Europene ne-au declarat că membrii delegaţiei care s-a deplasat la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Bufniţa vânează întotdeauna noaptea - Samuel Bjorc

Atunci când o adolescentă dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este găsit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch şi echipa lui primesc acest caz delicat.

[ Vezi toate ]

Magazin

Cadou pentru Putin

Cadou pentru Putin

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic i-a oferit omologului său rus, Vladimir Putin, un cadou... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Dieta de după Sărbători

Dieta de după Sărbători

Efectele exagerărilor din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress