Organismul are de suferit din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, cei mai afectaţi fiind sugarii, copiii mici, persoanele de vârsta a treia şi persoanele cu afecţiuni cronice preexistente, potrivit managerului SABIF, Alis Grasu.
„Când variaţiile de temperatură sunt mari de la zi la noapte sau de o zi la alta, trecând de la 10 grade la -5 grade, de exemplu, mecanismele fiziologice de termoreglare fac faţă cu greu acestor agresiuni termice şi organismul are de suferit (...). În această perioadă ne simţim mai iritaţi, mai obosiţi, ne îmbolnăvim mai uşor şi afecţiunile banale se agravează. Se produce o slăbire a sistemului imunitar. Persoanele cu afecţiuni cronice cardio-vasculare, respiratorii sunt cele mai afectate în aceste zile cu temperaturi variabile în care se trece de la o temperatură foarte ridicată la una foarte scăzută într-un interval scurt de timp”, a adăugat Grasu.
„Pentru a putea face faţă acestei agresiuni va trebui să avem un regim cât se poate de echilibrat, bogat în fructe, legume proaspete, o hidratare corespunzătoare a organismului. Vom mai consuma, în această perioadă, peşte, carne săracă în grăsimi. Trebuie să fim atenţi la igiena personală, ingiena locuinţei trebuie să fie foarte bună astfel încât să împiedicăm transmiterea de viruşi şi bacterii, mai ales că virozele sezoniere şi gripa ne creează mari probleme. Este foarte important să ne odihnim, un somn de 7-8 ore ajută organismul să se refacă după toate agresiunile la care a fost supus peste zi”, a subliniat managerul SAB-IF.
18 februarie 2019
19 februarie 2019
19 februarie 2019
19 februarie 2019
19 februarie 2019
Aflat la vârsta senectuţii, pictorul şi profesorul de artă Masuji Ono porneşte într-o odisee de recuperare a biografiei personale, silit de schimbările radicale dintr-o Japonie abia ieşită din ruinele celui de-al Doilea Război Mondial, care încearcă să-şi exorcizeze trecutul militarist şi să-şi construiască un altfel de viitor.
[ Vezi toate ]