O veste bună pentru persoanele care preferă ardeii iuţi sau piperul. Un studiu realizat în China a demonstrat că persoanele care consumă mâncare condimentată în fiecare zi au o speranţă de viaţă mai ridicată decât cei care mănâncă iute o dată-de două ori pe săptămână sau deloc, potrivit Doctorulzilei.ro.
Cercetarea s-a desfăşurat pe un eşantion de aproape 500.000 de persoane şi a durat patru ani. Rezultatele au fost surprinzătoare: cei care au mâncat condimentat zilnic au înregistrat un risc de deces mai redus cu 14% faţă de cei care nu adaugă mirodenii alimentelor, în timp ce persoanele care au adăugat condimente hranei o dată sau de două ori pe săptămână prezintă un risc mai mic cu 10%.
Medicii care s-au ocupat de cercetare au descoperit că aceleaşi condimente introduse în dietă conduceau la o diminuare a riscului de a dezvolta boli cardiace sau respiratorii sau cancer, în special în cazul femeilor.
15 februarie 2019
15 februarie 2019
15 februarie 2019
15 februarie 2019
15 februarie 2019
În iunie 1940, naziştii au ocupat Franţa, distrugând şi reordonând din temelii mecanismele vieţii cotidiene. Când li se smulg din mâini frâiele propriei existenţe, când sunt împinşi spre un exod neaşteptat, când nimic nu-i mai poate ajuta să controleze împrejurările în care se găsesc, oamenii îşi dezvăluie adevărata natură, laşităţile ascunse, lăcomia sau generozitatea, altruismul, solidaritatea sau forţa sufletească pe care nici măcar nu şi le bănuiau.
[ Vezi toate ]