Pilula De Sănătate AZI

Interzis după 30 de ani!

26 aprilie 2017  15:30| Pilula De Sănătate | Sport & Divertisment
Interzis după 30 de ani!

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, metabolismul nostru îşi încetineşte funcţiile, iar ce mâncăm se vede, se simte. După 30 de ani, nu ne mai putem permite orice, iar unele alimente sunt chiar de evitat.

Până la această vârstă, spun nutriţioniştii, putem mânca orice fără a avea probleme legate de digestie, de creşterea colesterolului şi fără a ne îngrăşa, fiindcă arderile sunt rapide. 

Nutriţioniştii au făcut o listă a alimentelor pe care este foarte indicat să le evităm.  

Cap de listă sunt sucurile din comerţ. Conţin o cantitate mare de zahăr, dar şi de conservanţi şi coloranţi, care pot provoca infertilitate, atât la femei, cât şi la bărbaţi.  Batoanele energizante, care de multe ori ţin loc de gustare, precum şi cele cu proteine, conţin sorbitol, glicerină, fructoză, dextroză şi multe arome care afectează digestia şi silueta. Deci, este cazul să renunţăm la ele şi să consumăm mâncare mai puţin procesată, compusă din fructe, legume proaspete şi cereale integrale.

Pâinea albă, covrigii, pizza şi pastele din făină rafinată au un conţinut ridicat de carbohidraţi care  afectează producţia de colagen, cresc glicemia şi îngraşă. Deci, este mai bine să ne orientăm spre produse din cereale integrale. 

Biscuiţii cu cremă şi fursecurile, răsfăţ pentru papilele gustative, afectează organismul după 30 de ani. Sunt bogate în grăsimi şi conţin multe calorii. Evident, calorii goale, lipsite de nutrienţi.

Margarina conţine grăsimi parţial hidrogenate sau grăsimi trans care, în timp, dau probleme cardiace. În plus, accelerează procesul de îmbătrânire a pielii şi o fac mai vulnerabilă în faţa radiaţiilor ultraviolete.

Porumbul de floricele este sănătos dacă îl preparăm în tigaie, simplu, fără adaos de arome şi grăsimi. Popcornul pentru cuptorul cu microunde le are pe toate acestea din plin, mai ales grăsimi,  şi consumat prea des are „darul” de a creşte colesterolul, îngroaşă arterele şi predispune la boli de inimă. 

Parizerul, salamul, cârnaţii şi crenvurştii conţin un adevărat cocktail de nitraţi şi de nitriţi,  care predispun la stres oxidativ, afectează producţia de colagen şi elastină, ridând prematur pielea.

Supele şi mâncărurile în conservă conţin mult sodiu şi compuşi potenţial cancerigeni, afectează fertilitatea şi favorizează creşterea în greutate.

Chiar dacă, după 30 de ani suntem, în sfârşit, adulţi şi avem liber la alcool, trebuie să ne  gândim la efectele pe care le are asupra noastră. În primul rând, conţine calorii. Multe! Şi,  în al doilea rând, deshidratează pielea şi îi afectează elasticitatea, strălucirea. 

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

18 ianuarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

ACCESUL TURIŞTILOR INTERZIS PENTRU EVITAREA ACCIDENTELOR. Salvamont a închis, astăzi, traseele turistice din zona superioară a Munţilor Făgăraş din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin Lume

LEGE. Bundestagul (camera inferioară a parlamentului german) a adoptat, astăzi, o lege prin care solicitanţii de azil din Algeria, Georgia, Maroc şi Tunisia vor întâmpina mai multe dificultăţi în a-şi revendica dreptul de a rămâne în Germania, informează DPA. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Stat de drept

TRANSPUNEREA UNEI DIRECTIVE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI DIN IULIE 2017. Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege de modificare a legii anticorupţie, pentru transpunerea unei directive a Parlamentului European şi a Consiliului din iulie 2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI În cultură

CIRCUL CA ARTĂ ŞI ACTIVITATE RECREATIVĂ. Organizat în cadrul Programului de Educaţie Participativă, finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, atelierul de circ „Alandala” va fi coordonat de profesorii Ramona Cişmaru şi Nicolas Peyroux. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin ţară

PRIMARUL CERE ANGAJAŢILOR SĂ ACCESEZE MAI MULTE GRANTURI. Salarii angajaţilor Primăriei Suceava vor creşte cu 9,5%, în urma unei decizii luate astăzi de Consiliul Local. Cel mai mare salariu, de 16.536 lei, este cel al secretarulului oraşului. Primarul oraşului, Ion Lungu, vrea însă ca angajaţii să acceseze mai multe granturi pentru a acoperi majorările. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

Experţii în economie au criticat calculul făcut de autorităţi, care susţin că în România o... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB),... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Surse din interiorul Comisiei Europene ne-au declarat că membrii delegaţiei care s-a deplasat la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Bufniţa vânează întotdeauna noaptea - Samuel Bjorc

Atunci când o adolescentă dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este găsit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch şi echipa lui primesc acest caz delicat.

[ Vezi toate ]

Magazin

Cadou pentru Putin

Cadou pentru Putin

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic i-a oferit omologului său rus, Vladimir Putin, un cadou... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Dieta de după Sărbători

Dieta de după Sărbători

Efectele exagerărilor din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress