Pilula De Sănătate AZI

Munca de birou aduce kilograme în plus

05 iulie 2017  13:30| Pilula De Sănătate | Sport & Divertisment
Munca de birou aduce kilograme în plus

Potrivit celui mai recent studiu eJobs, 2 din 3 angajaţi spun că s-au îngrăşat în ultimul an. Respondenţii menţionează lipsa sportului, oboseala şi mesele neregulate printre motivele principale responsabile de creşterea în greutate.

Pentru 66% dintre participanţii la sondaj care au spus că s-au îngrăşat în ultimul an, lipsa practicării unui sport este considerată cauza principală, 85% dintre aceştia enunţând acest factor.

Aproape jumătate (48%) dintre cei care s-au îngrăşat în ultimul an au luat în plus 5 kg, 38% au luat între 5 şi 10 kg, iar restul de 14% au acumulat peste 10 kg. 58% dintre participanţii la sondaj nu au fost la sală sau nu au practicat niciun sport în ultimele 6 luni, fiind prea obosiţi sau neavând timp.

Cei care practică regulat sportul se află şi în grupul respondenţilor care şi-au menţinut greutatea: 29% merg la sală sau fac sport cel puţin o dată pe săptămână.

În topul motivelor din cauza cărora angajaţii au acumulat kilograme în plus se mai regăsesc oboseala şi mesele neregulate, acestea fiind alese de circa 70% dintre respondenţi ca fiind vinovate într-o proporţie mare şi foarte mare de acest aspect.

Nivelul ridicat de stres se remarcă ca un indicator important în procesul de îngrăşare. 70% dintre cei care se confruntă cu niveluri de stres mari şi foarte mari spun că s-au îngrăşat în ultimul an. Majoritatea persoanelor care s-au îngrăşat mănâncă pe fond de stres, consumă carbohidraţi cel puţin o dată pe zi şi se culcă după ora 23.00.

75% consumă carbohidraţi cel puţin o dată pe zi (pâine covrigi, paste, cartofi, dulciuri), iar aproape jumătate consideră că snacks-urile se numără printre factorii care cauzează creşterea în greutate.

Dintre cei care declară că s-au îngrăşat în ultimul an, 49% consumă produse care conţin făină şi zahăr de câteva ori pe zi.

Potrivit studiului, 61% dintre cei care au crescut în greutate merg la somn după ora 23:00. În acelaşi timp, grupul persoanelor care şi-au mentinut greutatea are cea mai mare pondere (50%) pentru categoria celor care se culcă până în ora 23:00.

Mâncatul pe fond de stres reprezintă pentru 2 din 3 chestionaţi un motiv principal din cauza căruia aceştia au luat în greutate. Mâncatul ca răspuns la stres, depresie, tensiune, nervozitate, furie sau singurătate duce, treptat, la îngrăşarea nedorită.

87% consideră grăsimile alimentare responsabile de îngrăşare şi/sau boli cardiovasculare.

19% dintre respondeţi obişnuiesc să sară peste masa de prânz în zilele de lucru, 37% dintre ei iau prânzul pe birou, o altă treime (32%) mănâncă în sala de mese şi doar 10% ies la cantină/restaurant.

Mai puţin de jumătate (43%) dintre cei chestionaţi îşi aduc pachet de acasă pentru masa de prânz. O treime (29%) obişnuieşte să îşi cumpere mâncare gătita de la cantină/restaurant, 15% preferă snacks-urile, iar 11% mâncare de tip fast-food sau pizza.

Majoritatea (75%) respondenţilor alocă sub 15 lei pentru masa de prânz. 32% alocă sub 10 lei; 43% între 10 şi 15 lei; 19% între 15 şi 20 de lei şi doar 6% obişnuiesc să dea pentru prânz peste 20 de lei.

Sondajul a fost realizat în perioada mai-iunie 2017, pe un eşantion de 1.516 de persoane active profesional. Majoritatea (64%) au între 26 şi 45 de ani, 19% având poziţie de management sau sunt antreprenori, iar 73% au studii superioare. O tremie dintre respondenţi sunt din Bucureşti. Domeniile de activitate cu cele mai mari ponderi sunt contabilitate/finanţe, bănci, client service, administraţie, secretariat şi vânzări.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

Xantipa

Xantipa

Copiii ăștia care mai mergeau să caște gura la ce mai îndruga nepotolitul ăla de Socrate tot trag... [ Citeste mai departe ]
ACŢIUNI SPECIFICE CU PESTE 100 DE MIJLOACE TEHNICE. Forţele pentru operaţii speciale au executat în poligonul de la Soveja, o secvenţă dintr-un un exerciţiu tactic de răspuns la criză, planificat după un scenariu fictiv, în cadrul exerciţiului forţelor pentru operaţii speciale Junction Strike 19. [ Citeste mai departe ]

19 iunie 2019

AZI Prin Lume

CAMPANIA ELECTORALĂ ÎNCEPE LA 20 SEPTEMBRIE. Parlamentul de la Chişinău a stabilit că alegerile locale din Republica Moldova vor avea loc pe data de 20 octombrie, informează Radio Chişinău şi Unimedia. [ Citeste mai departe ]

19 iunie 2019

AZI Stat de drept

PREŞEDINTELE SENATULUI NU POATE FI URMĂRIT PENAL ÎN ACEST DOAR. Fostul şef al Cancelariei premierului Călin Popescu-Tăriceanu, Dorin Marian, a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită în dosarul licenţelor Microsoft. [ Citeste mai departe ]

19 iunie 2019

AZI În cultură

POVESTE UNUI BĂRBAT CARE EMIGREAZĂ ILEGAL ÎN SPANIA. „Parking” în regia lui Tudor Giurgiu va deschide cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu, joi, 27 iunie, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, în prezenţa echipei filmului. [ Citeste mai departe ]

19 iunie 2019

AZI Prin ţară

PLATA SE FACE CU ÎMPRUMUT BANCAR GIRAT DE PRIMĂRIE. O companie din localitatea Ciorogârla, judeţul Ilfov, a câştigat licitaţia organizată de societatea de transport public din Galaţi şi va livra 40 de autobuze în următoarele cinci luni. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

UBB este pregătită pentru 17.000 de noi studenţi

UBB este pregătită pentru 17.000 de noi studenţi

Universitatea „Babeş-Bolyai” scoate la concurs, pentru anul universitar 2019-2020, 4.975 de... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Teodorovici nu vrea să fie guvernator al BNR

Teodorovici nu vrea să fie guvernator al BNR

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus, miercuri, că nu este interesat de... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Iliescu, între Mitterrand și procurorii lui Lazăr

Iliescu, între Mitterrand și procurorii lui Lazăr

Cu exact 25 de ani în urmă, Ion Iliescu făcea o vizită oficială de trei zile în Franța, la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Cap de lup uriaş găsit de peste 32.000 de ani

Cap de lup uriaş găsit de peste 32.000 de ani

În Siberia a fost descoperit un cap de lup de dimensiuni uriaşe, cu o vechime de 32.000 de ani,... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Discuţii pe marginea unei legi a vaccinării

Discuţii pe marginea unei legi a vaccinării

Ministrul Sorina Pintea a precizat că încă sunt discuţii privind o lege a vaccinării însă, pentru... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress