Pilula De Sănătate AZI

Munca de birou aduce kilograme în plus

05 iulie 2017  13:30| Pilula De Sănătate | Sport & Divertisment
Munca de birou aduce kilograme în plus

Potrivit celui mai recent studiu eJobs, 2 din 3 angajaţi spun că s-au îngrăşat în ultimul an. Respondenţii menţionează lipsa sportului, oboseala şi mesele neregulate printre motivele principale responsabile de creşterea în greutate.

Pentru 66% dintre participanţii la sondaj care au spus că s-au îngrăşat în ultimul an, lipsa practicării unui sport este considerată cauza principală, 85% dintre aceştia enunţând acest factor.

Aproape jumătate (48%) dintre cei care s-au îngrăşat în ultimul an au luat în plus 5 kg, 38% au luat între 5 şi 10 kg, iar restul de 14% au acumulat peste 10 kg. 58% dintre participanţii la sondaj nu au fost la sală sau nu au practicat niciun sport în ultimele 6 luni, fiind prea obosiţi sau neavând timp.

Cei care practică regulat sportul se află şi în grupul respondenţilor care şi-au menţinut greutatea: 29% merg la sală sau fac sport cel puţin o dată pe săptămână.

În topul motivelor din cauza cărora angajaţii au acumulat kilograme în plus se mai regăsesc oboseala şi mesele neregulate, acestea fiind alese de circa 70% dintre respondenţi ca fiind vinovate într-o proporţie mare şi foarte mare de acest aspect.

Nivelul ridicat de stres se remarcă ca un indicator important în procesul de îngrăşare. 70% dintre cei care se confruntă cu niveluri de stres mari şi foarte mari spun că s-au îngrăşat în ultimul an. Majoritatea persoanelor care s-au îngrăşat mănâncă pe fond de stres, consumă carbohidraţi cel puţin o dată pe zi şi se culcă după ora 23.00.

75% consumă carbohidraţi cel puţin o dată pe zi (pâine covrigi, paste, cartofi, dulciuri), iar aproape jumătate consideră că snacks-urile se numără printre factorii care cauzează creşterea în greutate.

Dintre cei care declară că s-au îngrăşat în ultimul an, 49% consumă produse care conţin făină şi zahăr de câteva ori pe zi.

Potrivit studiului, 61% dintre cei care au crescut în greutate merg la somn după ora 23:00. În acelaşi timp, grupul persoanelor care şi-au mentinut greutatea are cea mai mare pondere (50%) pentru categoria celor care se culcă până în ora 23:00.

Mâncatul pe fond de stres reprezintă pentru 2 din 3 chestionaţi un motiv principal din cauza căruia aceştia au luat în greutate. Mâncatul ca răspuns la stres, depresie, tensiune, nervozitate, furie sau singurătate duce, treptat, la îngrăşarea nedorită.

87% consideră grăsimile alimentare responsabile de îngrăşare şi/sau boli cardiovasculare.

19% dintre respondeţi obişnuiesc să sară peste masa de prânz în zilele de lucru, 37% dintre ei iau prânzul pe birou, o altă treime (32%) mănâncă în sala de mese şi doar 10% ies la cantină/restaurant.

Mai puţin de jumătate (43%) dintre cei chestionaţi îşi aduc pachet de acasă pentru masa de prânz. O treime (29%) obişnuieşte să îşi cumpere mâncare gătita de la cantină/restaurant, 15% preferă snacks-urile, iar 11% mâncare de tip fast-food sau pizza.

Majoritatea (75%) respondenţilor alocă sub 15 lei pentru masa de prânz. 32% alocă sub 10 lei; 43% între 10 şi 15 lei; 19% între 15 şi 20 de lei şi doar 6% obişnuiesc să dea pentru prânz peste 20 de lei.

Sondajul a fost realizat în perioada mai-iunie 2017, pe un eşantion de 1.516 de persoane active profesional. Majoritatea (64%) au între 26 şi 45 de ani, 19% având poziţie de management sau sunt antreprenori, iar 73% au studii superioare. O tremie dintre respondenţi sunt din Bucureşti. Domeniile de activitate cu cele mai mari ponderi sunt contabilitate/finanţe, bănci, client service, administraţie, secretariat şi vânzări.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

21 septembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

TRAFIC RESTRICŢIONAT. Traficul rutier este restricţionat în aceste zile în centrul Capitalei pentru desfăşurarea manifestărilor dedicate Zilelor Bucureştiului. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Prin Lume

PESTE 60 DE OAMENI SUNT ÎNCĂ DAŢI DISPĂRUŢI. Cel puţin 29 de oameni au murit şi alţi cel puţin 60 sunt încă daţi dispăruţi în urma unei alunecări de teren masive care a avut loc ieri în satul Tinaan, din provincia Cebu în centrul Filipine, au anunţat, astăzi, oficiali locali, citaţi de DPA. Nouă persoane au fost salvate în urma alunecării de teren. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Stat de drept

DOSARUL VIOLENŢELOR DIN 10 AUGUST. Procurorii de la Parchetul General au anunţat, oficial, învinuirea şefilor Jandarmeriei Române şi a secretarului de stat Mihai Chirică, în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august. Procurorii spun că ordinul de intervenţie nu a fost legal, precizând că cel care a coordonat intervenţia a intervenit pentru falsificarea orei la care s-a semnat actul. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI În cultură

PERETE PENTRU IMPRESII. Strada Sforii din Braşov a fost redeschisă, astăzi, cu o nouă înfăţişare după o lună şi jumătate de reamenajări. Ca noutate absolută, pe unul dintre pereţi vizitatorii îşi pot scrie impresiile. [ Citeste mai departe ]

21 septembrie 2018

AZI Prin ţară

PATRU PERSOANE RĂNITE. Un microbuz în care se aflau 8 persoane s-a răsturnat, vineri dimineaţă, pe DN6, în zona localităţii Bujoreni din judeţul Teleorman. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Pacient suspect de febră tifoidă, dus la Victor Babeş

Un bărbatul, care venea din Guineea cu o aeronavă Turkish Airlines preluată din Istanbul, a fost... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Al treilea manual cu probleme

Al treilea manual cu probleme

După greşelile semnalate în presă din manualele de geografie şi biologie pentru clasa a VI-a, un... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Rechizitoriul lui Giuliani și „greaua moștenire” democrată a Deep State

Maiorul George încearcă să ne convingă că faţă de mesajul răposatului McCain, scrisoarea lui... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Şase poveşti cu draci - Igor Bergler

Nemulţumiţi de mediocritatea creatorului lor, şase draci evadează din tot atâtea tablouri.

[ Vezi toate ]

Magazin

Take That, turneu la 30 de ani de la înfiinţare

Take That, turneu la 30 de ani de la înfiinţare

Formaţia Take That a anunţat că va susţine un turneu de amploare în Marea Britanie anul viitor şi... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Lupta pentru medicamente mai ieftine împotriva tuberculozei

Statele membre ale ONU au convenit, vineri, asupra unui plan global destinat să intensifice lupta... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress