Pilula De Sănătate AZI

Obiceiuri care accelerează metabolismul

27 martie 2017  16:00| Pilula De Sănătate | Sport & Divertisment
Obiceiuri care accelerează metabolismul

Metabolismul are legătură cu greutatea noastră corporală, influenţează nevoile energetice de bază ale organismului, aportul de alimente şi lichide.

Activitatea fizică pe care facem contează destul de mult atunci când ne urcăm pe cântar.

Metabolismul este procesul prin care organismul transformă atât alimentele cât şi lichidele ingerate în energie. Pe întreaga durată a acestui proces destul de complex, caloriile din alimente sunt combinate cu oxigen şi astfel se eliberează energia de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parametri normali.

Mărimea şi structura corpului sunt factori de care depinde metabolismul, deoarece persoanele care sunt mai solide sau au o masă musculară crescută consumă mult mai multe calorii chiar şi atunci când nu sunt în mişcare.

În general, bărbaţii au mai puţină grăsime corporală şi mult mai multă masă musculară decât femeile aflate la aceiaşi vârstă cu ei, deci, astfel, ei vor arde mult mai multe calorii decât femeile şi mult mai repede. Însă, trebuie ţinut cont şi de vârstă. Cu timpul, masa musculară tinde să scadă, iar grăsimea reprezintă o parte semnificantă din greutatea corporală, în felul acesta reducâdu-se consumul caloric.

Un mic dejun echilibrat înseamă mai multă energie. Cu cât acesta conţine mai multe proteine, glucide şi substanţe complexe sănătoase, cu atât metabolismul nostru va funcţiona mai bine. Dacă facem frecvent greşeala de a sări peste prima masă vom ajunge în situaţia de a ne confrunta cu stări de oboseală, dureri de cap, stări de leşin sau alte probleme de sănătate. Un mic dejun sănătos, servit la timp, este trucul cel mai important care ajută să ne accelerăm metabolismul.

De asemenea, cu cât facem mai multă mişcare cu atât mai mult ne vom bucura de sănătate. În cazul în care timpul sau bugetul nu ne permit să mergem la sală, putem opta pentru câteva serii de exerciţii făcute acasă sau pentru a face plimbări lungi prin parc. Chiar şi zece minute de mişcare sunt suficiente pentru ne pune metabolismul în mişcare şi pentru a intensifica arderile.

Fibrele sunt aliatul nostru de bază. Datorită faptului că potolesc senzaţia de foame sunt esenţiale în procesul de eliminare a toxinelor.

Consumul excesiv de cafea încetineşte buna funcţionare a metabolismul şi, cel mai probabil, conduce şi la alte probleme de sănătate, precum cele ale sistemului digestiv (gastrită). Consumul de băuturi pe bază de cofeină naturală sunt mai blânde cu sistemul digestiv şi mult mai sănătoase.

Pentru o bună funcţionare a organismului nu trebuie să evităm produsele fermentate. Aceste alimente stimulează metabolismul şi contribuie la starea de bine, ajută la scăderea nivelului de stres, combat problemele digestive, prevenind inflamaţiile. Nutriţioniştii afirmă că alimentele fermentate îmbunătăţesc procesul de digestie şi produc enzime care menţin flora intestială în parametri optimi.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

18 ianuarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

ACCESUL TURIŞTILOR INTERZIS PENTRU EVITAREA ACCIDENTELOR. Salvamont a închis, astăzi, traseele turistice din zona superioară a Munţilor Făgăraş din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin Lume

LEGE. Bundestagul (camera inferioară a parlamentului german) a adoptat, astăzi, o lege prin care solicitanţii de azil din Algeria, Georgia, Maroc şi Tunisia vor întâmpina mai multe dificultăţi în a-şi revendica dreptul de a rămâne în Germania, informează DPA. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Stat de drept

TRANSPUNEREA UNEI DIRECTIVE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI DIN IULIE 2017. Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege de modificare a legii anticorupţie, pentru transpunerea unei directive a Parlamentului European şi a Consiliului din iulie 2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI În cultură

CIRCUL CA ARTĂ ŞI ACTIVITATE RECREATIVĂ. Organizat în cadrul Programului de Educaţie Participativă, finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, atelierul de circ „Alandala” va fi coordonat de profesorii Ramona Cişmaru şi Nicolas Peyroux. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin ţară

PRIMARUL CERE ANGAJAŢILOR SĂ ACCESEZE MAI MULTE GRANTURI. Salarii angajaţilor Primăriei Suceava vor creşte cu 9,5%, în urma unei decizii luate astăzi de Consiliul Local. Cel mai mare salariu, de 16.536 lei, este cel al secretarulului oraşului. Primarul oraşului, Ion Lungu, vrea însă ca angajaţii să acceseze mai multe granturi pentru a acoperi majorările. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

Experţii în economie au criticat calculul făcut de autorităţi, care susţin că în România o... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB),... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Surse din interiorul Comisiei Europene ne-au declarat că membrii delegaţiei care s-a deplasat la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Bufniţa vânează întotdeauna noaptea - Samuel Bjorc

Atunci când o adolescentă dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este găsit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch şi echipa lui primesc acest caz delicat.

[ Vezi toate ]

Magazin

Cadou pentru Putin

Cadou pentru Putin

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic i-a oferit omologului său rus, Vladimir Putin, un cadou... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Dieta de după Sărbători

Dieta de după Sărbători

Efectele exagerărilor din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress