Sport AZI

12.844 de victorii pentru Jorge Ricardo

06 februarie 2018  16:00| Sport | Sport & Divertisment
12.844 de victorii pentru Jorge Ricardo

Jocheul brazilian Jorge Ricardo a câştigat cursa cu numărul 12.844 din cariera sa, luni pe hipodromul din Rio de Janeiro, egalând astfel recordul mondial deţinut până în prezent de eternul său rival canadian.

În vârstă de 56 ani, Jorge Ricardo a trecut linia de sosire cu pumnul ridicat, lansând un strigăt de bucurie, după ce a egalat recordul lui Russell Baze, un cavaler canadian stabilit în California.

„Am aşteptat mult timp şi, în final, am reuşit", a spus cu ochii în lacrimi jocheul, în momentul în care a coborât din şa.

Cei doi jochei au înregistrat fiecare cel mai mare număr de victorii decât orice alt cavaler din lume, ocupând pe rând, timp de 15 ani, primul loc pe podium, până la tragerea lui Russell Baze, în 2016.

De atunci, Jorge Ricardo a încercat să-l egaleze pe canadian, în ciuda unui corp pus la grele încercări pe parcursul anilor de curse hipice.

Duelul de 15 ani între cei doi rivali a fost întotdeauna intens. Atunci când unul dintre ei a atins recordul de 10.000 de curse câştigate, celălalt a reuşit să ajungă primul la 11.000 de victorii şi tot aşa în continuare.

„Cred că noi am fost conectaţi", a declarat Ricardo. „El trebuia să ştie câte curse am câştigat, iar eu urmăream mereu câte a câştigat el. A fost o simbioză", a mai spus brazilianul.

Cei doi nu s-au întâlnit decât în rare ocazii, una dintre acestea, mai specială, având loc în 2014, în Brazilia, încheiată cu victoria lui Ricardo.

Însă rivalitatea lor s-a transformat într-un război de uzură şi nu numai unul împotriva celuilalt, ci şi împotriva vârstei şi a accidentărilor inerente în acest sport.

„Este o meserie foarte riscantă. Luptăm împotriva propriilor noastre corpuri, iar uneori poţi fi norocos, alteori nu", a conchis Jorge Ricardo.

Jocheul brazilian trăieşte în Argentina şi intenţionează să depăşească recordul actual cu ocazia unei curse din această ţară, pentru admiratorii săi.

În condiţiile în care Russell Baze şi Jorge Ricardo sunt singurii jochei care au câştigat peste 10.000 de curse, pare puţin probabil ca cineva să poată doborî recordul lor în următorii ani.
  • om azi
  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • intro2
„STRIGĂTELE PARISULUI”. Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante are loc în perioada 22 - 28 mai, în mai multe spaţii din Bucureşti, şi va include, pe lângă reprezentaţii teatrale, expoziţii de fotografie şi costume, precum şi alte evenimente conexe. [ Citeste mai departe ]

22 mai 2018

AZI Prin Lume

SCANDALUL CAMBRIDGE ANALYTICA. O coaliţie de organizaţii a anunţat luni o campanie pentru desfiinţarea Facebook, care deţine Instagram, Messenger şi WhatsApp, susţinând că reţeaua socială „are prea multă putere asupra vieţii şi democraţiei noastre”, relatează AFP. [ Citeste mai departe ]

22 mai 2018

AZI Stat de drept

UN DOSAR DE PE VREMEA CÂND ERA MINISTRU AL AGRICULTURII. Deputatul Daniel Constantin s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, el susţinând că a fost citat în calitate de martor într-un dosar de pe vremea când era ministru al Agriculturii. [ Citeste mai departe ]

22 mai 2018

AZI În cultură

AVEA 91 DE ANI. Academicianul, scriitorul şi ambasadorul Mircea Maliţa a murit, luni seara, la vârsta de 91 de ani. Maliţa a fost consilier al primei Misiuni permanente a României pe lângă ONU, ambasador în Elveţia şi ONU (Geneva), precum şi în SUA. [ Citeste mai departe ]

22 mai 2018

AZI Prin ţară

REFUGIATĂ DE 3 SĂPTĂMÂNI. Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi a încercat timp de patru ore să prindă o lebădă cu o aripă ruptă, care se adăpostise de câteva săptămâni pe balta din comuna gălăţeană Şiviţa, potrivit Agerpres. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

Ortodocşii îi serbează astăzi pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, datorită cărora... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Sony dă 2,3 miliarde dolari pe EMI

Sony dă 2,3 miliarde dolari pe EMI

Sony Corp va plăti aproximativ 2,3 miliarde de dolari pentru a obţine controlul asupra EMI Music... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Eroare de protocol

Eroare de protocol

Prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic, a fost primit cu onoruri militare, astăzi, de către... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Înaltă trădare să fie, dar s-o știm și noi...

Înaltă trădare să fie, dar s-o știm și noi...

În sfârşit, Ludovic Orban, insignifiantul - de până acum - lider liberal are parte de ora sa... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

O mare de adevăruri - Andrea de Carlo

Într-o zi de sfârşit de noiembrie înzăpezit, Lorenzo Telmari, fost căpitan de navă şi globetrotter, retras la ţară pentru a scrie o carte, primeşte un telefon de la fratele său care îl anunţă că tatăl lor, Teo, virusolog de renume internaţional, a murit.

[ Vezi toate ]

Magazin

Islandezii boicotează Eurovisionul

Islandezii boicotează Eurovisionul

De luni şi până ieri, peste 20.000 de islandezi au semnat o petiţie, pentru retragerea ţării lor... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Iranul a deschis prima fabrică de produse din celule stem din Asia de Vest

Iranul a deschis prima fabrică de produse din celule stem din Asia de Vest

Iranul a inaugurat prima fabrică de medicamente bazate pe celule stem din Asia de Vest.... [ Citeste mai departe ]
Afcn small
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress