Stil De Viaţă AZI

Donald Trump iubeşte luxul

15 noiembrie 2016  15:30| Stil De Viaţă | Social
Donald Trump iubeşte luxul

Donald Trump este, fără îndoială, cel mai bogat „locatar“ care se va instala la Casa Albă. Cât timp se va ocupa de treburile Statelor Unite, omul de afaceri, cu o avere estimată la 3,7 miliarde de dolari, îşi va lăsa afacerile în grija copiilor.

Este de aşteptat însă să nu renunţe la stilul de viaţă extravagant de până acum. „Nu am nevoie de banii nimănui. Sunt putred de bogat!“, se laudă Donald Trump.

Hoteluri, clădiri de lux, terenuri de golf, cazinouri şi zgârie nori. Toate culminează cu perla coroanei, Trump Tower, aflat pe celebra Fifth Avenue, din Manhattan.

La fel de somptuoasă este şi Mar A Lago, vila din Palm Beach cu nu mai puţin de 118 camere, supranumită Versailles-ul lui Trump.

Piatra pentru acestă reşedinţă a fost importată din Italia, de la Genova, iar tapiseriile flamande sunt din secolul al XVI-lea. Trump se laudă că decorurile din camera copilului au fost desenate de însuşi Walt Disney când era tânăr.

Potrivit New York Times, conacul Mar-a-Lago a fost construit în urmă cu 90 de ani de Marjorie Merriweather Post, una dintre cele mai bogate femei ale Statelor Unite. Deşi la moartea ei, în 1973, Post cedase casa statului american pentru a servi drept reşedinţă prezidenţială de vacanţă, cheltuielile de întreţinere mult prea ridicate au făcut ca proprietatea să fie transferată înapoi fiicei moştenitoare. În 1985, aceasta a decis să o vândă pentru mai puţin de 10 milioane de dolari lui Donald Trump.

Proprietatea, înconjurată de grădini cu palmieri, este locul preferat de vacanţă al lui Donald şi al Melaniei Trump. Fiecare drum către plajă este un prilej pentru ca Melania să posteze fotografii şi videoclipuri pe reţelele de socializare.

Tot a soţilor Trump este şi vila din Westchester, New York.

„Această proprietate a fost construită în 1900 de Eugene Meyers, unul dintre cei ai bogaţi oameni ai vremii. Evident, voia să aibă cea mai opulentă reşedinţă din întreaga lume... Tatăl meu are un talent extraordinar de a cumpăra aceste proprietăţi unice, incredibile“, afirmă Eric Trump.

Donald Trump a moştenit talentul de la tatăl său, şi el investitor imobiliar. Cu tenacitate, a reuşit să îşi extindă portofoliul şi pe pieţele din străinătate.

„În Scoţia, Dubai, Canada, Panama, Brazilia... Tot ce face tatăl meu este de prima clasă. Adoră imobiliarele. Adoră să construiască cele mai gradioase proiecte din lume“, spune Eric.

Cel mai valoros dintre toate este, însă, brandul Trump. Experţii spun că un teren de golf aproape falimentar care devine parte a imperiului şi ia numele Trump, creşte în valoare cu 50 de milioane de dolari pe an.

Conştient de asta, Donald Trump a vândut licenţe şi şi-a împrumutat numele unor afaceri, contracte care îi aduc între 26 şi 53 de milioane de dolari pe an.

Ne putem aştepta ca o parte din această extravaganţă să se vadă la propriu, din ianuarie 2017, când familia prezidenţială se va muta la Casa Albă.

În prezent, noul Preşedinte SUA trăieşte, împreună cu frumoasa lui soţie, Melanie şi fiul Barron, într-un penthouse cu 3 etaje, care se află la vârful Trump Tower din New York.

Puţini oameni au ocazia să trăiască într-un zgârâie-nori, pe care să fie scris cu litere mari numele lor. Donald Trump are acest privilegiu, după ce a cumpărat locuinţa în 1979 şi a amenajat-o după propriul gust. Localizată în inima New York-ului, pe Fitfh Avenue, clădirea are 58 de etaje şi a fost deschisă pentru public în 1983.

Interiorul locuinţei lui Trump este inspirat din odăile Palatului Versailles: uşa din aur şi diamante se deschide spre un interior frumos „înfăşurat“ de la podea la tavan cu aur şi marmură, acesta fiind decorul favorit al lui Trump. Tavanul dispune de picturi din mitologia greacă.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

18 februarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

TEMPERATURI ÎNTRE 7 ŞI 14 GRADE. În următoarele zile vremea se va menţine frumoasă, cu temperaturi maxime de până la 15 grade, însă spre finalul săptămânii se va răci semnificativ, iar temperaturile minime vor ajunge la -5 grade, potrivit meteorologilor. [ Citeste mai departe ]

19 februarie 2019

AZI Prin Lume

SE CAUTĂ O SOLUŢIE PAŞNICĂ PENTRU ORGANIZAREA DE NOI ALEGERI PREZIDENŢIALE. Mecanismul Montevideo, propus de Uruguay, Mexic şi Comunitatea Caraibelor (CARICOM) pentru soluţionarea crizei din Venezuela, pregăteşte trimiterea la Caracas a trei personalităţi internaţionale, în scopul identificării unei soluţii paşnice, a declarat luni preşedintele uruguayan Tabaré Vázquez, potrivit EFE. [ Citeste mai departe ]

19 februarie 2019

AZI Stat de drept

SECŢIA PENTRU MAGISTRAŢI A CERUT DE TREI ORI PRELUAREA DOSARULUI TEL DRUM ŞI DNA A REFUZAT. Secţia de anchetare a magistraţilor a cerut în trei rânduri preluarea dosarului Tel Drum, toate solicitările fiind respinse de către reprezentaţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit DNA, ultima cerere, din ianuarie 2019, Secţia invoca drept motiv faptul că sunt şi magistraţi vizaţi în dosar. [ Citeste mai departe ]

19 februarie 2019

AZI În cultură

În Mărţişorul apropiat. Socotit, pentru a şasea oară consecutiv, „luna de teatru” a oraşului argeşean. Ştiut pretutindeni pentru automobilele produse aici. Şase spectacole vor avea loc în acest interval temporal-cultural. [ Citeste mai departe ]

19 februarie 2019

AZI Prin ţară

FEMEIA BĂNUITĂ DE OMOR AR PUTEA IEŞI DIN ÎNCHISOARE. După aproape doi ani de expertize efectuate în cazul celor trei bebeluşi găsiţi morţi în podul unul bloc din comuna Bistriţa-Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, experţii de la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti nu au putut stabili dacă aceştia s-au născut morţi sau au decedat după naştere. Explicaţia legiştilor este că cele trei cadavre erau într-o stare avansată de descompunere. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

10 milioane de euro de la Petrom pentru primul spital specializat de oncologie pediatrică

10 milioane de euro de la Petrom pentru primul spital specializat de oncologie pediatrică

OMV Petrom sponsorizează cu 10 milioane de euro proiectul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă pentru... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Două miliarde de lei pentru programul Prima casă 2019

Două miliarde de lei pentru programul Prima casă 2019

Executivul a aprobat, în şedinţa de guvern de astăzi, plafonul total de garantare pentru anul... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Leafa administratorilor zborului zmeelor

Spunea Guvernatorul Isărescu la audierile de la Parlament (sau în marja acestora, când îl făcea... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Un artist al lumii trecătoare  - Kazuo Ishiguro

Aflat la vârsta senectuţii, pictorul şi profesorul de artă Masuji Ono porneşte într-o odisee de recuperare a biografiei personale, silit de schimbările radicale dintr-o Japonie abia ieşită din ruinele celui de-al Doilea Război Mondial, care încearcă să-şi exorcizeze trecutul militarist şi să-şi construiască un altfel de viitor.

[ Vezi toate ]

Magazin

Vremea caldă închide Festivalul Sculpturilor de Gheaţă din Harbin

Vremea caldă închide Festivalul Sculpturilor de Gheaţă din Harbin

Sculpturile în gheaţă şi zăpadă, realizate de aproape 10.000 de artişti pentru Frestivalul din... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Cum ne protejăm de gripă

Cum ne protejăm de gripă

Autorităţile au declarat epidemie de gripă. În aceste condiţii, nu doar igiena strictă e... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress