Stil De Viaţă AZI

Donald Trump iubeşte luxul

15 noiembrie 2016  15:30| Stil De Viaţă | Social
Donald Trump iubeşte luxul

Donald Trump este, fără îndoială, cel mai bogat „locatar“ care se va instala la Casa Albă. Cât timp se va ocupa de treburile Statelor Unite, omul de afaceri, cu o avere estimată la 3,7 miliarde de dolari, îşi va lăsa afacerile în grija copiilor.

Este de aşteptat însă să nu renunţe la stilul de viaţă extravagant de până acum. „Nu am nevoie de banii nimănui. Sunt putred de bogat!“, se laudă Donald Trump.

Hoteluri, clădiri de lux, terenuri de golf, cazinouri şi zgârie nori. Toate culminează cu perla coroanei, Trump Tower, aflat pe celebra Fifth Avenue, din Manhattan.

La fel de somptuoasă este şi Mar A Lago, vila din Palm Beach cu nu mai puţin de 118 camere, supranumită Versailles-ul lui Trump.

Piatra pentru acestă reşedinţă a fost importată din Italia, de la Genova, iar tapiseriile flamande sunt din secolul al XVI-lea. Trump se laudă că decorurile din camera copilului au fost desenate de însuşi Walt Disney când era tânăr.

Potrivit New York Times, conacul Mar-a-Lago a fost construit în urmă cu 90 de ani de Marjorie Merriweather Post, una dintre cele mai bogate femei ale Statelor Unite. Deşi la moartea ei, în 1973, Post cedase casa statului american pentru a servi drept reşedinţă prezidenţială de vacanţă, cheltuielile de întreţinere mult prea ridicate au făcut ca proprietatea să fie transferată înapoi fiicei moştenitoare. În 1985, aceasta a decis să o vândă pentru mai puţin de 10 milioane de dolari lui Donald Trump.

Proprietatea, înconjurată de grădini cu palmieri, este locul preferat de vacanţă al lui Donald şi al Melaniei Trump. Fiecare drum către plajă este un prilej pentru ca Melania să posteze fotografii şi videoclipuri pe reţelele de socializare.

Tot a soţilor Trump este şi vila din Westchester, New York.

„Această proprietate a fost construită în 1900 de Eugene Meyers, unul dintre cei ai bogaţi oameni ai vremii. Evident, voia să aibă cea mai opulentă reşedinţă din întreaga lume... Tatăl meu are un talent extraordinar de a cumpăra aceste proprietăţi unice, incredibile“, afirmă Eric Trump.

Donald Trump a moştenit talentul de la tatăl său, şi el investitor imobiliar. Cu tenacitate, a reuşit să îşi extindă portofoliul şi pe pieţele din străinătate.

„În Scoţia, Dubai, Canada, Panama, Brazilia... Tot ce face tatăl meu este de prima clasă. Adoră imobiliarele. Adoră să construiască cele mai gradioase proiecte din lume“, spune Eric.

Cel mai valoros dintre toate este, însă, brandul Trump. Experţii spun că un teren de golf aproape falimentar care devine parte a imperiului şi ia numele Trump, creşte în valoare cu 50 de milioane de dolari pe an.

Conştient de asta, Donald Trump a vândut licenţe şi şi-a împrumutat numele unor afaceri, contracte care îi aduc între 26 şi 53 de milioane de dolari pe an.

Ne putem aştepta ca o parte din această extravaganţă să se vadă la propriu, din ianuarie 2017, când familia prezidenţială se va muta la Casa Albă.

În prezent, noul Preşedinte SUA trăieşte, împreună cu frumoasa lui soţie, Melanie şi fiul Barron, într-un penthouse cu 3 etaje, care se află la vârful Trump Tower din New York.

Puţini oameni au ocazia să trăiască într-un zgârâie-nori, pe care să fie scris cu litere mari numele lor. Donald Trump are acest privilegiu, după ce a cumpărat locuinţa în 1979 şi a amenajat-o după propriul gust. Localizată în inima New York-ului, pe Fitfh Avenue, clădirea are 58 de etaje şi a fost deschisă pentru public în 1983.

Interiorul locuinţei lui Trump este inspirat din odăile Palatului Versailles: uşa din aur şi diamante se deschide spre un interior frumos „înfăşurat“ de la podea la tavan cu aur şi marmură, acesta fiind decorul favorit al lui Trump. Tavanul dispune de picturi din mitologia greacă.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

Xantipa

Xantipa

Copiii ăștia care mai mergeau să caște gura la ce mai îndruga nepotolitul ăla de Socrate tot trag... [ Citeste mai departe ]
O DEMONSTRAŢIE PUBLICĂ VA AVEA LOC PE 26 IULIE. Una dintre cele mai inovatoare tehnologii japoneze anticutremur a fost instalată, în premieră în România şi în Europa, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. [ Citeste mai departe ]

19 iulie 2019

AZI Prin Lume

PREŞEDINTELE AMERICAN A FOST IRONIZAT LA MONTREAL. Premierul canadian Justin Trudeau şi preşedintele Consiliului European Donald Tusk au denunţat afirmaţiile făcute de Donald Trump la adresa a 4 parlamentare democrate provenind din rândul minorităţilor, calificându-le drept „inacceptabile”, fără a menţiona explicit numele preşedintelui american. [ Citeste mai departe ]

19 iulie 2019

AZI Stat de drept

CRISTINA TARCEA A CONTESTAT CANDIDATURA. Secţia pentru judecători a CSM a validat-o pe judecătoarea Corina Corbu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. [ Citeste mai departe ]

18 iulie 2019

AZI În cultură

PESTE 1.300.000 DE EURO STRÂNŞI DE-A LUNGUL TIMPULUI. Concertul Regal Caritabil, unul dintre cele mai longevive şi de succes evenimente de strângere de fonduri din România, îi va aduce pe scena Ateneului Român, pe 25 octombrie, pe soprana Cellia Costea, tenorul Teodor Ilincăi şi Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeşelea. [ Citeste mai departe ]

19 iulie 2019

AZI Prin ţară

DECORUL ÎNSUMEAZĂ PESTE 30 DE CAMIOANE. Abonamentele de acces general pentru Festivalul Untold de la Cluj-Napoca s-au epuizat, ultima şansă pentru cei care doresc să participe sunt abonamentele VIP, vândute în proporţie de peste 90%, şi biletele de o zi, care se vând cu rapiditate. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

31 de olimpici care sunt declaraţi deja admişi

31 de olimpici care sunt declaraţi deja admişi

3.058 de candidaţi s-au înscris la concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

România stă prost la deficitul guvernamental, dar bine la gradul de îndatorare

România stă prost la deficitul guvernamental, dar bine la gradul de îndatorare

La nivelul Uniunii Europene, România a avut cel mai mare deficit guvernamental raportat la PIB,... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Safe-ul lui Daea și memorialul instituțional al „rotativei”

Safe-ul lui Daea și memorialul instituțional al „rotativei”

Ministerul Agriculturii a prezentat într-o conferință de presă bilanțul președinției Consiliului... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

După 26 de ani

După 26 de ani

O femeie din Statele Unite a declarat că încearcă să rezolve un mister fascinant după ce o carte... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Nu a fost asigurată mentenanţa cardurilor de sănătate

Nu a fost asigurată mentenanţa cardurilor de sănătate

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că speră ca de luni sistemul informatic al... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress