Stil De Viaţă AZI

Sute de participanţi la a doua ediţie a ''Happy Run - Race for the Cure''

04 iunie 2016  20:30| Stil De Viaţă | Social
Sute de participanţi la a doua ediţie a ''Happy Run - Race for the Cure''

Fundația Renașterea a organizat sâmbătă a doua ediție a evenimentului “Happy Run - Race for the Cure”, cea mai renumită cursă din lume dedicată prevenției cancerului de sân.

De la ora 8,30, intrarea în Parcul Herăstrău din Piața Charles de Gaulle era foarte animată, în ciuda vremii nu tocmai prietenoase, și colorată în roz — simbolul speranței. De-a lungul aleilor erau panglici roz legate de copaci pentru a marca traseul cursei, baloane roz, fundițe roz prinse la ''reverul'' statuilor care se află la intrarea în parc, corturi la care participanții la cursă se înregistrau, primeau tricouri, numere de concurs, chiar și pelerine de ploaie, în cazul în care vremea ar fi fost nefavorabilă. Câinii care și-au însoțit stăpânii la acest eveniment au primit bandane roz.

Sute de oameni erau pe alei — copii, tineri și vârstnici, femei și bărbați, familii care au venit cu bebeluși în cărucior, cu copii ținuți de mână ori pe biciclete sau trotinete — toți având aceeași dorință: de a fi parte a evenimentului cu scop umanitar care a constat în strângere de fonduri pentru a acoperi manopera la perucile din păr natural ce vor fi oferite pacientelor oncologice, informează AGERPRES. În parc au fost amenajate corturi în care stiliștii saloanelor partenere ofereau gratuit persoanelor care doreau să doneze păr pentru peruci tunsoarea brave cut.

Printre participanți au putut fi remarcate persoane publice care susțin această cauză — ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, ambasadorul Italiei la București, Diego Brasioli, împreună cu soția sa Giovanna, Oana Cuzino, Iuliana Tudor , multipla campioană olimpică și mondială Gabriela Szabo, însoțită de Zsolt Gyongyossy, dar și membrele board-ului Fundației Renașterea — Mihaela Geoană (președinte), Cristiana Copos, Veronica Savanciuc (vicepreședinte), și ambasadorul fundației, Andreea Esca, moderatoarea evenimentului, secondată de actorul Gabriel Coveșeanu.

Înainte de începerea competiției, a avut loc încălzirea în ritm de dans a participanților. La scurt timp, după ora 10,00, s-a dat startul pentru cele trei categorii ale competiției: 5 km — competiție alergători, Fitness Walk — 5 km — plimbare persoane de toate vârstele și Fun Walk — 1 km — plimbare. Traseul pentru primele două categorii a fost Parcul Herăstrău/Piața Charles de Gaulle, Bd. Mareșal Prezan, Șos. Kiseleff, Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor, cu sosire la intrarea în parc din Piața Charles de Gaulle, iar pentru plimbarea pe o distanță de 1 km traseul a fost Parcul Herăstrău/Piața Charles de Gaulle, Bd. Mareșal Prezan, intrarea în Parcul Herăstrău pe la Arcul de Triumf, aleea Michael Jackson, cu sosire tot în Piața Charles de Gaulle.

Aleile Parcului Herăstrău s-au umplut de cei care au ales categoria ''Fun Walk'' a cursei, cei mai mulți fiind copii. Pe traseul de 5 km au fost prezenți femei și bărbați de toate vârstele, dar și echipe de copii, de elevi, de membri ai ambasadelor, cluburilor sportive, instituțiilor bancare, companiilor. Voluntarii Crucii Roșii Române au fost prezenți pe traseu și în parc pentru a oferi concurenților sticle cu apă, dar au alcătuit și o echipă participantă la cursă. La sosire, fiecare participant a primit o medalie.

Festivitatea de premiere a adunat în jurul scenei din Parcul Herăstrău sute de oameni, nu doar participanți și susținători, ci și simpli trecători. Au fost acordate premii pentru cei care s-au clasat pe locurile 1-3 la categoriile de 5 km, pentru învingătoarele în lupta cu cancerul la sân, pentru copii, pentru femei, pentru bărbați. Au fost premiate și echipele cu cel mai mare număr de participanți, echipa cu cel mai original echipament, echipa cea mai gălăgioasă. Premiul pentru cea mai numeroasă echipă a unui liceu a fost câștigat de ''Jean Monet''.

Pe primele locuri la crosul de 5 km au ieșit Anca Costache — categoria ''învingătoare'', Ștefan Rareș Popa — la copii, Mariana Nenu — la femei, care a câștigat aceeași cursă și în 2015, la prima ediție a evenimentului, și Emanuel Trandafir — la bărbați. La eveniment au participat echipele ambasadelor Italiei, Croației, Olandei, Nigeriei. La finalul festivității au fost lansate în aer baloane roz. Evenimentul Happy Run a organizat și o tombolă pentru participanți.

Fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru pentru a acoperi manopera la perucile din păr natural ce vor fi oferite pacientelor oncologice în cadrul proiectului ''Vieți împletite'', lansat de Fundația Renașterea în octombrie 2015.

A doua ediție a evenimentului ''Happy Run'' s-a desfășurat sub patronajul Ambasadei Italiei la București, cu susținerea oficială a Administrației Prezidențiale. Alți susținători ai evenimentului: Ministerul de Externe, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Asociația Bucharest Running Club.
  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric
  • intro2

12 noiembrie 2018

AZI Piaţa ştirilor de azi

TAXA DE PARCARE ESTE DE 1 LEU PE ORĂ. Astăzi au fost puse în funcţiune Depoul şi Terminalul Multimodal Străuleşti, după o investiţie de peste 360 de milioane de lei, informează Mediafax. [ Citeste mai departe ]

12 noiembrie 2018

AZI Prin Lume

ANCHETĂ PENALĂ. Viaductul rutier Morandi, prăbuşit parţial pe data de 14 august la Genova, în nord-vestul Italiei, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 43 de persoane, va fi demolat începând din 15 decembrie, potrivit DPA. [ Citeste mai departe ]

12 noiembrie 2018

AZI Stat de drept

PENSIE PREA SPECIALĂ. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, astăzi, Curţii Constituţionale, o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului. Legea a fost transmisă de Parlament spre promulgare pe 24 octombrie. [ Citeste mai departe ]

13 noiembrie 2018

AZI În cultură

„ROMÂNIA CENTENAR”. Cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, va avea loc între 14 şi 18 noiembrie, la Pavilionul Central Romexpo. Tema centrală a ediţiei este „România Centenar”, şi va fi ilustrată prin intermediul unui stand reprezentativ, care va găzdui o colecţie de circa 600 de volume dedicate acestui moment istoric şi circa 50 de evenimente (lansări şi prezentări de carte, dezbateri, proiecţii de film, lecturi publice). Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 14 noiembrie, la ora 12.00. [ Citeste mai departe ]

12 noiembrie 2018

AZI Prin ţară

DEPOZIT DE MATERIALE TEXTILE. Pompierii prahoveni intervin, astăzi, pentru stingerea unui alt incendiu cu degajări mari de fum care a izbucnit de această dată la un depozit de materiale textile aflat în zona de nord a Ploieştiului. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Bucureştiul, campion european la blocaje în trafic

Clasamentului realizat anual de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom pune Bucureştiul... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

BNR a adus 5,31 miliarde de lei pe piaţa interbancară

BNR a adus 5,31 miliarde de lei pe piaţa interbancară

Banca Naţională a României a adus, luni, în piaţa bancară, 5,315 miliarde de lei, printr-o... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Trecere de pietoni personală

Trecere de pietoni personală

O stradă proaspăt asfaltată dintr-un cartier din oraşul Suceava a fost „decorată” şi cu 9 treceri... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Terminatorul Toader: I'm back!

Terminatorul Toader: I'm back!

Dacă, să zicem, Lazăr era judecat pentru niște fapte care ar fi prevăzut pedeapsa cu (Doamne... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Fecioara şi căpcăunul - Michel Tournier

Cum a putut Ioana d'Arc, o fiinţă atât de lucidă şi sensibilă, să îl accepte ca tovarăş pe Gilles de Rais, care trebuie să fi fost un copil vicios, un adolescent pervers, un tânăr plin de cruzime, a cărui monstruozitate continuă să revolte şi să fascineze?

[ Vezi toate ]

Magazin

S-a redeschis muzeul dedicat lui Pablo Escobar

S-a redeschis muzeul dedicat lui Pablo Escobar

Un muzeu controversat, dedicat celebrului traficant de droguri columbian Pablo Escobar, s-a... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în pâine

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în făină, pentru a evita naşterea copiilor cu... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress