Stil De Viaţă AZI

Sute de participanţi la a doua ediţie a ''Happy Run - Race for the Cure''

04 iunie 2016  20:30| Stil De Viaţă | Social
Sute de participanţi la a doua ediţie a ''Happy Run - Race for the Cure''

Fundația Renașterea a organizat sâmbătă a doua ediție a evenimentului “Happy Run - Race for the Cure”, cea mai renumită cursă din lume dedicată prevenției cancerului de sân.

De la ora 8,30, intrarea în Parcul Herăstrău din Piața Charles de Gaulle era foarte animată, în ciuda vremii nu tocmai prietenoase, și colorată în roz — simbolul speranței. De-a lungul aleilor erau panglici roz legate de copaci pentru a marca traseul cursei, baloane roz, fundițe roz prinse la ''reverul'' statuilor care se află la intrarea în parc, corturi la care participanții la cursă se înregistrau, primeau tricouri, numere de concurs, chiar și pelerine de ploaie, în cazul în care vremea ar fi fost nefavorabilă. Câinii care și-au însoțit stăpânii la acest eveniment au primit bandane roz.

Sute de oameni erau pe alei — copii, tineri și vârstnici, femei și bărbați, familii care au venit cu bebeluși în cărucior, cu copii ținuți de mână ori pe biciclete sau trotinete — toți având aceeași dorință: de a fi parte a evenimentului cu scop umanitar care a constat în strângere de fonduri pentru a acoperi manopera la perucile din păr natural ce vor fi oferite pacientelor oncologice, informează AGERPRES. În parc au fost amenajate corturi în care stiliștii saloanelor partenere ofereau gratuit persoanelor care doreau să doneze păr pentru peruci tunsoarea brave cut.

Printre participanți au putut fi remarcate persoane publice care susțin această cauză — ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, ambasadorul Italiei la București, Diego Brasioli, împreună cu soția sa Giovanna, Oana Cuzino, Iuliana Tudor , multipla campioană olimpică și mondială Gabriela Szabo, însoțită de Zsolt Gyongyossy, dar și membrele board-ului Fundației Renașterea — Mihaela Geoană (președinte), Cristiana Copos, Veronica Savanciuc (vicepreședinte), și ambasadorul fundației, Andreea Esca, moderatoarea evenimentului, secondată de actorul Gabriel Coveșeanu.

Înainte de începerea competiției, a avut loc încălzirea în ritm de dans a participanților. La scurt timp, după ora 10,00, s-a dat startul pentru cele trei categorii ale competiției: 5 km — competiție alergători, Fitness Walk — 5 km — plimbare persoane de toate vârstele și Fun Walk — 1 km — plimbare. Traseul pentru primele două categorii a fost Parcul Herăstrău/Piața Charles de Gaulle, Bd. Mareșal Prezan, Șos. Kiseleff, Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor, cu sosire la intrarea în parc din Piața Charles de Gaulle, iar pentru plimbarea pe o distanță de 1 km traseul a fost Parcul Herăstrău/Piața Charles de Gaulle, Bd. Mareșal Prezan, intrarea în Parcul Herăstrău pe la Arcul de Triumf, aleea Michael Jackson, cu sosire tot în Piața Charles de Gaulle.

Aleile Parcului Herăstrău s-au umplut de cei care au ales categoria ''Fun Walk'' a cursei, cei mai mulți fiind copii. Pe traseul de 5 km au fost prezenți femei și bărbați de toate vârstele, dar și echipe de copii, de elevi, de membri ai ambasadelor, cluburilor sportive, instituțiilor bancare, companiilor. Voluntarii Crucii Roșii Române au fost prezenți pe traseu și în parc pentru a oferi concurenților sticle cu apă, dar au alcătuit și o echipă participantă la cursă. La sosire, fiecare participant a primit o medalie.

Festivitatea de premiere a adunat în jurul scenei din Parcul Herăstrău sute de oameni, nu doar participanți și susținători, ci și simpli trecători. Au fost acordate premii pentru cei care s-au clasat pe locurile 1-3 la categoriile de 5 km, pentru învingătoarele în lupta cu cancerul la sân, pentru copii, pentru femei, pentru bărbați. Au fost premiate și echipele cu cel mai mare număr de participanți, echipa cu cel mai original echipament, echipa cea mai gălăgioasă. Premiul pentru cea mai numeroasă echipă a unui liceu a fost câștigat de ''Jean Monet''.

Pe primele locuri la crosul de 5 km au ieșit Anca Costache — categoria ''învingătoare'', Ștefan Rareș Popa — la copii, Mariana Nenu — la femei, care a câștigat aceeași cursă și în 2015, la prima ediție a evenimentului, și Emanuel Trandafir — la bărbați. La eveniment au participat echipele ambasadelor Italiei, Croației, Olandei, Nigeriei. La finalul festivității au fost lansate în aer baloane roz. Evenimentul Happy Run a organizat și o tombolă pentru participanți.

Fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru pentru a acoperi manopera la perucile din păr natural ce vor fi oferite pacientelor oncologice în cadrul proiectului ''Vieți împletite'', lansat de Fundația Renașterea în octombrie 2015.

A doua ediție a evenimentului ''Happy Run'' s-a desfășurat sub patronajul Ambasadei Italiei la București, cu susținerea oficială a Administrației Prezidențiale. Alți susținători ai evenimentului: Ministerul de Externe, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Asociația Bucharest Running Club.
  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

18 ianuarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

ACCESUL TURIŞTILOR INTERZIS PENTRU EVITAREA ACCIDENTELOR. Salvamont a închis, astăzi, traseele turistice din zona superioară a Munţilor Făgăraş din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin Lume

LEGE. Bundestagul (camera inferioară a parlamentului german) a adoptat, astăzi, o lege prin care solicitanţii de azil din Algeria, Georgia, Maroc şi Tunisia vor întâmpina mai multe dificultăţi în a-şi revendica dreptul de a rămâne în Germania, informează DPA. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Stat de drept

TRANSPUNEREA UNEI DIRECTIVE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI DIN IULIE 2017. Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege de modificare a legii anticorupţie, pentru transpunerea unei directive a Parlamentului European şi a Consiliului din iulie 2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI În cultură

CIRCUL CA ARTĂ ŞI ACTIVITATE RECREATIVĂ. Organizat în cadrul Programului de Educaţie Participativă, finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, atelierul de circ „Alandala” va fi coordonat de profesorii Ramona Cişmaru şi Nicolas Peyroux. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin ţară

PRIMARUL CERE ANGAJAŢILOR SĂ ACCESEZE MAI MULTE GRANTURI. Salarii angajaţilor Primăriei Suceava vor creşte cu 9,5%, în urma unei decizii luate astăzi de Consiliul Local. Cel mai mare salariu, de 16.536 lei, este cel al secretarulului oraşului. Primarul oraşului, Ion Lungu, vrea însă ca angajaţii să acceseze mai multe granturi pentru a acoperi majorările. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

Experţii în economie au criticat calculul făcut de autorităţi, care susţin că în România o... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB),... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Surse din interiorul Comisiei Europene ne-au declarat că membrii delegaţiei care s-a deplasat la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Bufniţa vânează întotdeauna noaptea - Samuel Bjorc

Atunci când o adolescentă dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este găsit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch şi echipa lui primesc acest caz delicat.

[ Vezi toate ]

Magazin

Cadou pentru Putin

Cadou pentru Putin

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic i-a oferit omologului său rus, Vladimir Putin, un cadou... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Dieta de după Sărbători

Dieta de după Sărbători

Efectele exagerărilor din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress