Viaţa De Lângă Noi AZI

Carnea de porc este la loc de cinste

14 august 2019  14:00| Viaţa De Lângă Noi | Social
Carnea de porc este la loc de cinste

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a acordat săptămâna trecută încă şapte atestate pentru produse tradiţionale din judeţele Galaţi, Caraş-Severin şi Buzău, informează instituţia.

În judeţul Galaţi, producătorul S.C. Verdesi & Co a primit atestat pentru patru produse tradiţionale obţinute din carne de porc provenită din fermele proprii: Muşchiuleţ de porc Ilinca, Cotlet haiducesc a lui Zamfir, Costiţă afumată Ilinca, Cârnaţi de porc a lui Ignat. „Muşchiuleţul de porc Ilinca” (foto) s-a transmis din generaţie în generaţie, iar reţeta este specifică ce presupune prepararea bucăţilor de carne prin maturare şi condimentare cu cimbru şi alte condimente, înainte de afumare. „Cotletul haiducesc a lui Zamfir” este obţinut din cotlet de porc, maturat în baiţ de condimente, timp de 6-14 zile. Calitatea materiei prime, prelucrarea cărnii prin metode tradiţionale conduc la obţinerea produsului „Cotlet Haiducesc a lui Zamfir”, care se caracterizează printr-un gust deosebit şi mai ales printr-o savoare specifică produselor de casă.

„Costiţa afumată Ilinca” este un produs obţinut din piept de porc dezosat maturat timp de 6-14 zile în baiţ de condimente naturale tradiţionale şi sare. Reţeta are o vechime de peste 25 de ani. „Carnaţii de porc a lui Ignat” afumaţi tradiţional se obţin din materii prime autohtone: carne de porc, slănină de porc, sare, condimente naturale. Produsul obţinut se supune operaţiei tehnologice de afumare.

În judeţul Caraş Severin a fost acordat un atestat de produs tradiţional pentru „Cârnaţi din carne de capră ca la Soceni”. Aceştia se obţin din carne proaspătă de capră, rasa Albă de Banat şi pulpă de porc din gospodăria producătorului, afumaţi la fum natural.

În judeţul Buzău a fost acordat atestat de produs tradiţional pentru „Salamul Casa Râmniceană” şi pentru „Cârnaţii crud-uscaţi Casa Râminceană”. Salamul este un preparat culinar din carne de porc şi vită cu o metodă de prelucrare autentică şi invariabilă, iar toate operaţiunile de prelucrare sunt executate manual. Combinaţia celor două tipuri de carne, ingredientele atent folosite urmate în final de procedeul de afumare evidenţiază valoarea tradiţională a produsului finit. „Cârnaţii crud-uscaţi Casa Râminceană” sunt preparaţi din carne de oaie şi porc preluată de la crescători din zonă, cît şi de la fermele proprii, iar procedeul de afumare accentuează valoarea tradiţională a produsului finit.
  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

Xantipa

Xantipa

Copiii ăștia care mai mergeau să caște gura la ce mai îndruga nepotolitul ăla de Socrate tot trag... [ Citeste mai departe ]
ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE. Aseară au fost aduşi pe continent, de pe insula Samothraki, ultimii turişti rămaşi acolo de aproape o săptămână, din cauze încă neclare, care au dus la sistarea traficului feriboturilor. [ Citeste mai departe ]

16 august 2019

AZI Prin Lume

ÎN ZONĂ INTRĂ 10.000 DE OAMENI. Autorităţile oraşului Moscova au aprobat un miting pentru 100.000 de persoane în centrul oraşului, dar au interzis un marş al protestatarilor în afara zonei desemnate. [ Citeste mai departe ]

16 august 2019

AZI Stat de drept

INFORMAŢII NOI PENTRU CRIMINALIŞTI. La trei săptămâni de când a răpit-o pe Alexandra Măceşanu, Gheorghe Dincă s-a aflat din nou la locuinţa sa din Caracal, pentru a asista la percheziţiile criminaliştilor. [ Citeste mai departe ]

14 august 2019

AZI În cultură

COLECŢII UNICAT ÎN PATRIMONUL INSTITUŢIEI. Guvernul României a adoptat o Hotărâre privind acordarea titulaturii de muzeu de importanţă naţională Muzeului Bucovinei, arată un anunţ publicat de Ministerul Culturii. [ Citeste mai departe ]

16 august 2019

AZI Prin ţară

AL DOILEA INCIDENT ÎN ŞASE ZILE. Un vagon al trenului turistic Mocăniţa a deraiat azi în timp ce parcurgea traseul obişnuit pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureşului, a precizat directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

500 de animale vor fi eutanasiate

500 de animale vor fi eutanasiate

Autorităţile din Galaţi anunţă apariţia unor noi focare de pestă porcină, în localităţile... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Act normativ pentru cuantificarea bacşişului

Act normativ pentru cuantificarea bacşişului

Ministerul Finanţelor legiferează bacşişul printr-un act normativ care îi stabileşte valoarea de... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Rotirea cadrelor

Rotirea cadrelor

Cu fiecare lucru grav care se întâmplă în societate, la fiecare analiză aprofundata reies... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Se caută nume pentru trei pui de daman de stâncă

Se caută nume pentru trei pui de daman de stâncă

Grădina zoologică din Chester, Marea Britanie, are trei noi locatari. Este vorba de pui de daman... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

16 lei / zi pentru mâncarea celor din azile

16 lei / zi pentru mâncarea celor din azile

În România, statul îi hrăneşte pe bolnavii internaţi în spitale cu mâncare de 10 lei pe zi pentru... [ Citeste mai departe ]
jos-jos
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress