Viaţa De Lângă Noi AZI

Rădulescu şi-a pus în cap aproape toţi bugetarii

28 mai 2019  17:00| Viaţa De Lângă Noi | Social
Rădulescu şi-a pus în cap aproape toţi bugetarii

Doctori, profesori şi poliţişti reacţionează după ce deputatul Cătălin Rădulescu a spus că medicii ar trebui să dea salariile înapoi, iar profesorii să plece la cules de fructe afară.

Medicul Valentin Boldea din Galaţi a declarat că declaraţia lui Rădulescu „este reacţia furibundă a unui muribund”. „Este un om supărat. El este medic şi este furios. Este reacţia furibundă a unui muribund din punct de vedere intelectual şi politic. În rest este can can, nu poţi să iei ce ai dat. Nu este normal să alunge pe cineva din ţară, este opţiunea fiecăruia. Până acum, medicii nu au fost daţi afară din ţară, dar fiecare are dreptul să-şi aleagă propriul drum profesional şi personal. Să nu mai zicem că toate creşterile de care vorbeşte nu sunt aşa spectaculoase. Au primit doar medicii din spitale, medicii de familie sunt mult în urmă”, a spus medicul Valentin Boldea.

La rândul său, medicul Vasi Rădulescu este de părere că majorarea salariilor medicilor a fost un act de normalitate. „Era nevoie de aşa ceva, iar cel mai mult au simţit asta medicii rezidenţi. Eu îmi aduc aminte că am început rezidenţiatul cu 770 de lei salariu lunar. O ruşine. Acum, să ieşi, în calitate de politician, dar şi ca absolvent de medicină, spunând că medicii ar trebui să dea salariile înapoi sau să plece din ţară doar pentru că partidul tău a picat în jos la alegeri şi ţara dă un semnal puternic că nu-ţi mai doreşte formaţiunea e o neruşinare fără margini. E, pe undeva, o recunoaştere că ai mărit salariile în scop pur electoral, să-ţi asiguri bazin de votanţi. E o constrângere. Dar nu mă mai miră nimic din ce vine de la astfel de specimene”, a declarat medicul Vasi Rădulescu.

Medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, a spus că dacă ar fi invitată să aibă un dialog imaginar cu Cătălin Rădulescu, l-ar întreba dacă ieşirea sa publică reprezintă punctul de vedere al partidului pe care îl reprezintă. „Apropos de anii '50, se pare că a început cu totul neinspirat pentru partidul de guvernământ, vânătoarea de vrajitoare. Adică sunt acuzaţi de eşecul electoral nu conducătorii partidului, ci alegătorii, medicii, profesorii, pensionarii. Cu totul ilogică acuzaţia. Dacă analizăm la nivel simplist, 55.000 de medici nu pot schimba scorul alegerilor! Dacă am fi votat cu toţii împotriva partidului său (şi asta nu e deloc adevărat, căci foarte mulţi medici au votat PSD), noi medicii suntem doar 0.3% din totalul electoratului!”, a declarat medicul primar dr. Livia Davidescu.

În ce priveşte ideea de a returna banii daţi medicilor, în opinia medicului Davidescu ar trebui să existe o bază legală: „Îi rugăm să ia o iniţiativa legislativă care să legifereze ideea..poate aşa îşi dă seama pe ce planetă trăieşte! Cât e de constituţional ceea ce cere nu cred că intră în discuţie! E o aberaţie care izvorăşte din frustrarea de a nu fi el însuşi, vreodată, decât un purtător de diplomă, nu un medic!”.

Preşedintele Cooperativei Agricole Someş-Arieş judeţul Cluj, fermierul Dan Ţandea, a spus că declaraţiile deputatului Rădulescu sunt ale „unui om disperat şi dezechilibrat”. „Legat de faptul că fermierii vor da înapoi subvenţiile nu este nimic adevărat, subvenţiile nu le-a dat nici PSD, nici PNL sau USR, ci sunt subvenţii europene pe care le primesc toţi fermierii europeni. Actuala Politică Agricolă Comună (PAC) mai durează până în 2020, ce va fi după 2021 vom vedea”, a spus Ţandea.

Şi Ionuţ Rasica, un poliţist din Braşov, i-a transmis un mesaj lui Rădulescu. „Aberantule, îmi câştig salariul prin muncă, nu prin vot. Votul e un drept constituţional exprimat în conformitate cu convingerile fiecărui cetăţean, numai o aberaţie a mediului politic, cum eşti tu şi cei ca tine, îi pot asocia o valoare patrimonială. Ştiu că ţi-e imposibil să concepi, dar nici locul de muncă nu mi l-am câştigat prin vot, ci prin examene şi studii. La şcoala unde mi-am dobândit eu formaţia profesională am fost mai mult de 10 pe loc, locurile nu se obţineau prin lipit de afişe, condus maşina şefului, sau linguşirea acestuia, iar probele au fost mult mai dificile decât este rostirea emfatică de minciuni la televizor. La mine a fost cu note, nu cu păcălit electorat. La probele pe care le-am trecut eu tu, cu nivelul tău de gramatică şi de şcoală, n-ai fi luat 5”, scrie ofiţerul de poliţie din Braşov, pe Facebook.

„La noi, ieşirea din închisoare a unui infractor care nu a terminat de ispăşit pedeapsa se numeşte evadare şi e cel mai usturător eşec profesional, la voi se intitulează «recurs compensatoriu» şi e un triumf. Pentru noi, infractorii aflaţi în libertate sunt prilej de alertă, n-avem linişte până nu-i prindem, pentru voi e un deziderat, n-aveţi linişte până nu le daţi definitiv drumul. În mâinile pe care noi le încătuşăm, voi încredinţaţi demnităţi înalte ale statului. Ziua noastră de muncă tinde neîncetat spre aplicarea legislaţiei penale, a voastră, spre masacrarea ei. Noi ne zbatem să recuperăm prejudiciile, voi vă căzniţi să le disimulaţi în cimitire, bungalow-uri şi pereţi. Noi întemniţăm hoţii, voi îi amnistiaţi. Noi instrumentăm dosare penale bazându-ne cercetarea penală pe probe care să incrimineze, cum ne cere legea — adică dincolo de orice îndoială, voi legiferaţi prolific excepţii procesuale. Noi le trimitem magistraţilor, spre judecare, mii de volume, ticsite cu dovezi pe care, din cauza legilor pe care le faceţi voi, am ajuns să le strângem din ce în ce mai greu, voi le trimiteţi magistraţilor, pe cap, inspectori judiciari care să îi intimideze şi îi revocaţi abuziv din funcţii”, scrie poliţistul.

Ofiţerul de poliţie arată că dacă „aberez în exerciţiul funcţiunii cum aberezi tu cu Soros, protocoale, state paralele şi alte bazaconii, sunt trimis în secunda doi la testare psihologică, la tine bag seamă că delirul fără nicio stavilă e atribuţie de serviciu şi sursă de apreciere printre colegi”. „Aberantule, îţi dau oricând banii înapoi. Ai dat lege în 2017 cum că îmi măreşti salariul cu 25% în fiecare an şi de atunci, când se face timpul să aplici legea, dai in fiecare decembrie OUG ca să nu o mai aplici. Aşa se face că în total, abia dacă mi-ai crescut leafa cu 3-400 lei, sumă pentru care lumea, tot din cauza minciunilor tale, mă urăşte astăzi considerându-mă bugetar de lux, din aceeaşi categorie cu medicii şi funcţionarii din primăriile şi agenţiile tale ministeriale. Între timp, fiindcă eliberezi cu sârg infractori mi-a crescut şi volumul de muncă cu vreo 50%, dar pentru că mi-i ceri public, fac un efort şi îţi dau toţi banii, şi când îţi promit asta te rog să ai în vedere că, spre deosebire de tine eu sunt om de cuvânt. Suport cu bucurie inflaţia, chiar cu zâmbetul pe buze, cu singura condiţie ca tu şi cei ca tine să dispăreţi cu totul. Te aştept, aşa facem, mergem la bancomat şi apoi tu ieşi din politică, ok?”, conchide Ionuţ Rasica.

Reacţiile vin după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus că medicii ar trebui să dea salariile înapoi, iar profesorii să plece la cules de fructe peste hotare, pentru că au votat contra PSD. „Eu îi rog pe medicii care au primit de 4 ori salariul să îl dea înapoi sau să plece din ţară cum plecau până acum din cauza salariului, profesorii să meargă să muncească la fructe pentru că înseamnă că nu au fost mulţumiţi de măririle salariale, pensionarii la fel să voteze USR şi pe cei care au votat care au ieşit acum, fermierii să dea înapoi subvenţia la USR pentru că oricum o să li se ia înapoi şi hai să vedem cum o să trăiască cu aceste partide. Dacă o să le placă ce măsuri vor propune USR şi PNL să stea cu ei nu este nici un fel de problemă”, a declarat, luni, Cătălin Rădulescu, înainte de şedinţa PSD convocată ca urmare a condamnării la închisoare a liderului PSD Liviu Dragnea.

Azi, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că Rădulescu a făcut la supărare declaraţiile despre medicii care ar trebui să returneze creşterile salariale, dar că nu suţine acest tip de afirmaţii. Potrivit lui Budăi, PSD trece prin momente grele. „Categoric, nu susţin acest tip de declaraţii, mă gândesc că a fost făcută la supărare şi cred că va fi retrasă, nu cred eu că domnul deputat chiar consideră aşa. Am trecut printr-un moment greu, şi duminică şi ieri, suntem într-o situaţie în care PSD a mai fost de multe ori, şi nu mă refer neapărat la condamnarea domunului preşedinte, ci şi la pierderea unor alegeri. Dar tot timpul noi am ştiut şi astfel de momente nu au făcut decât să ne unească mai mult”, a declarat Budăi.
  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

Pixelul albastru vs intelectualul fonf

Pixelul albastru vs intelectualul fonf

Cel mai savuros spectacol de caractere este atunci când corb la corb încep să-și scoată ochii.... [ Citeste mai departe ]

13 noiembrie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

E DREPTUL LUI SĂ NU SE CONSULTE. Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunţat că, în cazul în care va candida la alegerile locale de anul viitor, şeful său de campanie va fi Cozmin Guşă, recent reînscris în Partidul Social Democrat. [ Citeste mai departe ]

13 noiembrie 2019

AZI Prin Lume

VA CONTINUA LUPTA. Al doilea vicepreşedinte al Senatului, Jeanine Anez, s-a proclamat preşedinte interimar al Boliviei, în pofida lipsei cvorumului în Parlament, motivând că este „necesar să se creeze un climat de pace socială” într-o ţară zguduită de o profundă criză politică. [ Citeste mai departe ]

13 noiembrie 2019

AZI Stat de drept

JUDECAŢI PENTRU FAPTE DE CORUPŢIE. Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a anulat decizia prin care au fost achitaţi în 2018 fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici şi fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu, urmând ca dosarul să se rejudece de la zero. [ Citeste mai departe ]

13 noiembrie 2019

AZI În cultură

De niște ani, în Brumar. Un festival argeșean al teatrului de studio și de forme noi. Se joacă, succesiv, pe ambele scene. Timp de zece zile, în această toamnă. Se-adună oameni din țară, de-afară care lucrează-n domeniu. Unii, celebri deja. Alții, vrând a le călca pe urme acestora. Promițători și dânșii arătându-se cert. Ocazie pentru localnici să se delecteze cu niște spectacole demne de văzut. Măcar unele dintre ele, cu siguranță. La fel și cei mici, căci nu-s uitați nici ei... [ Citeste mai departe ]

13 noiembrie 2019

AZI Prin ţară

N-ARE INAMICI NATURALI. Direcţia Silvică a extras anul acesta aproape 80 de şacali din fondurile de vânătoare din Delta Dunării, a declarat uvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac, care a mai spus că primarii comunităţilor din Deltă solicită continuarea acţiunilor. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Nu se cunosc cauzele declanşării incendiului

Nu se cunosc cauzele declanşării incendiului

Peste 40 de persoane au fost evacuate, aseară, dintr-un cămin de nefamilişti din municipiul... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Trei miliarde de euro pentru România din transferurile personale

Trei miliarde de euro pentru România din transferurile personale

Sumele de bani trimise de rezidenţii din UE către ţări din afara Uniunii, aşa-numitele... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Ascensiunea lui Arturo Ui

Ascensiunea lui Arturo Ui

Cât timp a tăcut sau s-a exprimat doar ocazional, prin alocuțiuni scrise de alții, Klaus Iohannis... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Cu 13 milioane mai mult decât ceasul lui Paul Newman

Cu 13 milioane mai mult decât ceasul lui Paul Newman

Un ceas de mână marca Patek Philippe a fost vândut pentru 31 de milioane de dolari, un preţ... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Ambulanţa din Teleorman este fără şef de 40 de zile

Ambulanţa din Teleorman este fără şef de 40 de zile

Situaţia de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Teleorman este una dificilă în condiţiile în... [ Citeste mai departe ]
jos-jos
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress